kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sosyetenin beş yıldızlı hamam sefası
Sosyetenin beş yıldızlı hamam sefası
Masaj yaparken uyuyan da oluyor ağlayan da
Erkeklere de aynı servis veriliyor

Ünlüler bu hamamda terlemek için sırada

Sanat ve cemiyet hayatının tanıdık simaları saati 90 euro olan kese ve masajla rahatlıyor. Ama bu hamama gitmek çok da kolay değil.

Jakuzi, sauna, masaj ve hamam keyfinin bir arada yaşandığı Swissotel'de ünlüler adeta randevu almak için birbiriyle yarışıyor. Çünkü haftalar öncesinden rezervasyon yaptırmak şart. Mekanın asıl sırrı ise masöz Serap Çakır'ın ellerinde...

Masajla gelen güzellik
Sezen Aksu, Hande Ataizi, Şebnem Çapa ve Pınar Altuğ da Swissotel'in hamamını tercih ediyor.



Sosyetenin beş yıldızlı hamam sefası

Masaj yaptırıp gevşemek, tüm stresinden arınmak isteyen ünlüler bugünlerde tek bir adrese koşuyor. Swissotel'in masözü Serap Çakır, müşterilerini önce saunada terletiyor sonra hamamda göbek taşına yatırıp bir güzel yoğuruyor.

Türk hamamına gitmek, ter atıp kese yaptırmak son yıllarda çok moda. Özellikle kadınlar kesenin cildi güzelleştirdiği, ölü derilerden temizlediği düşüncesiyle yeniden hamamlara ilgi göstermeye başladılar. Bunların başında en çok da ünlü isimler geliyor. Onların tercihi ise randevu alabilmek için kimi zaman aylarca sıra beklenilen Swissotel'in Türk Hamamı. Ve elbette ki meşhur masajcısı Serap Çakır. Şimdi eminim içinizden "Bir masaj için neden bu kadar sıra bekleniyor? Diğerlerinden ne farkı var?" diye soruyorsunuz. Aslında bu sorunun cevabını vermek zor. Zor çünkü farkı hissetmek için kendinizi Serap Çakır'ın ellerine teslim etmeniz ve o hamam tecrübesini yaşamanız lazım. Ama randevuya gittiğiniz andan itibaren neler yaşandığını, bunu bizzat tecrübe etmiş bir insan olarak size anlatmaya çalışabilirim...

ÖNCE JAKUZİ SONRA SAUNA
Öncelikle ortamın çok temiz ve steril olduğunu söylemekte yarar var. "Hamam" deyince elbette ki temizlik ilk koşuldur ama ne yazık ki her hamamda bunu görmek mümkün olmuyor. İkinci önemli nokta ise sizi karşılayan personelin gerçekten güleryüzlü olması ve size kendinizi çok değerli hissettirmesi. Sizi gülümseyerek içeri alıyor, hatırınızı soruyor ve güzel bir içecek ısmarlıyorlar. Ama bunu asla bir "Beş yıldızlı otel personeli" yapmacıklığında yapmıyorlar. Herkes son derece içten ve kendinizi gerçekten her gün gittiğiniz bir yerdeki kadar rahat hissediyorsunuz. Masaja geçmeden önce eşyalarınızı koymanız için size bir dolap veriliyor. Soyunup tertemiz bornozunuzu giydikten ve dolabınızı kilitledikten sonra, Türk hamamının olduğu bölüme geçiyorsunuz. Size tavsiye edilen önce duş alıp 10 dakika jakuziye girmeniz ve ardından gevşemek için 5-10 dakika saunada kalmanız. Bundan sonrası usta masajcı Serap Çakır'ın işi.

STRESE AYRI MASAJ
Sıcacık göbek taşına yatıp kendinizi onun ellerine teslim ettiğinizde dünya duruyor. Serap Hanım sizi güzelce bir keseleyip sonra da köpürtüyor. Sonra masaja başlıyor. Ağrıyan bir bölgeniz varsa o noktaya yoğunlaşıyor. Yok eğer "Bugünlerde çok stresliyim" ya da "Yorgunluktan uyayamıyorum" diyorsanız ona göre bir masaj uyguluyor. Vücudunuza sihirli bir değnek mi değiyor, orasını bilemem. Ama gevşetikçe gevşiyor ve tüm sinirlerinizin o anda uykuya geçtiğini hissediyorsunuz. Bu arada dilerseniz Serap Hanım'la sessiz sessiz, güzel bir sohbet de yapabilirsiniz. Aslında bence onu diğerlerinden farklı kılan, en cazip yanı da bu. Öylesine iyimser ve insanı rahatlatan bir elektriği var ki, eğer bir derdiniz varsa oracıkta ona içinizi boşaltmak istemeniz hiç de şaşılacak bir şey değil. Zaten o da bu gerçeği gizlemiyor "Ben buraya gelen herkesi kendi kızım, kardeşim ya da yakın arkadaşım gibi görüyorum. Kimin bir sıkıntısı varsa hemen yüzünden anlarım. İlk defa gelen biri bile olsa, ona 'dünyada hiçbir şeyi için üzülmeye değmez' mesajını vermeye çalışırım. Sürekli gelen müşterilerimin ise en yakın sırdaşıyımdır" diyor. Yani o göbek taşında yatarken hem bedenen hem de ruhen inanılmaz bir gevşeme yaşıyorsunuz. İçinizde ne varsa anlatın, sayın, sövün... İster sevgilinizi çekiştirin, ister arkadaşınızı, isterseniz de patronunuzu... Serap Hanım hepsini dinliyor ve kara kutuya atıyor. Bir daha açılmamak üzere... Masaj sonunda öylesine rahatlayanlar var ki, derdine deva bulmuşcasına mutluluktan ağlayanlar bile oluyor. Kimileri de Serap Hanım'ın boynuna sarılıp defalarca teşekkür ediyor. Hamam sefası elbette burada bitmiyor... Masajın ardından Çakır sizi sıcacık sularla yıkayıp sonra da tıpkı bir bebek gibi mis kokan havlulara sarıyor. Bu muhteşem muameleden sonra elbette ki oradan ayrılmak ve dışardaki dünyanın gerçekleriyle karşılaşmak istemiyorsunuz. İşiniz yoksa ve çok istiyorsanız biraz daha oyalanabilirsiniz. Nasıl olsa soğukla, trafikle, işyeri veya evdeki problemlerle eninde sonunda karşılaşacaksınız.

ÜNLÜLER VAZGEÇEMİYOR
Teknik detaylara gelince. Jakuzi, sauna ya da hamama çırılçıplak girebilirsiniz. Ama dileyen bir peştamale de sarınabilir. Zaten masaj randevusu olduğunda hamamda genellikle sizden başka kimse olmuyor. Jakuzi ve sauna da masaj saatinize kadar dilediğiniz kadar vakit geçirmeniz serbest. Yani 12.00'daki randevunuza dilerseniz 11.00'de gelebilirsiniz. O arada jakuzide rahatlayıp bir yandan da taze sıkılmış bir meyve suyu içmek en keyiflisi. Dilerseniz kendinize bir meyve tabağı da ısmarlayabilirsiniz. Otelin hamamında Serap Çakır'ın dışında bir masajcı daha var. O da aynı şekilde masaj ve kese yapıyor. Masajlar 60 veya 30 dakikalık. Bir saatlik masaj için 90, yarım saatlik masaj için ise 50 euro ödemeniz gerekiyor. Bu fiyatlara jakuzi, sauna, hamam ve taze sıkılmış meyve suyu da dahil! Ama geçtiğimiz yıla göre neredeyse iki kat zam geldiğini belirtmeden de edemeyeceğim. Serap Çakır masaj ve keseye ayda bir gelinmesini tavsiye ediyor. Ama kilolu ve selüliti olan kadınlara 15 günde bir masaj öneriyor. Unutmadan, burada masaj yaptırmak için ille de Türk hamamına girmeniz şart değil. Dilerseniz sadece masaj da yaptırabilirsiniz. Masaj ve hamam keyfinden vazgeçemeyen ünlülerden bazılarının ise Pınar Altuğ, Sezen Aksu, Hande Ataizi, Şebnem Çapa, Dilara Endican, İclal Aydın, Rebecca Çetin ve Burcu Esmersoy olduğu biliniyor.

lknur K. AKMAN

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Soğukta kalan sokak hayvanlarına destek
 Yolunu şaşıran balina müzelik oldu
 Karımı boşanmaya ikna edin doktor çünkü ben eşcinselim
 Kışla baş edebilirsiniz
 Hastanelere oyun odaları açılıyor
 Kitaplar anne babayı suçluyor
 Keçeyi yeniden tanımlıyorlar
 Kirpiklerinizdeki mucize
 Stil saat
 Stil
 Rüyalar Oteli'nde Siyah Beyaz bir film
 Satır Arasında Kalanlar
 Callas hakkında her şey
 Sazdan caza Ajda
 Müziğin 'ağır' işçileri geliyor
 Keşmir karda kışta hayatta kalmaya çalışıyor
 Tophaneli sirtaki kralı belgesel oldu
 Angelina Jolie'nin dudaklarının sırrı
 Çocuklar alışveriş merkezlerine bayılıyor
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
PROF. DR. ERDEM YEŞİLADA
Ginseng'in yan etkileri, zararları
Geçen hafta gerçek...
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ
Çocuklara hayır demek gerçekten zor
"Ah, ben ona hiç...
İsrail ve Filistin: Acının uzaktan akrabaları
İsrail ve Filistin: Acının uzaktan akrabaları
Spielberg'in Münih filmi, hüzünlü bir hikaye anlatsa da taraflara...
Günde 7 milyon kişi dışarda yiyor
Endüstriyel mutfaklarda pişen yemekler ile...
Rakının mezesi sohbettir
Ünlü oyuncu Selda Alkor, özel günlerinde rakı içmeyi sevdiğini...
Çin astrolojisinde 2006 köpek yılı
Mülk ve hakların sağlam bir koruyucusu olan köpek, bu yıla güvenlik ve düzen...
İki ters bir düz örün keyfiniz yerine gelsin
Örgü trendi tüm dünyada giderek yayılıyor. Uzmanlar bu uğraşın psikolojik...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.