kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Rumlar da adım atmalı"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kıbrıs Rum yönetiminin Türkiye'nin yeni eylem planına soğuk baktığının ortada olduğunu belirterek, ''Rum yönetiminin, artık Doğu Akdeniz'de karşılıklı güven ve işbirliği ortamının yerleşebilmesi için kendisinin de adım atması gerekiyor. Her şeyin Türkiye ve KKTC'den beklenemeyeceğini anlamalıdırlar'' dedi.

Erdoğan, İsviçre dönüşü Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada,katıldığı Dünya Ekonomik Forumu toplantılarının dolu dolu geçtiğini söyledi.

Bu toplantıların gayri resmi nitelik arz
eden toplantılar olduğunu ve toplantılara devlet adamları, düşünürler, sanatçılar ile üst düzey işadamlarının katıldığını ifade eden Erdoğan, ''Bu bakımdan 4 yıldır katıldığımız bu toplantıları önemsiyoruz. Aldığımız neticeler itibariyle önemsenmesi gerektiğine inanıyoruz'' dedi.

Türkiye'nin geleceğine yönelik vizyonu ve önceliklerini çeşitli platformlarda bu vesileyle dile getirme fırsatı bulduklarını kaydeden Erdoğan, kendilerine yöneltilen sorulara da cevap verdiklerini belirtti.

Gerek kendisinden önce Davos'ta bulunan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, gerekse kendisiyle birlikte olan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın da birçok toplantıda düşüncelerini anlatma fırsatı yakaladığını kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:

''Türkiye'nin geleceğine yönelik vizyonu ve önceliklerini bir kez daha açıklama imkanı elde ettik. Bunu sadece oradaki önde gelen sektörlerin temsilcilerine değil, aynı zamanda dünya basınının önde gelen köşe yazarlarına da bir arada bulunmak kaydıyla anlatma fırsatını elde ettik.''

Erdoğan, dün İsviçre Cumhurbaşkanı Moritz Leuenberger, ardından Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref ve Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ile görüştüklerini ifade ederek, bugün de BM Genel Sekreteri Kofi Annan ve son olarak Gürcistan Devlet Başkanı Mihail
Saakaşvili ile bir araya geldiklerini anlattı.

KOFİ ANNAN İLE GÖRÜŞME


BM Genel Sekreteri Kofi Annan ile son derece yararlı bir görüşme yaptıklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

''2006 yılının başında gündemi meşgul eden konuları ele aldık. Bu vesileyle Irak, Ortadoğu ve Kıbrıs konularını değerlendirme fırsatımız oldu. Tabii özellikle Sayın Genel Sekreter'e dünyanın neresinde olursa olsun kalıcı barışın ancak BM'nin katkılarıyla gerçekleşebileceğine olan güvenimizi ve inancımızı hatırlattık.

Özellikle Kıbrıs konusunda BM Güvenlik Konseyi'nde beklemekte olan raporların bir an önce değerlendirilerek, bunun açıklanması hususunu tekrar kendilerine hatırlattık. Dışişleri Bakanımızın açıkladığı yeni eylem planını hatırlatma fırsatımız oldu.''

Erdoğan, Kofi Annan'ın, Türkiye'nin Kıbrıs meselesine iyi niyetle yaklaşımını takdirle karşıladığını ifade ettiğini belirterek, ''BM parametreleri temelinde ve Annan planı çerçevesinde 2004 nisandaki tavrımızın ve KKTC'deki kardeşlerimizin tavrının ne derece müspet olduğunu, Güney Kıbrıs Rum yönetiminin takındığı tavrın ne derece olumsuz olduğunu söyledik'' diye konuştu.

Kofi Annan'ın, Türkiye'nin hazırladığı yeni eylem planını dikkatlice inceleyeceklerini kendisine aktardığını ifade eden Erdoğan, ''İncelemelerden sonra bize dönecekler ve birlikte bu konuyu müzakere edeceğiz. Yalnız, kendilerinin bize bir tarih vermesi söz konusu değil'' dedi.

Başbakan Erdoğan, açıklamasını şöyle tamamladı: ''Güney Kıbrıs Rum yönetiminin bu yeni eylem planına soğuk baktığı ortada. Rum yönetiminin, artık Doğu Akdeniz'de karşılıklı güven ve işbirliğinin yerleşebilmesi için kendisinin de adım atması gerekiyor. Her şeyin Türkiye ve KKTC'den beklenemeyeceğini anlamalıdırlar. Sayın Genel Sekreter'le uluslararası konularda işbirliği halinde olmaya devam edeceğiz.''

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 "Mal varlığı konusunda içim rahat"
 "Mal varlığımı açıklayacağım"
 Baykal: Unakıtan görevinden uzaklaştırılmalı
 "Cumhurbaşkanını TBMM seçer"
 Subaşı Camii kuşatıldı
 "Boşanayım mı" Diyen Zapsu'ya Kadın Vekillerden Tepki
 Hoca'nın Çiçek'ten son ricası
 Meclis'te tavuk ziyafeti
 Unakıtan'ın villaları için önerge
YAVUZ DONAT
Harp akademisinde enerji konferansı
Dün öğleye doğru...
Hem hayat verdi hem de adını
Balıkesir'in bir köyünde yollar kapanınca, hastaneye askeri...
Kaçırılan polis memuru 110 gün sonra serbest
PKK'nın kaçırdığı polis Hakan Açıl, babası, İHD ve Mazlum-Der...
Ankara'da Cuma rezaleti
Ankara'da Cuma rezaleti
Ankara Hacıbayram Camisi'ndeki cuma namazına kadınları almadılar.
Aşkın anılarını yazıyor
Aşkın anılarını yazıyor
Rektör Aşkın'a, cezaevinde bulunduğu süre içinde 3 bine yakın destek...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu