kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Güler ve Topbaş rahatlattı
Güler ve Topbaş rahatlattı

İstanbul Valisi Muammer Güler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ortak düzenledikleri basın toplantısında, İstanbul'da elektrik ve doğalgaz sıkıntısı bulunmadığını söyledi.

İstanbul Valisi Muammer Güler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'u etkisi altına alan olumsuz hava şartlarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) düzenlenen toplantıda öncelikle söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, konuşmasına vatandaşlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek başladı.
Topbaş, "Kentimizi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle sadece Silivri, TEM ve E-5 Karayolu'nda sorunlarla karşılaştık. Bu bölgeler Karayolları'na ait bölgelerdi. Biz Büyükşehir olarak onlara yardımcı olup, araçlarımızı gönderdik. Atatürk Havalimanı'nda da araçlarımız yardımcı oldu. İstanbul'da bu çalışmalar sırasında, kurumsal taassup göstermeksizin tüm kurumlarla birlikte hareket ettik. Kendimizi böyle hazırladık" dedi.

Topbaş, "2006'nın ilk karında gerçekten başarılı bir sonuç aldık. Önümüzde yine kış günleri var. Ekiplerimizi daha fazla takviye ederek, hazır tutmaya çalışıyoruz. İskandinav ülkelerini dikkate alarak, ekip başlarını buralara göndermek suretiyle oradaki çalışmaları yerinde incelemelerini sağlayacağız. Bu İstanbul için önemli bir adımdır. Geçmişte çok fazla düşünülmemiş olabilir ama artık dünyanın odaklandığı bu şehirde, hayatın felce uğramaması, hayatın devam etmesi gerek. Biz bütün araç gereçlerimizi modern bir seviyeye getirdik. Çalışmalara sadece belirli kurum ve kademeler değil, halkın bizzat katılması önemlidir. Bizim başarımız ancak vatandaş destekli olacağı zaman başarı olur. İstanbul'da AB standartlarında bir karla mücadele başardık. Bu da bizim için bir sınavdı, eğitimdi. İstanbul'un edinmiş olduğu bu deneyimler, Anadolu'muza da yansımaktadır. İstanbul bu öncülüğü yapmıştır ve yapacaktır" diye konuştu.

"OTOMATİK TUZ ATMA SİSTEMİ OLAN 661 ARACIMIZ HİZMET VERDİ"

Olumsuz hava şartlarına karşı, büyük bir donanımla savaştıklarını belirten Başkan
Topbaş, "Donanımlı, otomatik tuz atma sistemi olan 661 aracımız hizmet verdi. Eskiden kamyon üzerinde küreklerle tuz atıyorlardı. Modern bir İstanbul'da bu manzaraların olmaması gerekirdi. Bizim otomatik kar küreme ve tuz atma sistemli 187 aracımız devreye girince, toplamda 700'ü geçiyoruz. Şu an itibariyle kullanılan tuz miktarı 69 bin 280 ton. İlk defa uygulanan solüsyonu özellikle köprü ve viyadüklerde toplam 660 ton kullandık. Kaymayı önleyecek tarzda yollara 350 ton granül serpildi. Kent genelinde 92 bin kilometre yola müdahale edildi. Bu miktar, Türkiye yol ağının 1.5 katı uzunluğunda. 76 kilometre karelik alanda da kar küreme çalışması yapıldı" ifadelerini kullandı.
Beylikdüzü'nü Büyükçekmece'ye bağlayan, halk arasında "Deve Bağırtan" yokuşu oyarak bilinen yokuşun, her kış mevsiminde mutlaka kapandığını anlatan Topbaş, bu sene aynı rampada böyle bir sıkıntının yaşanmadığını söyledi. İstanbul ulaşımında en önemli noktalardan biri olduğunu belirten Topbaş, meydana gelen kazaların rüzgar ve tipi nedeniyle oluştuğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı sözlerine şöyle devam etti:

"İstanbul'daki çalışmalarda toplam olarak 3 milyon 678 bin 800 YTL'lik bir malzeme kullanımı var. Birtakım araç teminleri yaptık. Bu araçların bakımı, onarımı, kumanyalar, barındırma masrafları ve akaryakıt harcamaları derken toplam 26 milyon 754 bin 890 YTL'lik bir maliyet ortaya çıktı. 300'e yakın vatandaşımızı sokaklardan toplayıp yardımcı olduk."
Konuşmasında, gündemde olan doğalgaz ve elektrik sıkıntısı konularına da değinen Başkan Kadir Topbaş, "İstanbul, doğalgaz ve elektrik konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadı. Hava şartlarından dolayı, farklı kullanımlarda, birtakım sorunlar ortaya çıkabilir. Bizde doğalgaz anlamında bir sıkıntı yok çok şükür. Olası bir sıkıntıdan, tankerlerin yakıt getirememesi gibi sebeplerden dolayı, biraz sıkıntı hissedildi. 7 sanayiimizin BOTAŞ'tan gelen uyarılar doğrultusunda, enerji üreten birimlerine hatları kestik. Yaz aylarında daha az tüketilen doğalgaz için birtakım depolamalar yapılıyor. İstanbul bugün, yarın ve gelecek için bir doğalgaz ve elektrik sıkıntısıyla karşı karşıya değil. Türkiye ve İstanbul'da elektrik sıkıntısı ve kısıtlaması yok. 7 fabrikamıza getirilen kısıtlama kaldırıldı. 33 noktada 700 elemanıyla İGDAŞ'taki arkadaşlarımız 24 saat esaslı çalışma yaptı" dedi.

"77 BİN TONUN ÜZERİNDE TUZ KULLANILDI"

Daha sonra söz alan Vali Muammer Güler de, "İstanbul'u etkisi altına alan olumsuz hava şartları nedeniyle bazı yerlerde 28 santimetreye kadar kar kalınlığı oluştu. Biz çok anlamlı bir çalışma başardık. Doğal afetlerin giderilmesinin imkanı yoktur ama bunun olumsuzluklarını en aza indirmek gerekir. İstanbul bunu başarmıştır. Büyükşehir ve Karayollarının döktüğü tuz miktarı 77 bin tonu geçiyor. Olumsuz hava koşulları sırasında maalesef istenmeyen olaylar da yaşandı. Bin 565 kaza oldu, 4 ölü vardı. Emniyet ve jandarma bölgelerinde toplam 3 bin 666 araca ceza uygulaması yapıldı" şeklinde konuştu.
İstanbul'da elektrik kesintisi ve doğalgaz sıkıntısı olacağı söylentilerine net bir şekilde açıklık getiren Vali Güler, "İstanbul'da enerji ve doğalgaz sıkıntısı yoktur. Bu konudaki yanlış anlaşılmaları özellikle belirtmek istiyorum. Anadolu ve Avrupa Yakası'ndaki küçük miktardaki elektrik kesintileri trafolardan kaynaklanmıştır. Genel bir sıkıntı olmadı" dedi.
Vali Güler sözlerine şöyle devam etti:
"İstanbulluların gösterdikleri sorumluluğu her zaman göstereceklerine inanıyorum. Yeni aldığımız otobüslerden 170'ini 600 yeni hatta devreye soktuk. Vatandaşlarımız işlerine ulaştı ama trafik yoğunluğu yoktu. Biraz daha toplu taşımalara yönelirsek, kentte görülen trafik sorununa da çare bulmuş olabiliyoruz. Bundan sonra gelen kar yağışlarında da vatandaşın bu hassasiyeti göstermesi gerekir. Vatandaşın desteği alınmadan başarılı olmamız mümkün değildir. Önümüzdeki birkaç gün içinde kuvvetli don ve buzlanmaya karşı vatandaşların çok dikkatli olmalarını istiyoruz. Yoğun sis yaşanacağından, görüş uzaklığı çok küçük mesafelere düşeceğinden dikkatli olunması gerekmektedir. Beklenen olmuştur ama korkulan olmamıştır. Gerekli hazırlıkları yaparak, bu işi az seviyede bir sıkıntıyla atlatmış oluyoruz."

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Subaşı Camii'nde "İbadet nasıl yapılır?" vaazı
 Güler: Doğalgaz kesintisi yok
 Vali Güler: Kesinlikle sıkıntı olmayacak
 "Annan plana olumlu yaklaştı"
 "Papadopulos Annan'dan mektup aldı"
 Fehriye'ye 5 yıl hapis istemi
 Kaçırılan polis serbest bırakıldı
 "Oğlum cep telefonuyla beni aradı"
 Bakan'a 'jet' imar affı
 Çıkarın bizi!
 Straw'dan destek ve uyarı
 Mehmetçik kaçak et yemiş
 Genelkurmay: Endişemiz genel
 Öldüren kurşun nöbetteki askerin silahından çıkmış
 'JİTEM Davası' bugün askeri mahkemede
 Sporda 'PKK idman yurdu' korkusu
 Sağlık ve milli eğitim Maliye engeline takıldı
 Çakıcı'nın gerekçeli kararı tamamlandı
 Yalova düzeldi B.Çekmece çekiliyor
 Halk otobüsünde esrar
YILMAZ ÖZDİL
Vicdansız Beşir
Bachir Channi...
Bir anlam ifade...
ERGUN BABAHAN
İnanç, ibadet ve kadınlar
Türkiye, birkaç gündür Takvim...
UMUR TALU
İhanet ile ibadet
Her işi bilen, her işe giren, her işi...
FATİH ALTAYLI
Cami-üniversite kıyaslaması
Cuneyd Zapsu'nun...
ERDAL ŞAFAK
Destek, uyarı ve ödev
TÜSİAD'ın çağrısı herhalde...
Ortadoğu'da barışa darbe
Filistin'de 10 yıl sonra yapılan genel seçimi radikal Hamas...
Okullarda ana dilde konuşma yasağı geliyor
Hollanda'da sokakta ana dil yasağından sonra Almanya'da da benzer bir...
Adım kullanılıyor
Adım kullanılıyor
Galatasaray camiasının gündemindeki isim Ünal Aysal Tahran'dan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu