kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ahmet Cakar @ SABAH
 
Haluk Ulusoy değişti mi?
Altıncı sandık

Haluk Ulusoy değişti mi?

Futbol Federasyonu seçimleri geride kaldı.Ve Haluk Ulusoy kimilerine göre "İktidara rağmen" kimilerine göre "Halk adamı olduğu için" yeniden başkan seçildi. Seçim sonrası hem sporda hem de siyasette adeta çiviler yerlerinden oynadı. Bıçakcı federasyonunun ikinci adamı Hasan Doğan hem Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak'ı hem de Ankaraspor Onursal Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ağır biçimde suçladı. İddia çok ağır. Doğan, yeni seçilen federasyonun diyet ödeceğini söylerken seçimlerin bu iki AK Partili üst düzey başkan tarafından kaybedildiğini belirtti.
Seçime girerken Ulusoy değiştiğini çok net ifade etmişti. Eski hatalarından arındığını sürekli telaffuz ediyor ve Türk futbolunda beyaz bir sayfa açmak istediğini dile getiriyordu. Yine Ulusoy'a göre bir önceki dönemde yapılanlar yeni dönemde yapılacakların garantisiydi. Yani yedi senelik başkanlığı döneminde çok şeye imza attığını dile getiren Ulusoy, geleceğe yönelik teminat olarak da bu yılları gösteriyordu. Ama yeni seçim gösterdi ki, Ulusoy bütün bu başarılarını kendine mal etmiş.
Hani bu yedi sene içerisinde gelen başarılar bir ekip çalışması ürünüydü?
Hani Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından düzenlenmiş raporlarda hiçbir sıkıntı bulunmamaktaydı? Ulusoy yeni listesini yaparken yedi yıl birlikte olduğu hiçbir arkadaşına görev vermedi.
Ortaya şu tablo çıkıyor: Soruşturma raporunda kendisi hatasız ama bazı çalışma arkadaşlarının ciddi kusurları var ki, kendilerini bertaraf etti. Yine şu sonuç çıkıyor ki; sürekli dile getirdiği müthiş başarılar bir ekibin değil, sadece ve sadece Haluk Ulusoy'un... Bu başarılar bir ekibin ürünüyse bu ekipten niye bazıları yeni federasyonda görev alamadılar?
Şimdi kendimizi Ulusoy'un geçmiş dönemde birlikte çalıştığı yönetim kurulu arkadaşlarının yerine koyalım. Ortaya yine aynı tablo çıkıyor: "Demek ki bu başarı sadece Ulusoy'un. Bizler birer hiçiz. Denetleme Kurulu raporuna göre kusurlu bizleriz ki, ya da mahkum olma ihtimali bizler için çok yakın ki bizler bertaraf edildik."
Bu tablo hem Ulusoy hem de Türk futbolu için çok önemli sonuçlar doğuracak.
Gelelim ikinci noktaya... Merkez Hakem Kurulu ve Gözlemciler Komitesi'ne... Ne hikmetse Haluk Ulusoy kendine oy veren tüm hakem kökenli delegelere görev vermiş.
Mustafa Çulcu delegeydi; Ulusoy'a oy kullandı; MHK Başkanı oldu. Kabul edilebilir bir durum değil. Başaramaz. Zaten sıkıntılı olan Türk hakemliği darmadağın olur.
Ali Aydın delegeydi; Ulusoy'a oy kullandı; MHK üyesi oldu. Lale Orta da öyle. Ya Hilmi Ok'a ne diyelim? Davulu Çulcu'nun sırtına bağladı. Tokmağı kendisi vuracak. Hakemleri ok yapacak, ateş altında kalan Çulcu olacak. Muhittin Boşat attı mangalda kül bırakmaz. Ama o da Gözlemciler Kurulu'ndaki yerini aldı. Buna hiçbir lafım yok. Yalnız Sabri Çelik ile Muhittin Boşat geçen dönem MHK'dayken üç hakemin hakemliğini bitirdiler. Mutlu Çelik ve Bülent Uzun müthiş dedikodularla birlikte hakemlik yapmalarına izin verilmeyerek tasfiye edildiler. Onları bitiren Sabri Çelik ve Muhittin Boşat oldu. Ama bu koltuk o kadar tatlı ki, şimdi Muhittin ile Bülent Uzun aynı masada oturup Gözlemciler Kurulu'nda omuz omuza mücadele verecekler.
Ah şu koltuk yok mu? Adama tükürdüğünü yalatıyor.
Ufuk Özerten ile önemli tartışmalarım oldu. Ama kendisi şuydu, buydu, agresifti, ama dürüst adamdı. Diğer üyeler de öyle. Peki Ulusoy, onlarla niye devam etmedi de kendisine oy verenlere paye verdi. Bu değişmek mi, yoksa eskisi gibi devam etmek mi, karar spor kamuoyunun.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Gözün aydın Metin   / 23-01-2006
 Tebrikler sayın Bakan   / 18-01-2006
 Ve Bakan "Şah" dedi   / 11-01-2006
 Türk futbolunda son tango   / 04-01-2006
 Başkanlık seçimleri tam bir muamma   / 28-12-2005
 Beşiktaş'ın tarihi görevi   / 14-12-2005
 Bu sene de olmadı...   / 07-12-2005
 Galibiyete kanmayın   / 04-12-2005
 Fener ucuz kurtuldu   / 03-12-2005
 1 numara Tatlı   / 30-11-2005
REHA MUHTAR
Ailton'un yerine adam almayın!
Ailton 450...
AHMET ÇAKAR
Haluk Ulusoy değişti mi?
Futbol Federasyonu seçimleri...
Ölümün pençesinde doğum mucizesi
Ölümün pençesinde doğum mucizesi
Kocası tarafından öldürülmek istenen ve komaya giren Elvan Ulu,...
Askerden ilk referandum
Askerden ilk referandum
Genelkurmay, Atatürk figürü çıkarıldığı için yoğun eleştirilere neden...
Victoria'nın sırrı
Victoria'nın sırrı
Güzellik kraliçesi seçildikten sonra yıldızı parlayan, ama şöhreti...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu