kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yurt genelinde hava durumu
Yurt genelinde hava durumu

ANKARA

Ankara'da görev yapan özürlü kamu görevlilerinin kar yağışı nedeniyle 3 gün idari izinli sayılacağı bildirildi.

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler ışığında, Ankara'da kar yağışının etkisini sürdüreceğinin, poyrazdan kuvvetli rüzgar eseceğinin, buzlanma ve don olayları nedeniyle günlük yaşamın olumsuz etkilenebileceğinin öngörüldüğü bildirildi.

Kar yağışının halkın günlük yaşantısını olumsuz etkilememesi için ek tedbirler de şöyle sıralandı:

''-Araçlarda
mutlaka çekme halatı, zincir ve takoz bulundurulması,aşırı aşınmış lastiklerle trafiğe çıkılmaması, bu konuya tüm özel ve kamu araçları ile diğer toplu taşıma araçlarının riayet etmesi gerekmektedir.

-Şoför ve sürücüler mutlak surette şehir içinde trafik görevlilerinin uyarı ve ikazlarına riayet etmelidirler.

-Şoför ve sürücüler aşırı süratten kaçınmalı, araçların takibi ileilgili trafik kurallarına uyulmalıdır.

-Vatandaşlarımız toplu taşıma araçlarını kullanmalı, mümkünse özelaraçlar ile trafiğe çıkmamalıdır.

-Kapalı olan yol konularında İl Kriz Merkezi'nin 306 66 88 - 309 79 28 numaralı telefonları aranabilir.

-Hastanelerin acil servisleri ve kan bankaları uyarılmış nöbet sistemi tüm servislere konulmuştur. Acil yardım ve ambulans konusunda Hızır Acil 112 servisi takviye edilmiştir.

-Başta Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, cadde ve sokaklarda kar yağışı, donma ve buzlanmaya karşı gerekli tedbirleri almışlardır. Çalışmalarını 24 saat esasına göre devam ettireceklerdir.

-Sokakta kalan kimsesizler İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne ait bakım evlerine alınmaya başlanmıştır. Bu kurumumuz gelecek olan diğer taleplere karşı da duyarlı olacaktır.''


İZMİR

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürü Ekrem Alaçam, İzmir'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 7 derece altında etkili olduğunu söyledi.

Alaçam, Ege Bölgesi'nde alçak basınç, buna bağlı cephe sistemleri ve soğuk hava dalgasının etkili olduğunu belirterek, Ege Bölgesi'nde kıyı kesimlerde yağmur, iç ve yüksek kesimlerdeyse karla karışık yağmur ve kar yağışı görüldüğünü ifade etti.

İzmir'de gündüz beklenen sıcaklığın 5 derece, geceyse 1
derece olduğunu belirten Alaçam, ''İzmir'de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 7 derece altında etkili oluyor. Uzun yıllar ocak ayı sıcaklık ortalaması 12 derecedir'' dedi.

UŞAK - MANİSA - KÜTAHYA

Uşak, Manisa ve Kütahya'da kar yağışının bugün ve yarın da devam edeceğini bildiren Alaçam, kıyı Ege'de cumartesi gününe kadar yağış
beklenmediğini, cumartesi gününden itibaren yeni bir yağışlı hava kütlesinin etkisi altına girileceğini kaydetti. Hava sıcaklıklarında
artış yaşanmayacağını dile getiren Alaçam, vatandaşları buzlanma ve don olayına karşı uyardı.

Rüzgarın, poyrazdan kuvvetli, zaman zaman fırtına şeklinde eseceğini belirten Alaçam, ''Özellikle balıkçılar dikkatli olsun. Çünkü Kuzey Ege'de yaklaşık hızı saatte 100 kilometreye ulaşan fırtına olacak'' dedi.

Öte yandan yüksek kesimlerde yaşayan İzmirliler güne, otomobillerinin ve çatıların üzerinde ince örtü şeklinde biriken kar görüntüsüyle başladı.

TRABZON


Trabzon'da dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı sonucu Trabzon Havaalanı uçuşlara kapandı. Trabzon Vali Yardımcısı Bahattin Atçı, havaalanında kar temizleme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, ''Trabzon'a yapılacak uçak seferleri iptal edildi. Havaalanında şu anda bekleyen uçak yok. Pistin temizlenmesi için çalışmalar sürüyor'' dedi.

Kar temizleme çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini ifade eden Atçı, yaklaşık 3 saat içinde havaalanının temizleneceğini
söyledi. Öte yandan, havaalanı ve çevresinde görüş mesafesinin 700 metre dolayında olduğu, pistin temizlenmesi halinde dahi seferlerin
yapılamayacağı kaydedildi.

SAMSUN-ORDU-AMASYA

Samsun'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı uçak seferleri iptal edildi.

Edinilen bilgiye göre, bölgede dün sabah başlayan ve aralıklı olarak etkisini sürdüren kar yağışı, hava ve kara ulaşımını olumsuz
etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle öğleden önce Samsun-Çarşamba Havaalanı'ndan yapılması gereken THY ve Onur Air'in Samsun-İstanbul
uçak seferleri iptal edildi.

Yetkililer, THY'nin 20.45'deki Samsun-İstanbul seferinin iptal edilip edilmeyeceğinin ise hava koşullarına göre belirleneceğini
söylediler.

Samsun, Ordu ve Amasya'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 1080 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Samsun-Ankara, Samsun-Ordu ve Samsun-Sinop karayollarında ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

İki günden bu yana devam eden ve bölgenin özellikle yüksek ve iç kesimlerinde etkili olan kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.
Kar yağışı sonucu halen Samsun'da 451, Ordu'da 446, Sinop'ta 137, Amasya'da ise 46 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Yetkililer, bölgede kar yağışının etkisini sürdürdüğünü belirterek, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun çaba gösterildiğini kaydettiler. Bu arada, Samsun-Ankara, Samsun-Ordu ve Samsun-Sinop
karayollarında ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor. Özellikle Samsun-Ankara karayolunun bazı kesimlerinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana gelirken, bazı güzergahlarda zincirsiz araçların geçişlerine izin verilmiyor.

Yine kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Samsun Bölge Trafik Müdürlüğü'nün sorumluluk alanında geceden bu yana 40 dolayında maddi
hasarlı ve hafif yaralanmalı trafik kazası meydana geldi.

Öte yandan, olumsuz hava koşulları nedeniyle çok sayıdaki köyün enerji nakil ve telefon hatlarında arıza meydana gelirken, arızaların
giderilmesine çalışıldığı bildirildi.

ÇANAKKELE'DE FERİBOT SEFERLERİ YAPILAMIYOR

Çanakkale Vali Vekili Hasan Şenses,Çanakkale ve çevresinde etkili olan kar yağışı ve poyraz nedeniyle tüm hatlarda araba vapuru ve feribot seferlerinin yapılamadığını söyledi.

Şenses, dünden itibaren etkili olan kar yağışı ve fırtına nedeniyle Çanakkale-Eceabat, Gelibolu-Lapseki, Kabatepe-Gökçeada ve Gelibolu-Lapseki araba vapuru ve feribot seferlerinin bugün de yapılamadığını, otobüsle İstanbul yönünden Eceabat'a gelen yolcuların, ilçedeki misafirhanelere yerleştirildiğini belirtti.

Çanakkale ve ilçelerinde köy yollarının kapalı olduğuna dair halen kendilerine ihbar gelmediğini ifade eden Şenses, karayolu ekiplerinin
şehirlerarası yollarda, belediye ekiplerinin ise şehir içi yollarda don ve buzlanmayı önlemek için tuzlama çalışmalarını sürdürdüğünü,
şehirlerarası yollarda ulaşımın sağlandığını söyledi.

Fırtına nedeniyle Çanakkale merkezde Esenler Mahallesi'ne dünden beri elektrik verilemediğini bildiren Şenses, Biga İlçesi'nde bazı köylerin de enerji alamadığını kaydetti.

Çanakkale'de trafik ekipleri, araçlarına zincir takmayan sürücülerin seferlerine izin vermezken, polis ekipleri, gece şehir içi dolmuşların yetersiz kalması üzerine yollarda kalan vatandaşları evlerine götürdüler.

Sabah da yeterince şehir içi dolmuşun sefere çıkmadığını öğrenen Çanakkale Emniyet Müdürü Orhan Okur, durumu Şoförler ve Otomobilciler
Odası yetkililerine ileterek, dolmuşların sefere çıkmalarını istedi. Öte yandan, Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, poyrazın perşembe gününe kadar etkisini sürdüreceğini, Çanakkale'de kar yağışının ise yarın öğlene kadar devam edeceğini kaydettiler.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da kar yağışı ve sis nedeniyle bu sabahki uçak seferleri iptal edildi. Kentte dün yaklaşık 10 saat boyunca yağan kar, hava ve kara ulaşımını olumsuz etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle bu sabah Türk Hava Yolları (THY) ile Onur Air'in karşılıklı yapılması gereken Diyarbakır-İstanbul uçak seferleri iptal edildi. Kar yağışı nedeniyle dün THY, Onur Air ve Pegasus Hava Yolları'nın Diyarbakır-İstanbul ve Diyarbakır-Ankara uçak seferleri karşılıklı iptal edilmişti.

ELAZIĞ


Elazığ'da il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 504 köy yolundan 400'ünde ulaşım sağlanamıyor. Yetkililer, 30 ekiple yaptıkları çalışmada merkeze bağlı köy yolarını ulaşıma açtıklarını, grup köy yolarında da yol açma çalışmalarını sürdürdüklerini belirttiler. Bu arada, ulaşıma kapanan Palu-Arıcak ilçe karayolunda yol açma çalışmaları sürdürülüyor.

ESKİŞEHİR

Kar kalınlığının 24 santimetreye ulaştığı Eskişehir'de, Köye Yönelik Hizmet Birimi'ne bağlı 9 ekip, merkez ve tüm ilçelerde 160 köyün kapalı olan yolunu açmak için çalışma yapıyor.

Karayolları ekipleri, Eskişehir-Ankara, Afyonkarahisar, Kütahya, Bursa ve Bilecik karayollarında; Büyükşehir Belediyesi ile alt kademe
Odunpazarı ve Tepebaşı belediyeleri de kent merkezindeki yollarda tuzlama ve kar temizleme çalışması yapıyor.

Trafik ekipleri, sürücüleri, araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı olmadan trafiğe çıkmalarına izin vermiyor. Meteoroloji yetkilileri, Eskişehir'de kar yağışının 25 Ocak Pazar gününe kadar etkili olacağını, 26 Ocak'ta da hava sıcaklığının hissedilir derecede azalacağını bildirdiler.

BİLECİK

Bilecik'te 2 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle 183 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Ulaşımın kontrollü olarak sağlandığı kentte kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geliyor. Trafik ekipleri, sürücüleri, araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı olmadan trafiğe çıkmalarına izin vermiyor.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ Liman İşletmesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, şiddetli poyraz nedeniyle limana gelen gemiler açıkta bekletiliyor. Yetkililer, Tekirdağ merkezde dalga boyunun 5 metreye ulaştığı ve olumsuz hava koşullarının perşembe gününe kadar sürmesinin beklendiğini, deniz ulaşımına, hava koşulları elverişli hale gelene kadar ara verildiğini kaydettiler.

Yetkililer Şarköy İlçesi'nde de deniz ulaşımının sağlanamadığını belirttiler.

ÇORUM

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların kış aylarında sıkıntı çekmemeleri için belediye olarak her türlü tedbiri aldıklarını bildirdi.

Şehiriçinde tretuvar ve yollarda oluşabilecek buzlanmalara karşı yeterince tuz stoklarının bulunduğunu belirten Başkan Atlamaz, ''Kış aylarında özellikle ana arterlerde trafiğin ve yayaların sıkıntı çekmemesi için her türlü önlemleri aldık. Fen-İşleri Müdürlüğü bünyesinde 3 greyder 5 kepçe ve yeterince personel hazır bekletilmektedir'' dedi.

Atlamaz, vatandaşların şikayetlerini ''Alo Zabıta 153'' numaralı telefonlara bildirmelerini istedi.

DÜZCE

Yoğun kar yağışı nedeniyle Düzce ve ilçelerinde 26 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi. Düzce merkezde 3, Akçakoca'da 9, Cumayeri'nde 4, Gümüşova'da 2, Gölyaka'da 5, Kaynaşlı'da da 3 köy yolu kapandı.

Ekipler, 7 greyder, 2 kamyon ve 1 kar küreme makinesiyle yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi Kaymakamı Mustafa Demir, özellikle yüksek kesimlerde bulunan Aşağı Şapçı, Yukarı Şapçı, Karaibrahimler, Cazgirler, Kaykılar, Alakeçi, Yanıklar, Osmaniye ve Hacıbekirli köylerine ulaşımın sağlanamadığını söyledi.

Demir, köy yollarının tekrar ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü kaydetti.

ADIYAMAN

Adıyaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hasan Bozan, yoğun kar yağışı ve soğuk havanın yaban hayatını olumsuz etkilediğini belirtti.

Bozan, aşırı soğuk ve her tarafın karla kaplı olması nedeniyle yaban keçilerinin merkez, Kahta ve Tut ilçeleri sınırları içerisindeki yaşam alanlarına yonca ve yem paketleri bıraktıklarını söyledi.

Yaban hayvanlarının yem ihtiyacını karşılamasına yardımcı olmak amacıyla ekipler oluşturduklarını ifade eden Bozan, ''Ekiplerimiz dün Kahta İlçesi'ndeki dağlık alanın değişik yerlerine yaklaşık 350 kilo atık et bıraktılar. Gerek yaban keçilerini ve gerekse kurtlara yiyecekdesteğinde bulunmaya devam ediyoruz'' dedi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İstanbul Valiliği'nden buzlanma uyarısı
 Kar şiddetini artıracak
 Ülke genelinde yol ve trafik durumu
 Hava ulaşımına kar engeli
 Çığ tehlikesine karşı uyarı
 Tatil edilen üniversiteler
 Kaymakam Ebiloğlu'na inceleme
 1.5 milyon hap ele geçirildi
 Uğur Mumcu anılıyor
 Erbakan'ın dilekçesi savcılıkta
 1 günde 14 ölü, 150 yaralı
 Namazda sürpriz isim
 Yargıtay'ın kararı Çiçek'i bağlamadı
 Kuzey Kıbrıs'a gizli üs
 Belçika Fehriye Erdal davasını hızlandırdı
 Oğlunun şirketi başsavcıyı yaktı
 Ağca için kesin hesap: 18 Ocak 2010
 Vergi borcu yüzünden Edirne Belediyesi'ne haciz
 Davada ilginç ifadeler!
 Yatağan'da 'kül' operasyonu
 Uğur Mumcu'suz tam 13 yıl geçti
YILMAZ ÖZDİL
Uyarmadı demeyin...
Kar yağıyor.
Belediye halkı...
ERGUN BABAHAN
Kürt sorunu ve erken seçim
Türkiye, sorunlarını...
ALİ KIRCA
Beklenene dair!..
Ne tuhaf!..
Kar, gökyüzünün sonsuz...
UMUR TALU
Her genç erkeğin rüyası
Maçı, "taraf tutmadan"...
FATİH ALTAYLI
Hukuk ve kıllar
Geçen pazar Sabah "müthiş" bir haber...
ERDAL ŞAFAK
Siyasetin finansmanı
Maliye Bakanı Unakıtan'ın yakın...
Rusya'da Bond avı!
Rusya, İngiltere Büyükelçiliği'nde görevli 4 diplomatı casus olmakla...
Adayı karıştıran görüşme yarın Talat'ın makamında
İngiltere Dışişleri Bakanı Straw, Rum kesiminin restine karşın KKTC...
Milat Mali Kongre
Milat Mali Kongre
G.Saray Başkanlığı için ismi geçen Divan Kurulu Başkanı Haznedaroğlu,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu