kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ülke genelinde yol ve trafik durumu
Ülke genelinde yol ve trafik durumu

İstanbul'da dün sabahtan itibaren bugün saat 11.00'e kadar meydana gelen 871 trafik kazasında 4 kişi öldü, 48 kişi yaralandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, dün sabah saat 07.00'den bugün saat 11.00'e kadar 843'ü maddi hasarlı olmak üzere 871 trafik kazası meydana geldiği bildirildi.Açıklamada, kazalarda 4 kişinin öldüğü, 48 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Aynı açıklamada, bu süre içinde 1462 araca da zincir uygulaması sonucu işlem yapıldığı belirtildi.


KASTAMONU, ÇANAKKALE, SAKARYA VE
BOLU'DA 621 KÖY YOLU KAPALI

Soğuk hava ve kar yağışı yurt genelinde yaşamı olumsuz etkiliyor. Kastamonu, Çanakkale, Sakarya ve Bolu'da 621 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.
Köy Hizmetleri Yol Şube Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Kastamonu'da 284 köy yolu ulaşıma kapandı. Şehir merkezinde 10 santimetreyi bulan kar kalınlığı yüksek kesimlerde 1 metreyi geçti. Kastamonu'yu Ankara'ya bağlayan Ilgaz geçidinde geçişler kontrollü olarak sağlanıyor. Yolda kontrollerini artıran trafik polisleri zincirsiz geçişe izin vermiyor.
Bu arada, Kastamonu'da daha önce ulaşıma kapanan 1058 köy yolu ulaşıma açıldı. Ayrıca İnebolu'ya bağlı Denizgörülen, Dağyurdu ve Düzköy, Tassıkışla ve Küçüktepe köylerine elektrik verilemiyor.

ÇANAKKALE'DE 220 KÖY YOLU KAPALI

Çanakkale'de yaşanan olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle, il merkezi ile ilçelere bağlı toplam 220 köy yolu ulaşıma kapandı.
Çan-Yenice, Çan-Bayramiç, Çan-Çanakkale yollarında ulaşım sağlanamazken, Çan-Biga arasında Çan Belediyesi'ne ait toplu taşıma araçları dışında diğer firmalar seferlerini iptal etti.
Öte yandan, yetkililer, şehir merkezinde birçok mahalle ile Yeniceİlçesi'nde 20 köye elektrik verilemediğini kaydettiler.

SAKARYA'DA DURUM

Sakarya Valiliği'nden alınan bilgiye göre, il genelinde 79 köy yolu ulaşıma kapalı.
Hatlardaki arızalar nedeniyle 20 köye elektrik verilemediği, 4 köyde ise telefonların çalışmadığı kaydedildi. Kapanan köy yollarının açılması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Bolu'da da iki gündür aralıklarla etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, 38 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, Bolu'da kapanan köy yollarını açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

SİVAS'TA 400 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI

Sivas'ta 2 gündür etkili olan kar yağışı sonrasında 400 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

İl Kriz Masası'ndan edinilen bilgiye göre, kar yağışı nedeni ile 400 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu, İl Özel İdare Müdürlüğü ekiplerinin 10 köy yolunda yol açma çalışması sürdürdüğü öğrenildi. 14 köyde elektriklerin kesik olduğu ve 2 köy ile de telefon görüşmesinin sağlanamadığı ve şehirlerarası yolların açık olduğunu bildiren yetkililer, sürücülerin zincir, takoz ve çekme halatı bulundurma zorunluluğunda olduklarını kaydettiler.

BURSA'DA 90 MADDİ HASARLI, 2 TANE DE YARALAMALI KAZA

Yurdu etkisi altına alan Sibirya soğuğuna karşı alarma geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi, 3 vardiya halinde 51 araç 200 personelle çalışarak, Bursalılar'a olumsuz hava şartlarını hissettirmedi. Şehir merkezinde, buzlanmadan dolayı 90 maddi hasarlı kaza meydana geldi.
Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk kez kamyonlar üzerinden küreklerle tuzlama yapmak yerine, modern araç ve ekipmanlarla, Avrupa'da kullanılan solüsyon kimyasal maddesiyle buzla mücadele etti. Soğuk ve kar yağışı öncesi hazırlıklarını tamamlayarak teyakkuzda bekleyen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 200 personel ve 51 araç 24 saat aralıksız olarak görev yapıyor. Yol ve kaldırımlardaki buzlanmalara karşı tuz ve solüsyon döken ekipler, ana arterlerde de sürekli devriye dolaşarak aksaklıklara meydan vermedi.

Geçen yıl alınan 2 Mercedes-Benz Unimog U 400 marka kar kürüme ve tuz atma araçlarıyla karla mücadelede daha seri hareket edildiğini belirten Genel Sekreter Hüseyin Konçak, "Dün gece 3 adet greyder, 3 adet damperli kamyon üzerine monteli tuz atma ünitesi, 11 adet kamyon, 2 adet loder ve 2 adet hidromek olmak üzere 30 adet iş makinesi görev yaptı. Ana arterlerin dışında yağışın en çok etkili olduğu bölgelerde sürekli çalışma yapılarak, yolların kapanması engellendi" dedi.

4 bin 500 ton tuz kapasitelerinin bulunduğunu anlatan Konçak, vatandaşların yoğun kar yağışı sebebiyle kapanan ana yol ve caddeler için Büyükşehir Belediyesi Hizmet Masası'na ait "Alo 153"ü veya Fen İşleri Daire Başkanlığı'na ait 0224 248 88 68 nolu telefonları aramalarını istedi.
Diğer yandan, sabah saatlerinden itibaren şehir merkezinde buzlanma ve dikkatsizlik sebebiyle 90 maddi hasarlı kaza meydana gelirken, bunlardan ikisinin yaralamalı olduğu açıklandı.


GEMLİK'TE 11 KÖY YOLU KAPANDI

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde 11 köy yolu kapandı.
Kar ve fırtına sebebiyle ile merkeziyle 17 köyün irtibatı koptu. Gemlik Kaymakamı Mehmet Baygül, Haydariye, Şahinyurdu, Cihatlı, Adliye, Güvenli, Muratoba, Katırlı, Fındıcak, Fevziye, Yekiköy ve Hamidiye köy yollarının yoğun kar sebebiyle kapandığını, Narlı, Karacaali, Büyük Kumla, Küçük Kumla, Engürücük ve Kurtul yollarının ise açık olduğunu söyledi.
Baygül, ağır hastalık, kaza ve doğum gibi olaylara karşı ekiplerin 24 saat boyunca hazır olduklarını vurgulayarak, kar yağışının hafiflemesinin ardından kapalı köy yollarının ulaşıma açılmasına başlanacağını ifade etti.

ERZİNCAN'DA 290 KÖY YOLU KAPALI

Erzincan'da iki günden bu yana etkili olan kar yağışının ardından merkez ve ilçelere bağlı toplam 290 köyün yolu ulaşıma kapandı.
Erzincan Köy Hizmetleri Birimi, 4'ü il merkezine bağlı grup köy yollarında olmak üzere toplam 10 karla mücadele ekibiyle çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Erzincan merkeze 35 kilometre uzaklıktaki Caferli Köyü'nün yolunu açmaya çalışan kar savurma aracı, yol dışına çıkarak kara saplandı. Araç, operatörün manevraları sonucu saplandığı yerden güçlükle çıktı. Kışın kar sebebiyle kapanan köy yollarını açık tutmak için mesai gözetmeksizin görev yaptıklarını ifade eden Köy Hizmetleri operatörleri, günde yaklaşık 40-50 köy yolunu açtıklarını belirterek, çalışmalar sırasında zaman zaman da çeşitli güçlüklerle karşılaştıklarını söylediler.

Öte yandan Erzincan şehir merkezinde de belediye ekipleri tarafından gün boyunca aralıksız kar temizleme çalışması yapıldı. Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler özellikle şehrin ana caddelerini kardan temizledi. Kar yağışı sebebiyle özellikle kuşlar yiyecek bulmakta güçlük çekerken, karga sürüleri çöp birikintilerinin bulunduğu bölgelerde yiyecek aradılar.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İstanbul Valiliği'nden buzlanma uyarısı
 Kar şiddetini artıracak
 Yurt genelinde hava durumu
 Hava ulaşımına kar engeli
 Çığ tehlikesine karşı uyarı
 Tatil edilen üniversiteler
 Kaymakam Ebiloğlu'na inceleme
 1.5 milyon hap ele geçirildi
 Uğur Mumcu anılıyor
 Erbakan'ın dilekçesi savcılıkta
 1 günde 14 ölü, 150 yaralı
 Namazda sürpriz isim
 Yargıtay'ın kararı Çiçek'i bağlamadı
 Kuzey Kıbrıs'a gizli üs
 Belçika Fehriye Erdal davasını hızlandırdı
 Oğlunun şirketi başsavcıyı yaktı
 Ağca için kesin hesap: 18 Ocak 2010
 Vergi borcu yüzünden Edirne Belediyesi'ne haciz
 Davada ilginç ifadeler!
 Yatağan'da 'kül' operasyonu
 Uğur Mumcu'suz tam 13 yıl geçti
YILMAZ ÖZDİL
Uyarmadı demeyin...
Kar yağıyor.
Belediye halkı...
ERGUN BABAHAN
Kürt sorunu ve erken seçim
Türkiye, sorunlarını...
ALİ KIRCA
Beklenene dair!..
Ne tuhaf!..
Kar, gökyüzünün sonsuz...
UMUR TALU
Her genç erkeğin rüyası
Maçı, "taraf tutmadan"...
FATİH ALTAYLI
Hukuk ve kıllar
Geçen pazar Sabah "müthiş" bir haber...
ERDAL ŞAFAK
Siyasetin finansmanı
Maliye Bakanı Unakıtan'ın yakın...
Rusya'da Bond avı!
Rusya, İngiltere Büyükelçiliği'nde görevli 4 diplomatı casus olmakla...
Adayı karıştıran görüşme yarın Talat'ın makamında
İngiltere Dışişleri Bakanı Straw, Rum kesiminin restine karşın KKTC...
Milat Mali Kongre
Milat Mali Kongre
G.Saray Başkanlığı için ismi geçen Divan Kurulu Başkanı Haznedaroğlu,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu