kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
  » Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türkiye kar altında
Vali Güler: Kar yarın daha yüksek seviyeye ulaşacak
Hafta sonuna kadar fırtına...
Kadir Topbaş: 661 araç, 3 bin elemanla hazırız
204 güzargahta 1430 ton tuz kullanıldı
DHMİ: Bazı uçak seferlerinde gecikmeler var
Kar yurt genelinde yaşamı olumsuz etkiliyor
Çanakkale'de kuvvetli poyraz

Kar yurt genelinde yaşamı olumsuz etkiliyor

Soğuk hava ve kar yağışı, tüm yurtta yaşamı olumsuz etkiliyor.

ANKARA


Yenimahalle Belediyesi, yenilenen araç filosuyla, kar yağışı nedeniyle yolların kapanmaması ve vatandaşların işlerine ve evlerine daha rahat gidebilmeleri için çalışmalarına devam ediyor.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, kar ve buzlanmaya karşı her türlü tedbiri aldıklarını ifade ederek, vatandaşların rahat olmaları gerektiğini bildirdi. Yenimahalle sakinlerinin yolların kapanmaması için kendilerine
yardımcı olmalarını isteyen Başkan Duyar, şunları kaydetti:

"Araç filomuza kattığımız yeni araçlarımızla aralıksız sürdürdüğümüz kar çalışmalarında bölgemizde herhangi bir olumsuzluk yaşamadık. Yenimahalle'de en ücra köşelere kadar araçlarımız yol açma ve tuzlama çalışması yapıyor. Halkımızın da bu konuda bizlere yardımcı olmasını istiyoruz. Yoğun kar yağışı sırasında trafiğe tedbirli çıkmalarını, duyarlı olmalarını istiyoruz. Ayrıca kapanan, buzlanan yollar olduğu zaman belediyemizin 255 07 32 ve 256 00 24 no'lu telefonuna bilgi versinler. Ekiplerimiz anında müdahale edecek ve olumsuzlukları ortadan kaldıracaktır. Amacımız Yenimahalle sakinlerimizin huzur içinde işlerine ve evlerine gidip gelebilmelerini sağlamak. Bu konuda her türlü önlemi aldık."

Açıklamaya göre, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri 3 greyder, 16 araç ve 32 elemanla yoğun bir şekilde çalışıyor. Yolların trafiğe kapanmaması ve buzlanmaması için cadde ve sokaklara 105 ton tuz atıldı.

Ayrıca vatandaşların yoğun olduğu yerlerde düşüp sakatlanmalara meydan vermemek için kaldırımlar 80 kişilik belediye ekiplerince küreklerle temizleniyor.

Batıkent, Çayyolu, Şentepe, Demetevler, Yahyalar, Karşıyaka ve Yenimahalle merkezde oluşturulan ekipler ana arterlerden başlayarak tüm ara sokaklara kadar gün boyunca yol açma ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

ELAZIĞ'DA 1 KİŞİ DONARAK ÖLDÜ

Elazığ'da 1 kişi donarak öldü. Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Hoş Köyü'nde ihbar üzerine inceleme başlatan Jandarma ekipleri, Ş.K'yı evinin bahçesinde ölü olarak buldu. Yapılan incelemede Ş.K'nın donarak öldüğü tespit edilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İZMİR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, soğuk hava nedeniyle üzücü olayların meydana gelmemesi için,sokakta yaşayan evsizlerin belediyeye bildirilmesini istedi.

Kocaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, sokakta yaşayan vatandaşlar için her türlü önlemin alındığını, belediye ve karakollara ulaşılması halinde bu kişilere gerekli desteğin sağlandığını bildirdi.

Bu kişilerin ihtiyaçlarının Müyesser Turfan Güçsüzler Evi'nde karşılandığını, kendilerine yiyecek ve yatacak yer sağlandığını belirten Kocaoğlu, ''İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ile sürekli irtibat halindeyiz. Duyarlı vatandaşlarımız bu konuda ihbarda bulunurlarsa, gerekli ilgiyi hemen gösteririz'' dedi.

Müyesser Turfan Güçsüzler Evi'nde 51 kişinin barındığını bildiren Kocaoğlu, şunları kaydetti:

''Merkeze getirilen kişiler, öncelikle sağlık kontrolünden geçiriliyor. Yeni giysiler ve yiyecek verilip, barınmaları sağlanıyor.Evsizler, merkezde 3 ay süreyle kalabiliyor. İhtiyaç duyulması halindebu süre 6 aya kadar uzatılabiliyor. Merkezden günübirlik de yararlanılabiliyor.''

KOCAELİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, dün gece başlayan kar yağışı nedeniyle İzmit'te 39, Gölcük İlçesi'nde 6, Karamürsel İlçesi'nde 5, Körfez İlçesi'nde 9, Derince İlçesi'nde 40, Kandıra İlçesi'nde 23 ve Gebze İlçesi'nde de 6 olmak üzere toplam 128 köy yolu ulaşıma kapandı. Yolların ulaşıma açılması için, 16 kişilik ekip, 3 kar makinesi, 12 greyder, 2 loder, 12 kamyonla çalışmalarını sürdürüyor.

BİTLİS

Bitlis'te Köylere Hizmet Götürme Birliği yetkilileri, il merkezi ve ilçelere bağlı 306 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu bildirdi. Meteoroloji İşleri Müdürü Mehmet Elkatmış, il merkezinde kar kalınlığının 97 santimetre olarak ölçüldüğünü, kar yağışının halen devam ettiğini söyledi.

Yüksek kesimlerde kar kalınlığının 2 metreye ulaştığını belirten Elkatmış, önümüzdeki 3 gün ilde kar yağışının beklendiğini kaydetti. Bitlis'te, karayollarındaki ulaşım ise kar yağışı ve tipi nedeniyle güçlükle sağlanıyor.

Bu arada, Bitlis-Mutki, Bitlis-Güroymak, Bitlis-Hizan, Bitlis-Tatvan Yolu Rahva Bölgesi'nde tipi nedeniyle görüş mesafesinin zaman zaman 1 metreye kadar düştüğü belirtildi.

ANTALYA

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmurun 26 Ocak Perşembe gününe kadar etkili olacağını bildirdiler.

Yetkililer, metrekareye düşen yağış miktarının 72 kilogram olduğunu belirttiler.

Hafta sonundan bu yana ilgili kurum ve kuruluşları su baskınlarına karşı uyardıklarını ifade eden yetkililer, bugün akşam saatlerinde ise Antalya'nın iç kesimlerinde yoğun kar yağışı beklendiğini kaydettiler.

MALATYA

Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman,kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle sürücüleri Cuma gününe kadar zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı. Kar yağışının zaman zaman etkisini artırabileceğini kaydeden Duman, şu bilgiyi verdi:

''Gelecek hafta Salı günü akşamından itibaren sıcaklıkların nispeten artmasını bekliyoruz. Malatya'da kar kalınlığı 12 santimetreye ulaştı. Cuma gününe kadar gündüzleri sıfırın altındaki sıcaklık dereceleri, geceleri eksi 11'e kadar çıkabilecek. Bu gece hava sıcaklığı eksi 5 civarında gerçekleşecek. Cuma gününden itibaren yağışların kesilmesiyle sıcaklıklar daha düşecek.''

Duman, özellikle sürücülerin yola çıkarken gerekli hazırlıkları yapmalarını istedi, ''Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmamalıdır. Toplu taşıma araçları tercih edilmeli. Araçlarda zincir, kışa uygun lastik, çekme halatı ve diğer gerekli malzemeler bulundurulmalı'' dedi.

YOZGAT


Yozgat Vali Yardımcısı Yakup Canpolat, çok sayıda köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu söyledi. Canpolat, ''Ekipler hazırlıklarını tamamladı. Kar yağışı devam ediyor, kapanan köy yollarıyla ilgili ihbarlar geliyor. Yağış kesildiği andan itibaren ekiplerimiz karla mücadele çalışmalarına başlayacaklardır'' dedi. Öte yandan, trafik ekipleri, karayollarında sürücüleri buzlanmaya karşı uyarıyor."

SİNOP

Sinop'ta yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. 3 gündür etkisini arttırarak sürdüren kar yağışı nedeniyle Sinop-Ankara bağlantısını sağlayan Sinop-Boyabat yolunun geçiş istikametinde yer alan Dranaz ve Ayancık İlçesi'nde bulunan Çangal mevkilerinde kar kalınlığı 1 metreyi aşarken, il genelinde 400 köy yolu ulaşıma kapandı. Bölgede Karayolları ekipleri tuzlama ve kar kürüme çalışmalarını sürdürürken, Köy Hizmetleri ekipleri de kapalı köy yollarını açmaya çalışıyor.

ERZİNCAN

Erzincan ve çevresinde bu sabah başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Aralıksız süren kar yağışı, Erzincan şehir merkezi ile Erzincan-Sivas, Erzincan-Erzurum ve Erzincan-Gümüşhane karayollarında zaman zaman ulaşımın aksamasına sebep oluyor. Trafik ekipleri, kar yağışının yoğun olduğu kesimlerde özellikle kamyon ve TIR'ların zincirsiz seyrine izin vermiyor. Erzincan Belediyesi ekipleri şehir merkezinde, karayolları ekipleri de şehirlerarası yollarda kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu arada şehir merkezinde kar yağışı sebebiyle kayganlaşan yollarda zaman zaman maddi hasarlı trafik kazaları da yaşanıyor. Atatürk Mahallesi'nde bir minibüsün otomobille çarpışması sonucu meydana gelen kaza sonrası trafiği engelleyen otomobil trafik polisleri ve vatandaşların yardımıyla yol kenarına alındı.

Öte yandan, Erzincan şehir çıkışında görevlendirilen Erzincan Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Merkez İstasyon Amirliği'ne bağlı ekipler, araç sürücülerini zincirsiz yola çıkmamaları ve yanlarına takoz ve çekme halatı bulundurmaları konusunda uyarıyor.

Kar kalınlığının şehir merkezinde 10 santimi bulduğu Erzincan'da köyü hava şartları sebebiyle Ankara bağlantılı uçak seferleri iptal edildi.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta etkili olan kar yağışı sebebiyle Zonguldak-İstanbul karayolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak'ta da sabahın erken saatlerinden itibaren etkili olar fırtına ve kar yağışı sebebiyle Zonguldak-İstanbul karayolu kamyon ve TIR'ların ulaşımına kapandı. Zonguldak-Ereğli arasında bulunan Esentepe ve Delihakkı mevkilerinde yoğun kar yağışı sebebiyle kamyon ve TIR'lara geçiş verilmediğini belirten yetkililer, diğer araçların kontrollü ve zincirli bir şekilde trafiğe çıkmalarına müsaade edildiğini kaydetti. Ayrıca Zonguldak-Ankara karayolunda da zincir takma zorunluluğu getirildiği bildirildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, yurt genelinde olduğu gibi Diyarbakır'da da elverişsiz hava koşullarının devam ettiği, vatandaşların karşılaşabileceği sorunların çözümü, ihtiyaçlarının karşılanması ve hizmetlerin sağlıklı şekilde yürütülmesi amacıyla oluşturulan ''Kriz Masası''nın 24 saat esasına göre çalıştığı belirtildi. İlçe ve çevre illerle bağlantılı karayollarının araç trafiğine açık olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Sadece Kocaköy İlçesi'nde elektrik kesintisi var. Bu ilçemize de bu gece elektrik verilmesi için çalışmalar sürüyor. Dün yapılan çalışmalar ile köy yollarının yüzde 80'i ulaşıma açık hale getirildiği halde bugün yoğun kar yağışı olması nedeniyle bu yolların bir bölümünde tıkanma meydana geldi. Yol açma çalışmaları sürüyor.''

BURSA

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Konçak, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM), Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra 7 ilçe belediyesinin yetkililerinin katıldığı toplantının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'yi alarma geçiren soğuk hava ve kar yağışına karşı her türlü önlemi aldıklarını belirtti. Meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda 24-25 Ocak tarihlerinde yoğun şekilde kar yağışı beklendiğini ifade eden Konçak,

''Vatandaşlarımızdan, bu tarihlerde özel araçlarını cadde ve sokaklara gelişi güzel park etmemelerini istiyoruz. Gelişi güzel park edilen araçlar, gece gündüz çalışan belediye görevlilerine zor anlar yaşatıyor'' dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın da, alınan tedbirler kapsamında yaklaşık 200 personelin 51 araç ile 24 saat aralıksız görev yapacağını kaydetti. Yalın, vatandaşların gerekli hallerde Büyükşehir Belediyesi Hizmet Masasına ait ''Alo 153'' veya Fen İşleri Daire Başkanlığı'na ait ''248 88 68'' numaralı telefonlara başvuru yapabileceklerini bildirdi.

ÇANAKKALE'DE KUVVETLİ POYRAZ VE KAR YAĞIŞI

Kuvvetli poyraz ve kar yağışı nedeniyle, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) akademik ve idari personelinin, 24-25 Ocak tarihlerinde izinli sayılmasına karar verildiği bildirildi.

Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Şirintepe mevkiindeki elektrik kesintisi nedeniyle, ilçede televizyon yayınlarının izlenemediğini, arızanın giderilmesine çalışıldığını kaydetti.

(AJANSLAR)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Trafik kazalarında 15 kişi öldü 151 yaralı
 3058 köy yolu ulaşıma kapalı
 Karadeniz'de dalga boyu 8 metreye yükseldi
 Meme kanseri riski artıyor
 Hafta sonuna kadar fırtına
 Hem parasını çaldı hem de hayallerini
 Orhan Baba'nın 'korsan' isyanı
 Kümeli'ye itibar davası
 Sadece güvenlik kasetini çaldılar
 Erkeklerin başı okulla dertte
 Mezarlık altına 'tünel yol'
 1.5 asırlık çınar, Notre Dame
 Afrodizyak gıdalar
 Patch Adams'lar sponsor arıyor
 Yangınlar can aldı
 Kask takmadı canından oldu
 Sümeyye bez parçası kurbanı
 İki otomobil çarpıştı: 4 ölü
 Kendini tutamadı!
 Artık tam 'Ray' oldu
 Clooney'nin en 'umutsuz' aşkı
 Ahmet annesine inat yıktı ortalığı
 Yeni trend taşlı gözlük
 Öğrencilerin dişleri çürük çıktı
 Çocuklarla sanat bir arada
MEHMET BARLAS
Az sayıdaki "Birleştiren adam"lardan biri vefat...
YAVUZ BAYDAR
Enfeksiyon kriteri
'MRSA ölümleri' nedeniyle Siyami...
EMRE AKÖZ
'Demokrat' maskeli kurtlar
Hatırlarsınız... Türkiye'nin...
Bir dakika Aydın-lık
Bir dakika Aydın-lık
Maddi sıkıntı yaşayan, aslarından yoksun G.Saray, Konya'da kötü...
Bakırköylü Figo
Bakırköylü Figo
Şampiyonluk yarışına havlu atmak anlamına gelecek puan kaybını nefis...
'Pis kokular geliyor'
Ankara'da topladığı AK Parti il başkanlarına yolsuzluk uyarısında...
Gürkan veda etti siyaset dünyası yasta
12 Eylül sonrası solda birliğin ilk adımını atan, HP ve SODEP'in...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu