kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
  » Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İstanbul Anadolu Yakası Fatih Sultan Mehmet Köprüsü girişi
Türkiye kar altında
Vali Güler: Kar yarın daha yüksek seviyeye ulaşacak
Hafta sonuna kadar fırtına...
Kadir Topbaş: 661 araç, 3 bin elemanla hazırız
204 güzargahta 1430 ton tuz kullanıldı
DHMİ: Bazı uçak seferlerinde gecikmeler var
Kar yurt genelinde yaşamı olumsuz etkiliyor
Çanakkale'de kuvvetli poyraz

Türkiye kar altında

Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, İstanbul'da da etkisini gösteriyor.

Valilik vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını istedi. Kar yağışıyla birlikte poyraz da etkili oluyor. Bazı uçak ve deniz seferleri iptal edildi.

Van, Hakkari, Ağrı, Kayseri, Sivas, Eskişehir, Diyarbakır, Bilecik ve Kırıkkale'de 10 bin civarında köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

***


Soğuk hava ve kar yağışı yurt genelinde yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Türkiye'de 10 bin 373 köy yolu ulaşıma
kapalı bulunuyor.

Elde edilen bilgilere göre, İstanbul'da kar yağışı ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle Kadir Has Üniversitesi'nde eğitime bugün ve yarın olmak üzere 2 gün, Fatih Üniversitesi'nde bugün, Işık Üniversitesi'nde bugün öğleden sonra, yarın ve 25 Ocak Çarşamba günü, Haliç Üniversitesi'nde bugün saat 13.00'dan itibaren yarın ve 25 Ocak Çarşamba günü, Marmara Üniversitesi'nde 2 gün, Yeditepe Üniversitesi'nde yarın ve 25 Ocak Çarşamba, Sabancı Üniversitesi'nde yarın ve 25 Ocak Çarşamba günü eğitime ara verildi.

Ondokuzmayıs Üniversitesi'nde 2, İstanbul'da Okan Üniversitesi'nde1 gün eğitime ara verilirken Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ndemerkez kampuslarda bugün ve yarın yapılacak yarıyıl sonu sınavlarının 30-31 Ocak'a ertelendiği belirtildi.

İPTAL EDİLEN UÇAK SEFERLERİ

THY'nin Atatürk Havalimanı'ndan yapılması gereken Konya, Diyarbakır, Gaziantep ve Kayseri seferleri, Onur Havayolları'nın Diyarbakır, Kayseri, Gaziantep ve Bodrum seferleri ile Atlasjet Havayolları'nın Konya ve Sivas seferleri, bu şehirlerdeki kötü hava şartları nedeniyle karşılıklı olarak iptal edildi.

Onur Air'in de Diyarbakır-İstanbul ve Kayseri-İstanbul uçak seferleri karşılıklı olarak yapılamadı.
THY'nin Ankara'dan Diyarbakır, Van, Elazığ, Batman ve Siirt'e; bu illerden de Ankara'ya yapılacak seferler karşılıklı olarak iptal edildi.
Atlasjet Havayolları'nın KK 70 sefer sayılı İstanbul-Sivas ve KK 71 sefer sayılı Sivas-İstanbul uçak seferleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle karşılıklı olarak iptal edildi.

Erzurum ve Kars'ta yoğun kar yağışı nedeniyle, Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Kars ve İstanbul-Erzurum, Onur Air'in İstanbul-Erzurum uçak seferlerinin karşılıklı olarak iptal edildiği bildirildi.

VAPUR VE FERİBOT SEFERLERİ

Çanakkale'de sabahın erken saatlerinden itibaren etkisini arttıranve hızı saatte 80 kilometreye ulaşan etkili poyraz nedeniyle Çanakkale-Eceabat, Gelibolu-Lapseki, Kabatepe-Gökçeada ve Gelibolu-Lapseki araba vapuru ve feribot seferleri durduruldu.

İstanbul'da Harem-Sirkeci arabalı vapur seferleri, İstanbul-Bandırma deniz otobüsü ve feribot seferleri, İstanbul-Mudanyadeniz otobüsü ile Pendik-Yalova hızlı feribot seferleri iptal edildi.Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi'nde fırtına nedeniyle Marmara Denizi'ndeulaşım olumsuz yönde etkilendi. Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 47 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle yollarına devam edemeyerek Şarköy sahillerine demirlediler.

Bandırma İlçesi'nde saatteki hızı 80 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Bandırma-İstanbul Yenikapı arasında çalışan İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'ye (İDO) bağlı deniz otobüsü seferleri, karşılıklı olarak iptal edildi. Marmara ve Erdek ilçeleri arasında çalışan arabalı vapur seferleri de durduruldu.

Yalova-Pendik hattında çalışan hızlı feribot ve Yalova-Kartal deniz otobüsü seferleri, fırtına nedeniyle iptal edildi. Yalova-Yenikapı hızlı feribot seferleri ise aksamalı olarak gerçekleştiriliyor.

DONARAK ÖLDÜLER

Elazığ'da merkeze bağlı Hoş Köyü'nde ihbar üzerine inceleme başlatan Jandarma ekipleri, Ş.K'yı evinin bahçesinde ölü olarak buldu.İstanbul Gaziosmanpaşa'da Yıldıztabya Menekşe Sokak üzerinde dermeçatma bir binada oturan Erol Çakıcı (64), evinde ölü olarak bulundu. Yapılan incelemede her iki kişinin de donarak öldüğü tespit edildi.

KAPANAN KÖY YOLLARI

Kar nedeniyle Van'da 220, Gaziantep'te 400, Kahramanmaraş'ta 451, Kilis'te 40, Adıyaman'da 361, Hakkari'de 100, Ağrı'da ise 506 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kayseri'de sabaha karşı başlayan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Pınarbaşı, Sarız, Yahyalı, Develi, Özvatan, Felahiye ve Tomarza ilçelerine bağlı 120 köy yolu ulaşıma kapandı. Sivas'ta 379 köy yolunda ulaşım sağlanamadığı, 22 köye elektrik verilemediği bildirildi.

Diyarbakır, Batman, Şırnak, Mardin ve Siirt'te 2 bini aşkın köy vemezra yolu ulaşıma kapandı. Bilecik'te 103, Samsun'da 56, Ordu'da 42, Sinop'ta 25, Amasya'da 9, Erzurum'da 279, Bingöl'de 265, Ardahan'da 77, Erzincan'da 138, Kars'ta 69 ve Muş'ta 107, Elazığ'da 504 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Kütahya'da 319, Bolu'da 33 köy yolu ulaşıma kapandı. Mudurnu İlçesi'nde de 2 köye elektrik verilemiyor. Kırıkkale'de 171, Konya'da 51, Kırşehir'de 176, Nevşehir'de 24, Sakarya'da 17, Balıkesir'de 38, Malatya'da 266, Bitlis'te 306, Kocaeli'nde 128 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.Artvin'de 143, Bayburt'ta 122, Giresun'da 107, Gümüşhane'de 40, Rize'de 186, Trabzon'da 161 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

Öte yandan, kar yağışı nedeniyle Giresun'da 12, Rize'de 16, Artvin'de 9 olmak üzere toplam 37 köye elektrik verilemiyor. Kütahya'da, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Kütahya-Dumlupınar karayolu ulaşıma kapandı. Kütahya-Eskişehir ve Kütahya-Afyonkarahisar karayolunda zincirsiz araçların geçişine izin verilmedi.Kahramanmaraş'ta 300 köye elektrik verilemedi.

Afyonkarahisar'da 78, Kırklareli'nde 15, Samsun'da 125, Ordu'da 238, Sinop'ta 102, Tokat'ta 80 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

BELEDİYE ANA ARTERLERİ TUZLUYOR


İstanbul'u birkaç gün etkisi altına alması beklenen kar yağışı, saat 05.00 sıralarında başladı. Kar yağışıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hava sıcaklığının düşmesiyle oluşabilecek buzlanmaya karşı ana arterleri, kavşakları ve köprüleri tuzluyor. Yağışla birlikte poyraz da etkili oluyor.

METEOROLOJİ'DEN FIRTINA UYARISI

Çevre ve Orman Bakanlığı Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nce bugün Karadeniz ve Marmara'da etkili kar yağışı, Ege ve Akdeniz'de ise etkili yağmur beklendiği bildirildi.

Çevre ve Orman Bakanlığı Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, ayrıca Karadeniz, Marmara ve Ege'de 9 kuvvetinde fırtına, Kuzey Ege'de ise yer yer 10 kuvvetinde (90-100 km/saat) tam fırtına beklendiği kaydedildi.

ÖZÜRLÜ PERSONEL 3 GÜN İDARİ İZİNLİ

İstanbul Valisi Muammer Güler, kentte beklenen kötü hava koşulları nedeniyle kamu kurumlarında çalışan özürlü personelin bugünden itibaren 3 gün süreyle idari izinli sayılacağını bildirdi.

Olumsuz hava koşullarıyla ilgili her türlü hazırlığın yapıldığını belirten Güler, ''Özellikle vatandaşlarımızın trafiğe zorunlu olmadıkça çıkmamalarını ve toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini istiyoruz'' dedi.

ÜNİVERSİTELERE KAR TATİLİ


İstanbul'da etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı üniversitelerde tatil ilan edildi. İstanbul, Bahçeşehir, Fatih ve Yıldız üniversitelerinde eğitime 2 gün ara verilirken, İstanbul Kültür Üniversitesi'nde ise sınavlar ertelendi. Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Koçel, yaptığı yazılı açıklamada 23-27 Ocak tarihlerinde yapılacak olan sınavların, 6-10 Şubat tarihlerine alındığını ifade etti.

MARMARA VE YEDİTEPE'DE EĞİTİME VE SINAVLARA ARA VERİLDİ

Marmara Üniversitesi'nde bugün ve yarın, Yeditepe Üniversitesi'nde yarın ve çarşamba günü eğitim ve sınavlara ara verildi.

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'u etkileyen olumsuz hava koşulları nedeniyle üniversitede eğitim ve öğretime 2 gün ara verildiği belirtilerek, bugün ve yarın yapılacak sınav ve derslerin de ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi.

Yeditepe Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada da, üniversitede yarın ve 25 Ocak Çarşamba günü dersler ve sınavların yapılmayacağı belirtildi.

SABANCI ÜNİVERSİTESİ'NDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Sabancı Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'daki olumsuz hava koşulları nedeniyle üniversitede yarın ve 25 Ocak 2006 Çarşamba günü eğitim ve öğretim yapılmayacağı bildirildi.

KOÇ ÜNİVERSİTESİ'NDE YARINKİ SINAVLAR ERTELENDİ

Üniversiteden yapılan açıklamada, kötü hava şartları nedeniyle Koç Üniversitesi'nde yarın yapılacak sınavların ertelendiği bildirildi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Trafik kazalarında 15 kişi öldü 151 yaralı
 3058 köy yolu ulaşıma kapalı
 Karadeniz'de dalga boyu 8 metreye yükseldi
 Meme kanseri riski artıyor
 Hafta sonuna kadar fırtına
 Hem parasını çaldı hem de hayallerini
 Orhan Baba'nın 'korsan' isyanı
 Kümeli'ye itibar davası
 Sadece güvenlik kasetini çaldılar
 Erkeklerin başı okulla dertte
 Mezarlık altına 'tünel yol'
 1.5 asırlık çınar, Notre Dame
 Afrodizyak gıdalar
 Patch Adams'lar sponsor arıyor
 Yangınlar can aldı
 Kask takmadı canından oldu
 Sümeyye bez parçası kurbanı
 İki otomobil çarpıştı: 4 ölü
 Kendini tutamadı!
 Artık tam 'Ray' oldu
 Clooney'nin en 'umutsuz' aşkı
 Ahmet annesine inat yıktı ortalığı
 Yeni trend taşlı gözlük
 Öğrencilerin dişleri çürük çıktı
 Çocuklarla sanat bir arada
MEHMET BARLAS
Az sayıdaki "Birleştiren adam"lardan biri vefat...
YAVUZ BAYDAR
Enfeksiyon kriteri
'MRSA ölümleri' nedeniyle Siyami...
EMRE AKÖZ
'Demokrat' maskeli kurtlar
Hatırlarsınız... Türkiye'nin...
Bir dakika Aydın-lık
Bir dakika Aydın-lık
Maddi sıkıntı yaşayan, aslarından yoksun G.Saray, Konya'da kötü...
Bakırköylü Figo
Bakırköylü Figo
Şampiyonluk yarışına havlu atmak anlamına gelecek puan kaybını nefis...
'Pis kokular geliyor'
Ankara'da topladığı AK Parti il başkanlarına yolsuzluk uyarısında...
Gürkan veda etti siyaset dünyası yasta
12 Eylül sonrası solda birliğin ilk adımını atan, HP ve SODEP'in...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu