kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
TURAN ÇEVİK’İN KIZININ NİKÂH ŞAHİDİ.... Beyoğlu Başsavcısı Ünal Canpolat’ın (sağdan ikinci) ve İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Adak’ın (sağ başta) ünlü hayali ihracatçı Turan Çevik’in kızının nikâhında şahitlik yaptığını gösteren fotoğraf dün Milliyet gazetesinde yayınlandı. Savcı Canpolat’ın oğlunun ise Çevik’in kurduğu şirketin ortağı olduğu belirlendi.
Başsavcı, Şener için de takipsizlik kararı vermiş
Müdür Yardımcısı Atak hakkında soruşturma açıldı

Başsavcı, Şener için de takipsizlik kararı vermiş

"Kasten adam öldürmek" suçundan tutuklanan Turan Çevik'i serbest bırakan Beyoğlu Başsavcısı Canpolat'ın, gazeteci İpekçi cinayeti sanıklarından Mehmet Şener hakkında da zaman aşımından takipsizlik verdiği ortaya çıktı.

Çatışmaya girdiği için tutuklanan ünlü hayali ihracatçı Turan Çevik, oğlu Ahmet Hilmi Çevik ve Turan Çevik'in damadı Erkan Yıldız'ı üç ayrı mahkemenin 'tutukluluklarının devamı' yönündeki kararına rağmen serbest bırakan Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Canpolat'ın meslek hayatının skandal kararlarla dolu olduğu ortaya çıktı. Başsavcının, Abdi İpekçi'nin öldürüldüğü olayda 'azmettirici' olmakla suçlanan Mehmet Şener hakkında zaman aşımı nedeniyle takipsizlik kararı verdiği ancak kararın bozulduğu belirlendi.

ŞENER'E TAKİPSİZLİK
Abdi İpekçi'nin öldürülmesi soruşturmasını yürüten İstanbul Sıkıyönetim Komutanlığı Askeri Savcılığı, 11 Temmuz 1979 tarihinde ülkücü Mehmet Şener hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarttı. Şener yakalanamadı ve askeri savcılık "Taammüden adam öldürmeye azmettirmek" suçunu kapsayan soruşturma dosyasını ayırdı. 1999 yılında ise Şener'in avukatının başvurusu üzerine soruşturma dosyasını ele alan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ünal Canpolat, 6 Ağustos 1999 tarihinde 20 yıllık zaman aşımı süresi dolduğu gerekçesiyle dosya ile ilgili olarak takipsizlik kararı verdi. Ancak Başsavcı Canpolat'ın 20 yıllık zaman aşımı süresi dolduğu gerekçesiyle verdiği takipsizlik kararı, İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nce kaldırıldı.

SÜRGÜN REKORU KIRMIŞ
Başsavcı Canpolat'ın meslek hayatındaki olaylar bunlarla sınırlı değil. Küçük bir araştırma Canpolat'ın meslek hayatında sürgün rekoru kırdığını da gösteriyor. Bunlardan bazıları şöyle: Beyoğlu Başsavcısı Ünal Canpolat, 1978-1983 yılları arasında Sinop Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaptı. Başsavcılığı sırasında, sekreteriyle ilişkiye girdiği gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldı. Görev yeri değiştirildi, Tokat Başsasavcılığı'na atandı. Canpolat, Danıştay'a başvurdu. Lehine karar çıktığı için tekrar Sinop Başsavcılığı'na döndü. Ancak daha sonra Tekirdağ Başsavcılığı'na atandı. Burada da lojman alımında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle soruşturma geçirdi. Yine görev yeri değiştirilen Canpolat, İstanbul Zeytinburnu Başsavcılığı'na atandı. Burada da sekreteri ile ilişkiye girdiği ve bazı usulsüzlükler yaptığıMehmet ªenergerekçesiyle soruşturma açıldı. Zeytinburnu Basavcılığı görevinden de alınan Canpolat'ın, İstanbul Adliyesi'ne düz savcı olarak ataması yapıldı. 1993 yılından itibaren İstanbul Adliyesi'nde uzun süre muhabere savcılığı yaptı. Canpolat'ın kızakta kalması uzun sürmedi, bir müddet sonra Gaziosmanpaşa Başsavcılığı'na hemen ardından da 21 Mart 2002 tarihinde de Beyoğlu Başsavcılığı'na getirildi.

OĞLUNUN İŞ ORTAĞI
Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Canpolat'ın son vukuatı ise oğlu Berkay Canpolat'ın iş ortağı olan Türkiye'nin ilk hayali ihracat sanıklarından Turan Çevik, oğlu Ahmet Hilmi Çevik ve Turan Çevik'in damadı Erkan Yıldız'ı serbest bırakmak oldu. Üç sanık, Canpolat'ın oğlunun da ortak olduğu Birlik Metal adlı şirkette, 9 Kasım 2005'te yaşanan çatışma nedeniyle 'kasten adam öldürmek' iddiasıyla tutuklanmışlardı. Canpolat üç ayrı mahkemenin 'tutukluluklarının devamı' yönündeki kararına rağmen sanıkları serbest bıraktı. Başsavcı Ünal Canpolat'ın Çevik'in kızının nikâh şahitliğini yaptığı da belirlendi. Nikâhtaki şahitlerden birisinin de yine Birlik Metal'daki çatışmada olay yeri incelemesini yapan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Adak olduğu ortaya çıktı.

DİSİPLİN CEZASI
Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Beyoğlu Başsavcısı Ünal Canpolat hakkında, Adalet Bakanlığı başmüfettişlerince hazırlanan raporun, 23 Ocak pazartesi Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) toplantısında ele alınacağını söyledi. HSYK toplantısı sonucunda, Canpolat için "uyarma, aylıktan kesme, kınama, kademe ilerlemesini durdurma, derece yükselmesini durdurma, yer değiştirme, meslekten çıkarma" disiplin cezalarından birisinin verilmesi gündeme gelecek. Uygun görülürse, hakkında ceza davası da açılabilecek. Adalet Bakanı Cemil Çiçek, "Biz gazetelerde o haber çıkar çıkmaz gerekli incelemeyi, soruşturmayı başlattık. O soruşturma neticelendi. Bazı meslekleri icra edenlerin özgürlüğü, sade vatandaşlar gibi değildir. Her yere gidemez, herkesle düşüp kalkamaz. Eğer öyle yapacaksa o mesleği icra edemez" diye konuştu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Babanın zor kararı
 'Ağca öldürülecekti'
 'Kardeşim İncil'i yeniden yazmak istiyordu'
 Yavruları uyanamadı
 Virüsü yendiler eve döndüler!
 'Türkiye'den korkmayın!'
 Kuş pisliğine dikkat!..
 Eski Vali Yiğenoğlu'na 6 ay hapis
 İçişleri Bakanı Aksu, topu İHD'ye atmış
 Yuvalardan 'eve dönüş' hızlandı
 Lojmanı değil dekanlığı bıraktı
 'Piyanist benden 200 bin YTL aldı'
 Telekulak 6 ay daha rötar yaptı
YILMAZ ÖZDİL
Olur böyle vakalar Türk polisi yakalar
"Eski...
UMUR TALU
Kahkaha ve ciddiyet
Fotoğraf güzeldi.
Hani sık sık...
FATİH ALTAYLI
Siz ne yapardınız!
Birinci sayfanın manşetindeki...
ERDAL ŞAFAK
Beyaz bir sayfa
Bağdat'ta yeni federal hükümeti kurma...
Bolivya'yı da hack'ladık
Latin Amerika'nın Türkiye ile ekonomik ilişkisi yok denecek kadar az...
Bağımsız Kosova'yı göremeden öldü
İbrahim Rugova... Çok geniş kitleler tarafından tanınmasa da dünya...
Eski tas eski hamam : 2-2
Eski tas eski hamam : 2-2
Ligin ilk yarısını hayal kırıklıklarıyla kapatan, ikinci devreye ise...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu