kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Anında paket
'Tanrı değil Mesihim'
Kazan: Hukuk kazandı
Güler: Polise direnmedi
'Herkes üzerine düşeni yaptı'
İtalya'daki yankı
Tepkiler
Alo karar çıktı, önlemlerinizi alın
Ağca 18 Ocak 2014'te dışarda
Dünya basınında Ağca

Anında paket

Yanlış hesap Yargıtay'dan döndü... Ağca'yı izlemeye aldığı anlaşılan Emniyet, teröristi Kartal'da bir evde eliyle koymuş gibi buldu. Özgürlüğü 8 gün süren Ağca, yine cezaevinde.


Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in başvurusunu jet hızıyla inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Mehmet Ali Ağca'nın tahliyesiyle ilgili kararı oybirliğiyle bozdu... Yargıtay, Ağca'nın İtalya'da yattığı sürenin Türkiye'deki cezasından mahsup edilmesini yanlış buldu.


1.5 SAATTE YAKALANDI



Yargıtay kararı basına açıklanmadan önce faksla Kartal
Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirdi. Başsavcılığın emrini alıp hızla operasyonu başlatan polis, Ağca'yı Kartal'daki bir evde eliyle koymuş gibi buldu... Ağca'yı serbest kaldığı günden bu yana 4 ayrı istihbarat ekibiyle izleyen polisin baskını sırasında, teröristin yanında üç arkadaşı bulunuyordu.


2014'E KADAR HAPİSTE



Polis baskınında Ağca televizyon önünde zap yapıyor; hakkındaki haberleri izliyordu... Karşısında gördüğü polislere "Ben de sizi bekliyordum" diyen ve direnmeden teslim olan Ağca, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Savcılıktaki ifadesinin ardından Kartal Cezaevi'ne gönderilen Ağca, Yargıtay kararı doğrultusunda, 2014'ten önce serbest kalamayacak.


EV BULGAR GÖÇMENİNİN



Ağca, Kartal Uğur Mumcu Mahallesi, Zambak Sokak'ta Özoba Sitesi'ndeki bir evin 2'nci katında ele geçirildi. Ev sahibi Namık Altan, Bulgaristan göçmeni bir Türk... Mutaassıp kişiliği ile tanınıyor. Altan'ın, Ağca'yı konuk edebilmek için ailesini bir süre önce İstanbul dışındaki akrabalarının yanına yolladığı öğrenildi...


İTALYA'DA DA FLAŞ HABER


Ağca'nın yakalanması İtalyan televizyon ve radyolarında da flaş haber olarak duyuruldu. Bültenlerde ilk haber oldu. Bu arada, Adalet ve İçişleri bakanlıklarının ilk günden beri birlikte çalışarak yeni bir Alaattin Çakıcı rezaleti yaşanmaması için önlem aldıkları ortaya çıktı.



90 DAKİKADA YAKALANDI



Yargıtay'ın akşam saatlerinde tahliye kararını bozmasının ardından büyük bir hızla yakalama emri çıkarıldı. Karardan 1.5 saat sonra polis, başından beri izlediği Ağca'yı, Kartal'da bir evde yakaladı. Ve Ağca cezaevinde kaldığı odaya kondu.


Abdi İpekçi'nin katili, Papa suikastı hükümlüsü Mehmet Ali Eğca, tahliyesinden 8 gün sonra yeniden hapse döndü. Yargıtay, Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını bozmasıyla birlikte Ağca hakkında yakalama emri çıkarıldı ve Ağca bir buçuk saat sonra yakalandı.


Gerekli yakalama emrinin çıkarılmasının ardından emniyet güçleri için Ağca'yı yakalamak zor olmadı. Çünkü polis istihbaratı Ağca'yı başından beri izledi. Emrin alınmasından beş dakika sonra da Ağca'yı Kartal'daki bir evde buldu.


Ağca'nın cezaevinden salıverilmesinden itibaren İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevli dört ekip tarafından gece gündüz "gölge" gibi takip edildiği ortaya çıktı. Emniyet kaynakları, "Alaattin Çakıcı gibi kaçmasını istemezdir" dedi.


GECE GÜNDÜZ İZLENDİ


Ağca'yı takip eden ekipler, geçen pazartesi günü, GATA'dan Ağca'nın çürük raporu almasının ardından kendisini taşıyan otomobili takip etti. Otomobil Kartal'daki Özoba sitesine girince, uzaktan takip sürdü. Ağca'nın akrabaları yerine ailesiyle birlikte yaşayan eski dostunun evinde 5 gün boyunca kalması dikkat çekti. Polisler bu süre içinde, Ağca'ya hissettirmeden uzaktan takibi gece gündüz sürdürdü. Polis, Yargıtay'ın, Ağca'yla ilgili kararının açıklanmasının ardından, savcılıktan "yakala" emri gelmesini bekledi. Yargıtay, Ağca ile ilgili kararını Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'na faksladı. Savcılık da kararı hiç bekletmeden gereğinin yapılması için emniyete faksladı.


CEZAEVİNİN AYNI ODASINA



İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın acil talimatıyla Ağca'nın kaldığı Kartal Özoba Sitesi'ndeki eve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nden bir ekip gönderildi.


Polisler A Blok ikinci kattaki 4 No'lu dairenin zilini çaldı. Kapı açıldıktan sonra "Mehmet Ali Ağca'yı almaya geldik. Elimizde Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yakalama kararı var" dedi. Bunun üzerine, içerde televizyondan kendisiyle ilgili haberleri üç arkadaşıyla seyretmekte olan Ağca, "Sizi bekliyordum" diyerek zorluk çıkarmadan teslim oldu.


Daha sonra arkadaşının cep telefonu ile avukatı Mustafa Demirbağ'ı arayarak "Aldılar beni" dedi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Ağca, 22.30'da önce Adli Tıp'a ardından Kartal Adliyesi'ne götürüldü, buradaki işlemlerden sonra da Kartal Cezaevi'ne daha önce tutulduğu odaya kondu. Başta İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve emniyet yetkilileri, Ağca'nın takip edilmediğini belirtilmişlerdi.


Ancak bu açıklamalara karşın emniyetin büyük bir gizlilik içinde bir "izleme" operasyonu sürdürdüğü öğrenildi. Emniyet "Ağca da Çakıcı gibi göz göre göre kaçmasın" düşüncesiyle önceden tedbirini aldı. Ceza Muhakemesi Yasası'na göre, polis savcı talimatı veya mahkeme kararı olmadan herhangi bir kişiyi gözlem altında tutamıyor. Ağca'nın takibiyle ilgili bir savcılık kararı olup olmadığı bilinmiyor.


EV SAHİBİ BULGAR GÖÇMENİ


Ağca'nın yakalandığı dairenin iki çocuk babası 45 yaşındaki Bulgar göçmeni Namık Altan'a ait olduğu öğrenildi. Daireye üç yıl önce taşındığı belirlenen Altan'ın, eşini ve çocuklarını tatil için eşinin annesinin evine gönderdiği ileri sürüldü.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Gişeler kaldırılıyor
 Hasan Adak'a inceleme
 Sayısal'da 6 milyon rüyası
 Bedava tavuk izdihamı
 90 dakikada yakalandı
 'İddiayı söylesem hayret edersiniz'
 Demir: YÖK de mahşerde hesap verecek
 Karın eli kulağında
 Bu da İzlanda akımı
 Küresel ısınma değil, donma öldürüyor..
 Kar felaketi: 16 ölü, 91 yaralı
 Piyanist oteldeki herkesi dolandırdı
 Aydın Güven Gürkan komada
 Kurtar(ma) rezaletinde 1 kişi öldü
 18 saat çığ altında kaldılar
 İki açıklama
YILMAZ ÖZDİL
İbibikler öter ötmez ordayım...
Hükümet açıkladı:...
ALİ KIRCA
Çalınmış hayatlara dair!..
Bazen bir kurşun, bazen bir...
FATİH ALTAYLI
Federasyon seçimleri ve Sabah
Futbol Federasyonu...
ERDAL ŞAFAK
Enerji güvenliği
Ukrayna krizinden üç hafta sonra...
MEHMET ALTAN
Elektrik Rum icadı mı?
Dünkü gazetelerde spor-siyaset...
El Kaide liderinin yeni taktiği
Dünyayı kana bulayan El Kaide terör örgütünün lideri Usame Bin...
Clinton yolsuzluğu hasır altı etti
İktidarda kaldığı 6 yıl boyunca ismi bir çok skandalla anılan...
Şafak 16
Şafak 16
Fenerbahçe, ligde en az şut attığı, en az pozisyon bulduğu maçta bile...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu