kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ULUSOY’DAN RANDEVU TALEBİ.... Haluk Ulusoy’un Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’den randevu talep ettiği öğrenildi. Ulusoy, Bakan Şahin ile aralarındaki buzları eritmek istiyor.
Seçim bitti tartışma sürüyor
Taş üstüne taş konmuş

Seçim bitti tartışma sürüyor


Haluk Ulusoy'un başkan olduğu federasyon yönetiminin görev süresi ile yeni bir olağanüstü kongrede Ulusoy'un aday olup olmayacağı tartışılıyor.

Bir daha aday olabilir mi?
Futbol Federasyonu'nun seçimli genel kurulu, Haluk Ulusoy'un başkan seçilmesiyle sona erdi. Ama şimdi iki tartışma konusu ön plana çıktı. Birinci konu, Devlet Bakanı M.Ali Şahin'in genel kurulu yeniden toplaması halinde Haluk Ulusoy'un 'Bir kişi üç dönemden fazla görev yapamaz' kuralı gereğince aday olup olamayacağı... Bu soruyu hukukçu futbol adamlarına yönelttik. Bıçakcı yönetiminin Hukuk Kurulu Başkanı Kemal Kaya, "Burada şahsi görüşümü açıklıyorum. Çünkü hukukun doğasında tartışma vardır. Bana göre yasanın kastettiği unsur 'dönemdir'. Bu da 4 yıllık bir süreçtir. Bu süreç tamamlanmadan dönem tamamlanmış olmayacağı için Ulusoy, üç dönem başkanlık yapmış sayılmaz. Dolayısıyla aday da olabilir" dedi.

YASA 'DÖNEM' DİYOR
Haluk Ulusoy federasyonunun Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan ise şunları söyledi: "Sayın Bakan, Teftiş Kurulu raporuna göre kanunun kendisine verdiği yetki sınırları içinde olmak şartıyla uygun olan bir gerekçeyle federasyona çağrı yapabilir. Federasyon da genel kurul kararı alır. Bir görüşe göre yasa 3 dönem görev yapmayı öngördüğü için Ulusoy bir daha aday olamayacaktır. Ama ben ve bir çok hukukçu bu görüşe katılmıyoruz. Çünkü yasa '3 dönem' demektedir ve 1 dönem 4 yıldır. Dolayısıyla 4 yıllık dönem tamamlanmayacağı için Haluk Ulusoy, yeniden aday olma hakkına sahip olacaktır. Sonuçta Ulusoy, 3 dönem değil örneğin 2 dönem ve birkaç ay görev yapmış olacaktır."

HUKUKÇULAR: ADAY OLUR

Tahkim Kurulu üyesi Erkan Vardar da asıl önemli olanın 4 yıllık görev süresini tanımlayan 'dönem'in tanımlanması olduğunu belirtti. Vardar, ayrıca Teftiş Kurulu raporunun "Ulusoy yönetiminin göreve devam etmesi sakıncalıdır" gibi bir ifadeyi içermeyebileceğini, bu durumda da bu tartışmaların hiçbir anlamı kalmayacağını sözlerine ekledi. Sonuç olarak hukukçular, Bakan Şahin'in yeniden kongre çağrısı yapması durumunda Ulusoy'un aday olabileceği görüşünde birleşiyor.

2.5 SENE Mi 4 SENE Mi ?
İkinci tartışma konusu ise Haluk Ulusoy yönetiminin kaç yıl süreyle göreve geldiği... Bu konuda ana statüyü bir yana bırakıp teamüllere bakanlar Ulusoy federasyonunun olağanüstü genel kurulla geldiğini dolayısıyla görev süresinin 2.5 yıl ile sınırlı olduğunu ileri sürüyor. Ancak bunun kanuni dayanağı yok. Bu tezin kaynağı ise daha önce Haluk Ulusoy ve Şenes Erzik'in birer kez yarım dönem görev yapmış olmaları. Ama hukukçular onlar gibi düşünmüyor. Kemal Kaya bu konuda "Hukuksal olarak federasyonun görev süresinin kaç yıl olduğuna dair bir tartışma yok. 4 yıl süreyle görevde kalır. Önceki ana statüde başkanın ayrılması ya da istifa etmesi halinde yeni yönetimin kalan süreyi tamamlayacağına dair bir madde vardı. 1993'te getirilen yeni statüde böyle bir madde yok" diye konuştu.

'TARTIŞIR DOĞRUYU BULURUZ'
Türker Arslan, "Daha önceki 'süreç tamamlamayı' vurgulayan maddede de federasyonun istifa etmesine atıfta bulunuluyordu. Kaldı ki burada istifa eden değil genel kurul kararı alan bir federasyon var. Dolayısıyla 4 yıllık görev süresi daha hukuka uygun görülüyor. Ancak bu konuda tartışmalı bir durum olduğunu kabul etmeliyiz. Hukukçular olarak tartışır doğruyu buluruz" dedi. Bu konuda çalışmaya başlayan Erkan Vardar ise "Karşıt görüşler tartışılacak ama benim ilk izlenimim görev süresinin 4 yıl olduğu yönündedir. Çünkü mevcut ana statüde bunun aksini söyleyen bir madde bulunmuyor" ifadesini kullandı.

ŞEKİP MOSTUROĞLU: 4 YIL
Levent Bıçakcı yönetiminin başkanvekillerinden olan aynı zamanda futbol hukukunu oldukça iyi bilen Şekip Mosturoğlu da diğer hukukçular gibi '4 yıl'dan yana görüş bildirdi. Mosturoğlu, "Hukukta herşey tartışılabilir ama benim görüşüme göre, mevcut ana statüde yeni seçilen yönetimin 4 yıl görev yapmasını engelleyecek bir şey yok" yorumunu yaptı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Şafak 16
 Ulusoy istifa
 Serbest kaldılar
 Birinci ihtimal Terim'le devam
 Eksik Kartal'dan yepyeni bir sayfa
 Hantuchova ezdi geçti
 Ülker'in balı var
 Banvit uygun adım: 72-61
 Bu fobi biter mi acaba?
 Şahin, Demirel'i yakın takibe aldı
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Oynamadan 3 puan aldı
F.Bahçe kendisine her zaman ters...
GÜRCAN BİLGİÇ
Kazanmayı bilmek
Başlangıç karşılaşmaları her zaman...
90 dakikada yakalandı
90 dakikada yakalandı
Yargıtay'ın akşam saatlerinde tahliye kararını bozmasının ardından...
'İddiayı söylesem hayret edersiniz'
'İddiayı söylesem hayret edersiniz'
atv’de yayınlanan Teke Tek programında Fatih Altaylı’nın sorularını...
Bikini ölmemiş
Bikini ölmemiş
Brezilya'nın Sao Paulo kentinde devam eden moda haftasında yeni mayo...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu