kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
  » Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
2 bin 210 köy yolu ulaşıma kapandı
Valilik uyarısı
Türkiye genelinde soğuk hava alarmı
Fatih'te soğuk hava nedeniyle kriz masası oluşturuldu
Balkanlar masum çıktı
Rusya'da soğuktan hayvanlara votka içiriliyor
2 bin 210 köy yolu ulaşıma kapandı
DHMİ: Havaalanlarının büyük bir bölümünde kar yağışı var
Mardin kara teslim

2 bin 210 köy yolu ulaşıma kapandı

Yurt genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı yaşamı ve ulaşımı olumsuz etkiliyor. Bitlis, Adıyaman, Kahramanmaraş, Samsun, Ordu, Amasya, Bilecik, Kütahya, Düzce ve Sivas'ta 2 bin 210 köy yolu ulaşıma kapandı.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır'da etkili olan kar yağışı ve sis nedeniyle, bugün karşılıklı olarak yapılması gereken THY ve Onur Air'in Diyarbakır-İstanbul seferleri iptal edildi.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunda yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Dün akşam saatlerinden itibaren etkili
olan kar yağışı ve sis nedeniyle otoyolun Gaziantep-Bahçe kesimlerinde de ulaşımda aksaklıklar yaşanıyor.

Karayolları ekipleri karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yetkililer, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle çok sayıda zincirleme trafik kazası meydana geldiğini, trafik ekiplerinin sürücüleri, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları, yakın takip yapmamaları ve zincir takmaları konusunda uyardığını belirttiler.

Yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin 300 metrenin altına düştüğü Gaziantep'te 4 köy yolu ulaşıma kapandı. Kentte 65 köy ve 2 beldeye de elektrik verilemiyor.

Karayollarında kar yağışı ve yoğun sis nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor. Köy Hizmetlerine bağlı ekipler kapalı köy yollarını açmak, TEDAŞ ekipleri de elektrik verilemeyen bölgelerdeki arızaları gidermek için çalışmalarını sürdürüyor.

Kar yağışı nedeniyle, Adıyaman'da 687 köy yolu ulaşıma kapandı. 120 köye elektrik verilemiyor. Gerger-Taraksu, Sincik-Yarpuzlu ve Nemrut Dağı yolu da ulaşıma kapandı.

Kent merkezinde 7 santimetreyi bulan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 50 santimetreye ulaştı. Karayolları ve Köy Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş'ta ise 510 köy yolu ulaşıma kapalı. Türkoğlu ve Pazarcık ilçeleri ile 68 köye elektrik verilemiyor. Kent içinde ve çevre yolunda ulaşım kontrollü olarak ve güçlükle sağlanıyor.

Düzce-Akçakoca karayolu, Kabalak ve Tepeköy mevkisinde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Yüksek kesimlerde kar kalındığının 10 santimetreye ulaştığını belirten yetkililer, karayolları ekiplerinin yol açma ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirttiler.

Yolda kalan araçlar ise güzergahta bulunan köylüler tarafından traktör yardımıyla kurtarılıyor. Yetkililer, Bolu Dağı Düzce kesiminde kar yağışının devam ettiğini, zeminde etkili olmadığını belirterek, bölge trafik ekiplerinin Kaynaşlı otoyol gişelerinde sürücüleri yavaş gitmeleri ve kısa farlarını açık tutmaları konusunda uyardığını belirttiler.

Düzce Köy Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 32 köy yolunun ulaşıma kapandığını bildirdiler. Buna göre, Düzce merkezde 2, Gölyaka İlçesi'nde 3, Yığılca İlçesi'ne bağlı 27 köy yoluyla ulaşım sağlanamıyor. Ekipler, köy yollarını ulaşıma açma çalışmalarına devam ediyor.

ORTA KARADENİZ'DE KIŞ

Gece başlayan ve bölgenin özellikle yüksek ve iç kesimlerinde etkili olan kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı sonucu Samsun'da 30, Ordu'da 189, Amasya'da ise 9 köyle ulaşım sağlanamıyor. Yetkililer, bölgede kar yağışının yer yer etkisini sürdürdüğünü belirterek, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun çaba gösterildiğini kaydettiler.

Bu arada, olumsuz hava koşulları nedeniyle çok sayıdaki köyün enerji nakil ve telefon hatlarında da arıza meydana gelirken, arızaların giderilmesine çalışılıyor.

Sivas'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle kenti komşu il ve ilçelere bağlayan çok sayıda yol ulaşıma kapandı. Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre kentte kapalı yollar şöyle: ''Hafik-Zara ayrımı-Doğanşar il yolu, Suşehri-Şerefiye-Zara yolu, İmranlı-Refahiye ayrımı-Karacaören il yolu, Suşehri-Refahiye ayrımı-İmranlı il yolu, Hafik-İmranlı ayrımı, Beypınarı-Kangal-Divriği ayrımı, Şarkışla- Altınyayla-Ulaş-Kangal ayrımı, Sivas-Karaçayır il yolu, Şarkışla-Akçakışla bölümü (Sivas-Yozgat il sınırı ayrımı), Yıldızeli-Sivas devlet yolu, Şarkışla devlet yolu, Yıldızeli-Çırçır yolu, Mursal il yolu ayrımı (Sivas- Malatya il sınırı), Sincan-Divriği il yolu ayrımı (Sivas-Erzincan il sınırı), Divriği-Arapgir-Danişment, Kangal-Divriği devlet yolu ayrımı, Musalı il yolu, Ulaş-Kangal Devlet yolu ayrımı-Deliktaş, Ulaş-Gürün devlet yolu ayrımı-Kuşkayası, Şarkışla-Ulaş il yolu ayrımı, Koyulhisar-Mesudiye ayrımı-Ortakent il yolu ve Alucra-Şiran ayrımı-Çamoluk yolu''

Kent genelinde 381 köy yolunun da ulaşıma kapalı olduğunu belirten yetkililer, 150 köyde telefon hatlarındaki arıza nedeniyle haberleşme sağlanamadığını, 135 yerleşim birimine de elektrik verilemediğini kaydettiler.

Sabah saatlerinde kar kalınlığının 15 santimetreye ulaştığı kentte belediye ekipleri iş makineleriyle ana cadde ve arterlerde kar temizleme çalışması yaptı. Kar ve buzlanma ulaşımda aksamalara yol açarken, bazı araçların da yolda kaldığı öğrenildi.

BİTLİS'TE 185 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI


Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı sonrasında, çoğunluğu Bitlis Merkez, Mutki ve Hizan ilçelerinde bulunan, 185 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Açıklamada, kar yağışı ve tipinin etkisini sürdürmesi nedeniyle, kapalı olan yerleşim birimlerinde, yol açma çalışmalarının sürdürülemediği, ancak acil durumlara müdahale için ekiplerin hazır bekletildiği belirtildi.

Meteoroloji İşleri Müdürü Mehmet Elkatmış ise il merkezine son 24 saatte 20 santimetre kar yağdığını, son yağışla birlikte merkezdeki kar kalınlığının 65 santimetreye ulaştığını kaydetti. Elkatmış, yapılan tahminlere göre, kar yağışının yarın da il genelinde etkili olacağını belirtti.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Bitlis-Hizan, Hizan-Kolludere, Hizan-Bahçesaray karayolları ulaşıma kapandı. Kapalı olan Mutki-Kavakbaşı ve Mutki-Meydan karayollarında ise ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Ayrıca Bitlis'i Van'a ve Tatvan'a bağlayan karayolunun Rahva Bölgesi'nde, tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Yetkililer, görüş mesafesinin azaldığı yollarda sürücülerin, dikkatli olması ve zincirsiz yola çıkmaması uyarısında bulundu.

ESKİŞEHİR VE BİLECİK


Kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığı Eskişehir'de Köye Yönelik Hizmet Birimi ekipleri Mihalıççık, Alpu ve İnönü ilçeleri ile Bozdağ mevkiinde çalışma yapıyor.

Karayolları ekipleri de Eskişehir-Ankara, Afyonkarahisar, Kütahya,Bursa ve Bilecik karayollarında, Büyükşehir Belediyesi ile alt kademe Odunpazarı ve Tepebaşı belediyeleri de kent merkezindeki yollarda tuzlama çalışması gerçekleştiriyor.

Meteoroloji yetkilileri, Eskişehir'de kar yağışının bugün ve 22 Ocak Pazar günü etkili olacağını, 23 ve 24 Ocak'ta da hava sıcaklığının hissedilir derecede azalacağını bildirdiler.

Bilecik'te 84 köy yolunun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapalı olduğu belirtildi. Merkeze bağlı 16, Bozüyük'te 28, Gölpazarı ve Yenipazar'da 15, Pazaryeri'nde 13, Söğüt ile İnhisar ilçelerinde de 12 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Yetkililer, köy yollarının ulaşıma açılması için ekiplerin aralıksız çalışma yaptığını bildirdiler. Trafik ekipleri, sürücüleri, trafiğe zincirsiz çıkmamaları konusunda uyarıyor.

Kütahya merkezde, 14 santimetre olarak ölçülen kar kalınlığının yüksek kesimlerde 25 santimetreye ulaştığı bildirildi. Alınan bilgiye göre, kar nedeniyle il genelinde 103 köy yolu ulaşıma kapandı. 55 personelle 19 ekibin, kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaları sürdürdüğü kaydedildi. Karayolları Kütahya Şube Şefliği'ne bağlı greyderler ve tuzlama ekiplerinin de şehirlerarası yollarda çalışmalara devam ettiği belirtildi.

Kütahya Bölge Trafik Müdürlüğü yetkilileri ise şehirlerarası yollara çıkan sürücüleri Kütahya-Eskişehir karayolun 27 ve 28. kilometreleri, Kütahya Afyonkarahisar karayolunun da 31 ve 32. kilometrelerindeki rampalarda meydana gelen buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yetkililer, sürücülerden araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalarını istedi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Kütahya'nın Altıntaş ve Dumlupınar ilçeleri arasındaki karayolunun bazı bölümlerinin zaman zaman trafiğe kapandığı öğrenildi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Gaziantep'te otobüs devrildi: 6 ölü
 Şırnak'ta çığ: 4 kişilik aile mahsur oldu
 Hava Kuvvetleri'nde alarm: Pilot kalmadı
 Soğuk hava ve kar yurda giriş yapıyor
 Ölüm koridorunda ölümle oynuyorlar
 Çocuğunu karantinada bile yalnız bırakmadı
 Özal'ın altın günü!
 Baba'lar bir araya gelmiyor
 "Aynı bölgeye tekrar gideriz"
 Afet robotu iş başında
 48 yıl sonra ilk ışık
 18 bıçak darbesi aldı bebeğe değmedi
 Bu otomobilden yaralı kurtuldular
 30 yıllık öğretmene tecavüz tutuklaması
 'Valiz cinayeti'nde katile 30 yıl hapis
 Seyyar bayi hayallerini çaldı
 Fedakâr anne, oğlu için gözünü bile kırpmadı
 Adalar-Bostancı seferinde intihar girişimi
 Zehir tacirleri suçüstü yakalandı
 Sahte sabıka kaydı çetesi çökertildi
 Kokpitteki duman korkuttu
 Slovak askeri uçağı Macaristan'da düştü
 Kar yağışı helikoptere zorunlu iniş yaptırdı
 İki kadını öldürüp kanlarını içti
 Hayat bu fotoğraflarda...
 Kuyruğa 'Başkan' müdahalesi!
 Parkta içmenin faturası 124 YTL
 Ekmeğin fiyatı 35 YKr oldu
 Her adımı doğru
 Tazminat alamayacak
 Sibel Can ailesiyle İngiltere'ye uçtu
 BAFTA adayları açıklandı
 'Yerli' malı kullanacak
REHA MUHTAR
Kılıbık...
"Evde son sözü ben söylerim... 'Sen...
EMRE AKÖZ
Feminist olduk!
Geçenlerde feminist dergi...
MEHMET BARLAS
Erbakan'ın cezaevine girmesi adalete güveni artırır...
İLKER SARIER
Veda yazısı
Bana sorsalardı, "20 yıldır neredeyse her...
MAHMUT ÖVÜR
Tahliye kararını veren hâkim ilk kez konuştu
Türkiye...
SAVAŞ AY
Dönmecilik mi yapıyoruz, gizli kamera koyup...
HINCAL ULUÇ
Yazar ucuz, haber pahalı.. Ama..
Savaş kardeşim, muhabir...
Her şeye rağmen Ulusoy başkan
Her şeye rağmen Ulusoy başkan
Futbol Federasyonu'nun başkanı 1.5 yıl aradan sonra yeniden Ulusoy...
Siyaset neden kaybetti?
Siyaset neden kaybetti?
Siyaset Bermek'i istedi. Hasan Doğan bu yönde çalıştı ama Doğan'la...
Arınç'tan Erbakan için 'vicdanlı yasa' çağrısı
TBMM Başkanı Bülent Arınç, yıllarca beraber siyaset yaptığı, ancak...
Gül'ün Ağca rahatsızlığı
Dışişleri Bakanı Gül, Mehmet Ali Ağca'nın tahliye olurken bayraklarla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu