kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
  » Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
AİLECE TEDAVİ ALTINA ALINDILAR Muşlu Alkan ailesinin 2 yaşındaki kızları 15 gün önce öldü. 15 yaşındaki kızları ile fotoğraftaki anne Hatice ve 4 yaşındaki oğlu Hüseyin’le birlikte kuş gribi şüphesiyle hastanedeler...
Sevgi zaten yaşamıyordu

Kuş gribi şüphesiyle Muş'tan Erzurum'a gönderilen 11 yaşındaki Sevgi Acar yolda hayatını kaybetti. 10 çocuklu ailenin en küçük ve tek kızı olan Sevgi'nin nüfus cüzdanı bile yoktu.

Muş'un Bulanık ilçesinden kuş gribi şüphesiyle Erzurum'a sevk edilen 11 yaşındaki Sevgi Acar, hastaneye kavuşamadan hayatını kaybetti. Ailenin tek kız çocuğu olan Sevgi'nin 11 yaşında olmasına rağmen henüz nüfus cüzdanının çıkarılamadığı ve okula hiç gitmediği öğrenildi. Muş'un Bulanık İlçesi Yazbaş Köyü Kortegül mezrasında yaşayan 11 yaşındaki Sevgi Acar önceki gece aniden rahatsızlandı. Ateşi yükselen Acar, Erzurum'un Karaçoban ilçesindeki hastaneye kaldırıldı. Zatürree teşhisi konulan Acar "kuş gribi de olabilir" denilerek Erzurum Aziziye Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak talihsiz kız, yolda hayatını kaybetti. Sevgi'den alınan numuneler Ankara'ya gönderildi. Acılı baba Ahmet Acar (50), "10 çocuğum var. Tavuk besliyoruz. Ancak anneleri ilgileniyordu. Çocukların kümes hayvanları ile temas etme gibi bir olayı yok. Diğer çocuklarımın da hastalanmasından korkuyorum"dedi.

MUŞ'TA İKİ ŞÜPHELİ VAR
Ahmet Acar, tek kız çocuğu olan Sevgi'nin 11 yaşında olmasına rağmen henüz nüfus cüzdanı olmadığını ve okula da gitmediğini söyledi. Sadece 8 çocuğunun nüfus cüzdanı olduğunu diğer iki çocuğuna ise nüfus cüzdanı çıkarmak için gittiği İlçe Nüfus Müdürlüğü'ndeki görevlilerin 'sıra çok sonra gel' dediğini söyleyen baba, "Biricik kızıma nüfus cüzdanı bile çıkarmak nasip olmadan hayatını kaybetti. Ne nüfus cüzdanı çıkardım ne de okula gönderdim"dedi. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Sevgi Acar'ın solunum yollarına ait bir şikayetinin bulunmadığı, ancak kuş gribi açışından gerekli numunelerin alınarak laboratuvara gönderildiği bildirildiTürkiye genelinde kuş gribiyle ilgili son durum şöyle...

* MUŞ: 2 yaşındaki Berfin 15 gün önce öldü, annesi, 15 yaşındaki ablası ve 4 yaşındaki kardeşi kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Muş'ta 15 gün önce 2 yaşındaki Berfin'i kaybeden Alkan Ailesi'nin şimdi de 15 yaşındaki kızları Neşe kuş gribi şüphesiyle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ailenin 4 yaşındaki oğlu Hüseyin ve anne Hatice Alkan'da Muş'taki hastanede müşahede altına alındı.

* ERZURUM: Test sonuçları pozitif çıkan ve Erzurum Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde kuş gribi tedavisi süren 4,5 yaşındaki Ferhat Tilaver'in durumu iyice ağırlaştı.

* IĞDIR: Vatandaşların itlaf edilen tavuklarının parasını almak için fazla yazdırdıkları iddiası üzerine, Valilik inceleme komisyonu kurdu.

AYDIN VALİSİ: EVHAM GEREKSİZ
* VAN:
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören 5 yaşındaki Muhammet Özcan'ın sağlık durumu iyiye gidiyor. Prof.Dr. Ahmet Faik Öner, Özcan'ın akciğerindeki enfeksiyonun ilerlemesinin durdurulduğunu belirterek, "Durumu orta diyebiliriz. Solunum desteği veriyoruz"dedi.

* ÇORUM: Çorum Belediyesi'nce, ''kuş kovucu'' adı verilen ve 700 metrelik alana ses dalgaları yayarak, kuşların uzaklaşmasını sağlayan cihaz alındı. Sinop kent merkezindeki ağaçlara konan kuşların uzaklaştırılması amacıyla havai fişek patlatılacağı bildirildi.

* MERSİN: Mersin'in Mut ilçesine bağlı Karacaoğlan köyünde yaşayan 62 yaşındaki bir kadın, kuş gribi şüphesiyle müşahede altına alındı.

* ERZİNCAN: Çağlayan Beldesi'nde yaşayan 12 yaşındaki E.K, rahatsızlanınca ailesi tarafından Erzincan Devlet Hastanesi'ne getirildi.

* AYDIN: Vali Malay, "Tavuk ve yumurta yemeye devam edeceğim" diye rest çekti. Malay, "Aydın'da kümeslerimizde, tavuklarımızda hiçbir şekilde bir virüse rastlanmamıştır. Ben bunu anlatmaya çalıştım. Vatandaşı böyle bir evhama kaptırmamak lazım.

* ŞANLIURFA: Tedavi altına alınan 4 yaşındaki Selami B. dün taburcu edildi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Danimarka ordusunda bir Türk
 Bagajdan senaryo çıktı
 Ruhsatsız imalathane faciası
 Canını zor kurtardı
 Yeşilçam Hollywood'a tur bindirdi!
 Kuş gribi şüphesiyle İstanbul'a sevk edildi
 Muhabbet kuşunu hastaneye getirdi
 Durmuş: Bunun adı tavuk kıranı
 Türkler, aşıyı 3 ayda üretebilir
 İstanbul'da hafta sonu kar bekleniyor
 Aliye yine lider
 Demirkol'a 10 yıl hapis istendi
 Cennet öldü zanlı bulundu
 İcra geldi, intihar etti
 Kahve spor sevmiyor
 AIDS'e karşı yoğurt
 Şans Topu
REHA MUHTAR
Taciz eden kadınlar...
Erkekler mi kadınları...
EMRE AKÖZ
'Koalisyon' lafı içimi ürpertiyor
Bu yıl içinde genel...
MEHMET BARLAS
Düğmeye basacak parmak kimin parmağı olabilir?
Akşam'da...
MAHMUT ÖVÜR
Bu yaşlı omuzlar bu yükü taşıyabilir mi?
Prof....
SAVAŞ AY
Muhabirler çay içmeye bekliyor Hıncal abi...
Hıncal...
HINCAL ULUÇ
Yazarken midem bulanıyor!..
Futbolu o kadar...
Konsey toplanıyor
Konsey toplanıyor
Canaydın dışındaki yaşayan tüm başkanlar buluşacak. Süren, Cansun,...
Kukla başkan olmaz
Kukla başkan olmaz
Galatasaray'da başkanlık için adı geçen Yiğit Şardan, SABAH'a...
Ankara'dan Amerika'ya İran uyarısı
Ankara, İran konusunda nabız yoklamaya gelen ABD Avrupa Müttefik...
Hoca'ya 'teslim ol' çağrısı
Savcılık, Kayıp Trilyon Davası'ndan mahkûm olan Erbakan'a 'teslim ol'...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu