kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ahmet Cakar @ SABAH
 

Tebrikler sayın Bakan

Birkaç gündür spor basınını izliyorum. Spordan Sorumlu Bakan Mehmet Ali Şahin, adeta günah keçisi haline getirilmek isteniyor. Hatta daha ileri gidilip, AK Parti'nin federasyon seçimlerine müdahale ettiği söyleniyor. Müdahaleden ben şunu anlarım: Bir siyasi iktidar bir adamı kullanmak ve kadrolaşmak için federasyon başkanı adayını devlet erkini kullanarak seçtiriyorsa bunun adı MÜDAHALEDİR.
Oysa ki mevcut tabloya baktığımızda Mehmet Ali Şahin seçilecek kişiyi değil seçilmeyecek kişiyi daha doğrusu seçilmemesi gereken adayı işaret ediyor. Bunun adı müdahale değildir. Bunun adı sorumluluk ve sağduyudur. Çünkü sevgili Haluk Ulusoy, futbol federasyonu başkanı seçildiği gün hakkında oluşturulmuş 400 sayfalık soruşturma raporuyla karşı karşıya kalacak.

CESURCA DAVRANDI
Üstelik bu soruşturma raporu Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun raporu. Ayrıca Ulusoy hakkında 24 tane açılmış dava olduğu söyleniyor. Zaten İsviçre maçı sonrası dünyaya rezil olmuş Türkiye, bir de ilerleyen aylarda hakkında ceza çıkmış bir federasyon başkanının mevcudiyetiyle dünya platformunda daha büyük sorunlar yaşayabilir. Sayın Bakan çok cesurca ve risk alarak bunu belirtiyor. Üstelik yıllardır hiçbir siyasetçide görmediğimiz bir üslupla konuşuyor. Ben sayın Bakan'ın son 1 haftada göstermiş olduğu devlet adamlığı performansını alkışlıyorum.
Ama ne yazık ki bizim basınımız rüzgar gülü gibi. Daha birkaç sene önceyi hatırlıyorum. Başta ben bazı yorumcular bangır bangır bağırıyorduk.
"Futbol kirleniyor, futbola mafya bulaştı" diyorduk. "Nerede bu devlet" diye haykırıyorduk "Meclis göreve gelsin meclis duruma el koysun" diye davetiye çıkartıyorduk. O zamanlar bu talebimiz siyasi müdahale olmuyordu da şimdi sevgili Bakan'ın aslan gibi açık açık bazı şeyleri ortaya koyması kimilerine göre siyasi müdahale oluyor. Bu durum ancak kutlanır.
Son bir haftada diğer siyasetçiler hata yapmadılar mı? Tabii ki yaptılar. Örneğin Melih Gökçek'in "Başbakan Ulusoy'u istiyor" açıklaması yanlış. Türkiye'ye açık açık söylüyorum. Özerk futbol yasası olmasa ve başkan atamayla gelse Erzik futbol federasyonu başkanı olur. Yani bir siyasi müdahale yapılsa amaç Şenes Erzik'i başkan yapmak olacaktır. Keşke olsa da sağ duyulu bir tayin Erzik'i başkan yapsa.

ULUSOY'A 'TUZAK' DEMİŞTİM
Gelelim genel kurul üyelerinin bir kısmının kepazeliğine.. Trabzon yönetimini kutluyorum. Başbakan'ın kadim dostu Albayrak'ın Trabzon Başkanı olduğu yapılanmada Trabzon delegeleri söz verdikleri Ulusoy'u satmıyorlar. Hani siyasi müdahale vardı? Siyasi müdahale olsa iktidar Ulusoy'u istemiyor diye en başta çark etmesi gereken Albayrak ve delegeleri olurdu. Asıl eleştirilmesi gereken konu Ulusoy'a söz vermiş yüzlerce insanın onu birkaç gün içinde nasıl sattıklarıdır. Maalesef 10 gün önceki yazımda da söylediğim gibi Ulusoy'a kurulan tuzak işlemiş ve Ulusoy zarar görmüştür. Bundan böyle çekilse üzülecek, seçime girse yine üzülecek İşin en kötüsü kazansa bile üzülecek. Belki başkan olacak ama rahat ve huzurlu çalışamayacak.
Ey sevgili Haluk başkan... 10 gün önce seni uyardım. Ama dinlemedin. Mayın tarlasına adım adım girdin. Danışman diye yanında bulunan insanlar, seni uyarmadılar. Ve şu anda üzgün olduğunu biliyorum. Değer miydi hiç? Mehmet Ali Yılmaz "Haluk'ta arıza var" diyor. Başbakan Yardımcısı "Haluk kim ki devletin bakanıymış gibi konuşuyor" suçlamalarıyla karşına geliyor. Strateji her şeydir. İnsan ihtiraslarına, hırslarına ve yanındaki goygoycuların yanlış yönlendirmelerine set çekemezse, sonuç hüsran olur.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ve Bakan "Şah" dedi   / 11-01-2006
 Türk futbolunda son tango   / 04-01-2006
 Başkanlık seçimleri tam bir muamma   / 28-12-2005
 Beşiktaş'ın tarihi görevi   / 14-12-2005
 Bu sene de olmadı...   / 07-12-2005
 Galibiyete kanmayın   / 04-12-2005
 Fener ucuz kurtuldu   / 03-12-2005
 1 numara Tatlı   / 30-11-2005
 Anamızın ligi bu!   / 28-11-2005
 Son sözü bakan söyledi   / 23-11-2005
REHA MUHTAR
Kim kime oy verecek?
Federasyon başkanı yarın ve öbür...
AHMET ÇAKAR
Tebrikler sayın Bakan
Birkaç gündür spor basınını...
Yine 'Bekçi Murtaza'
Yine 'Bekçi Murtaza'
Kadın meslektaşlarının giyimini eleştiren avukat cepheyi genişletti.
Ağca'nın kaderi yine Şirin'in elinde
Ağca'nın kaderi yine Şirin'in elinde
Ağca'nın Papa suikastı nedeniyle Türkiye'de yargılanmasına gerek...
Ana gibi yar olmaz!
Ana gibi yar olmaz!
Brezilyalı ünlü top model Ana Beatriz Barros, her fırsatta...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu