kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
SEYRANTEPE+ALİ SAMİ YEN = KURTULUŞ...   Sarıgül, Ali Sami Yen Stadının bulunduğu bölgeye alışveriş merkezi değil iş merkezi ve otel yapılacağını söyledi. G.Sarayın bu işten ayda 17 milyon dolar gelir elde edeceğini belirten Sarıgül, Mecidiyeköy meydanının da böylece kurtulacağını vurguladı...
İki proje tek hedef
Heinz: Yedek lastik gibiyim
Tomas yıldızlaştı
İdmanda 5 eksik

İki proje tek hedef

Seyrantepe arazisinde en yetkili isim olan Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, "Seyrantepe ve Ali Sami Yen, iç içe geçmiş projeler. Birlikte yürütülürse Galatasaray'ın Riva'yı satmasına gerek kalmaz" dedi.

Galatasaray'ın Seyrantepe Projesi'ndeki arsanın "yeşil alan" statüsünden çıkarılıp "sportif tesisler kurulabilir" kararıyla Şişli Belediyesi'ne devredilmesinden sonra gözler Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e dönmüş, Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Sarıgül de SABAH aracılığıyla "En az üç projeyle gelsinler" diyerek sarı-kırmızılı yöneticilere çağrıda bulunmuştu. Sarıgül ile dün makamında tekrar beraberdik... Seyrantepe arazisinin Şişli Belediyesi'ne devrinin, Ali Sami Yen Stadı projesinin de önünü açtığını belirten Sarıgül "Asrın piyangosu" olarak nitelediği iki çalışmaya yönelik bilgileri yine SABAH'la paylaştı. Sarıgül, "Seyrantepe projesiyle, kısmet Galatasaray'ın kapısına kadar geldi. Ali Sami Yen projesiyle ise kapıyı açıp ayağına dayandı. Bu iki dev proje sarı-kırmızılı kulübü diriltir ve hararetli tartışmalara neden olan Riva'daki arazinin satılmasına gerek bile kalmaz" dedi. Tek şartın "Acil start" olduğunu da ısrarla üzerine basarak belirten Sarıgül şöyle konuştu:

"YA HEP YA HİÇ"
"Seyrantepe ile Ali Sami Yen grift (iç içe geçmiş) projeler. Birbirinden ayırmak mümkün değil. Bunları 'Ya hep ya hiç' olarak değerlendiriyorum. Biri olmazsa diğeri asla olmaz. Bilindiği gibi Ali Sami Yen Stadı 49 yıllığına Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü bünyesindedir. Bizim proje önerimiz ortadadır. G.Saray yönetiminden de proje bekliyoruz. Uzlaşma sağlandığında biz buraya imar veririz. '100 trilyonluk arazi olsun. Biz imar vermezsek o arazinin değeri sıfırdır' gerçeğini hatırlatarak asıl görevimiz budur diyorum. İmar verme durumunun da prosedürleri vardır. Proje önce Şişli Belediyesi Planlama Müdürlüğü'ne gelir, ardından İmar Komisyonu, sonra da Belediye Meclis Komisyonu çalışmayı inceler. Evraklar, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yönelir, biz projeyi orada da savunuruz; muhtemelen de onay çıkar."

"RİVA'YA GEREK KALMAZ"
Galatasaray yönetimine geçen hafta Seyrantepe arazisi için yaptığı çağrıyı yineleyen Sarıgül, projenin detaylarına yönelik olarak da şu bilgileri verdi: "Ali Sami Yen Stadı 34 bin 640 metrekare arsaya sahip. Stadyumun bitişiğindeki 23 bin 171 metrekarelik likör fabrikası da Galatasaray'a ait alanının içinde. Toplam arazi 57 bin metrekareyi geçiyor. Buraya öncelikle bol yeşil alanın yanısıra otel yapılacak. Tam rakamlar vermekten kaçınıyorum çünkü otel 350 odalı mı, 700 odalı mı olur bilemem. Bunlar rakamları ciddi değiştirecek detaylar. Her şeyden önce buraya kesinlikle alışveriş merkezi yapılmayacak. Avrupa standartında iş merkezi yapılacak. 10 katlı otopark 11 bin araca hizmet edecek. Proje Galatasaray'a müthiş gelir sağlayacak. Kesin olmamakla birlikte bu rakamın aylık 17 milyon dolar olabileceğini tahmin ediyorum. Galatasaray'ın Riva'yı satmasına gerek bile kalmayacak. Buradan Şişli Belediyesi'nin bir talebi olmayacak. Belediye olarak tek kazancımız şu: İstanbul'un çok önemli bir merkezi olan Mecidiyeköy Meydanı'nı kurtarmış olacağız." İki çalışmanın örnek ve model projeler olduğuna da değinen Sarıgül sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu, statları şehir içinde kalan, tüm Anadolu spor kulüplerinin de örnek alması gereken bir modeldir. Statlar artık kesinlikle şehir dışına çıkmalı. Ali Sami Yen bu konuda ilk olacak. En yenisi en az 50 yıllık olan statlar bu sayede modernize de olacak. Yılda 16 gece kullandığımız bu alanlar kent dışına çıkarılırsa merkezlerdeki ekonomik canlanma ikiye katlanacak."

"CANAYDIN START VERDİ"
Seyrantepe için SABAH'ta yayınlanan "Bu fırsat kaçmaz" haberi üzerine belediye telefonlarının kilitlendiğini söyleyen Sarıgül söyleşimizi şöyle noktaladı: "İlk arayan Özhan Başkanımız oldu. Bayram sonrası için de randevulaştık. Hazırladıkları proje örneklerini getireceklerini söyledi. Bu beni çok mutlu etti. Sabırsızlıkla başkanımızı bekliyorum. Bu tür olaylarda zaman kaybı çok şey kaybettirir. Demir tavında dövülür misali hemen harekete geçmek gerekir."

ZAFER ERTEM


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Yeni gözde Borgetti
 İşte İspanya dosyası
 Yanal: Kalsaydım hep birlikte Almanya'daydık
 Stepanov&Ahmet kampta
 Bahis siteleri 'Ulusoy' diyor
 Keskin nişancı
 Mucize çocuk değilim
 Powell Fener'i uçurdu
 Okur Utah'ı sırtladı
 Alpay'ın yeri hazır
 Ferrari'yi bırakmam
 Günün içinden
KAZIM KANAT
Bir kilo patatesin hesabı!
Kamu vicdanı Bilmeyenlere...
REHA MUHTAR
Televizyoncu yok ki!
BJK TV'de...
Bayraklı karşılama
Bayraklı karşılama
İpekçi cinayeti ve Papa 2. Jean Paul'e suikast girişiminden hüküm...
'Doğubayazıt özel mi seçildi?'
'Doğubayazıt özel mi seçildi?'
"Kuş gribini göçmen kuşlar yayıyorsa neden yalnız Türkiye'de görüldü"...
Rio kıpır kıpır
Rio kıpır kıpır
Önceki gün Rio'da başlayan moda haftasında gözler, Brezilyalı ünlü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu