kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"FİSKOBİRLİK işine baksın"
"Yapılanları hazmedemeyenler var"
"FİSKOBİRLİK işine baksın"

"FİSKOBİRLİK işine baksın"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazılarının, ''Bunlar Avrupa Birliği'ne peşkeş çekecek'' dediğini ifade ederek, ''Neyi? Onu diyenlere şunu söyleyin: Bizim Başbakanımız, bizim genel başkanımız bu ülkede bir milimetrekarelik toprağın pazarlığını dahi yapmaya yanaşmaz'' dedi.

FİSKOBİRLİK ile ilgili spekülasyonların çok çirkin olduğunu, kendisini üzdüğünü belirten Erdoğan, hükümetin bu kuruluşun 94 trilyon liralık borcunu sildiğini ifade ederek, FİSKOBİRLİK'in işine bakması, ilgi alanıyla uğraşması gerektiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan,
19 Mayıs Spor Salonu'nda il teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği konusuna değindi.

İşlerini bildiklerini, derslerini iyi çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, kim ne derse desin kulak asılmaması gerektiğini vurguladı. Başbakan Erdoğan şunları kaydetti: ''Bazıları diyor, bunlar AB'ye peşkeş çekecek. Neyi? Onu diyenlere şunu söyleyin: bizim Başbakanımız, bizim genel başkanımız bu ülkede bir milimetrekarelik toprağın pazarlığını dahi yapmaya yanaşmaz. Biz şehit kanlarıyla yoğrulmuş olan bu topraklarımızın sadece bekçisi oluruz, sadece savunucusu oluruz, sadece koruyucusu oluruz. Bu tür beyanlarda bulunanlar kendi art niyetlerini ortaya koyabilirler, kendi hesaplarını ortaya koyabilirler ama bize bunu asla yakıştırmaya hakları yoktur. Çünkü aldığımız terbiye bizim yetişme şeklimiz, onların yetişme şekliyle mukayese edilemeyecek şekilde muhafazakardır. Çünkü biz öyle bir terbiyeyle yetiştik ki, bu terbiye içerisinde bayrak, vatan, millet; bunlar bizim en kutlu değerlerimiz. Bunları hiçbir zaman asla pazarlık konusu yapmayız ve bizler çok çok iyi biliriz. Özellikle AK Parti'nin idealleri arasındaki o muhafazakar demokrat kimlik, bunları güçlendirir. Bu kimliğimizin gereği olarak da asla buna kapı açmayız. Bizler İstiklal Marşımızın iki kıtasında kendini bulan değil, İstiklal Marşımızın tümünde kendini bulan bir ruhun temsilcisiyiz. O nedir? 'Ruhumun senden ilahi şudur ancak emeli, değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli' anlayışıdır.''

Aynı şeyin KKTC için de geçerli olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Hepsi bütün incelikleri ile istişareleri yapılarak, adımlar ona göre atılır. Asla herhangi bir şeyi vermeye değil, bizler ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için geldik'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, göreve geldiklerinde yüzde 69'la borçlanan Türkiye'nin, yüzde 13'lerle borçlanmaya başladığını anlatarak, bunların durup dururken olmadığını söyledi. Erdoğan, muhalefetin Türkiye'nin borcunun çok olduğu eleştirisini getirdiğini dile getirerek, borçlanmanın ölçüsünün milli gelirle orantılı hesaplanması gerektiğini söyledi.

Hayatında iki koyun gütmemiş, ticaretin içinde zerre kadar olmayanların, bu işten anlamayacağını ifade eden Erdoğan, daha sonra fındık konusuna değindi.

''FİSKOBİRLİK KENDİ İLGİ ALANIYLA UĞRAŞSIN''

Fındık konusunda bazı spekülasyonların yapıldığını dile getiren Başbakan Erdoğan, bunların kendisini üzdüğünü söyledi.Erdoğan, 2001 yılında FİSKOBİRLİK'in devletle ilişkisini kestiğini ve halen özerk bir kuruluş olduğunu anımsattı. FİSKOBİRLİK'in devletle alakasının olmadığını anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ne yazık ki, yüzlerce trilyon borcu var ve son yıl bu borç 94 trilyona indi. 94 trilyonluk borcuna da baktık ki, birçok söylentiler,dedikodular yayıyorlar, Hazine olarak bu üstlenildi ve çizik atıldı. Fakat bölgede çok farklı havalar estiriliyor. Efendim, 'işte devlet para vermiyor da, fındık paraları ödenmiyor da' v.s. deniyor. Bunların hiçbirinin devlete fatura edilmeye hakkı yoktur ve çok ciddi bir spekülasyondur, çok ciddi bir oyundur. Halkımızın bu oyuna gelmemesini istiyorum.

Bu şekilde konuşmak istemezdim. Dayanılır olmaktan çıktı. Çok çirkindir bu. Gerekirse bunun bütün detaylarını özellikle broşürlerle ayrıca anlatırız. Ama şunu söylüyoruz, 94 trilyonluk borcunu devlet silmiştir. Ben diyorum ki, FİSKOBİRLİK işine baksın, kendi ilgi alanıyla uğraşsın, başka işlerle uğraşmasın.''

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 "Siyasi sorunlar yüzünden reformlar yavaşladı"
 AB'de göç tartışması
 Kriz masada değil telefonla yönetilir
 Baykal: Sınavı kaldıracağız
 Anavatan lideri Mumcu Pakistan'da
 Kahvaltınızı nasıl arzu edersiniz Türk usulü mü Amerikan...
 Fatura 7 polise çıktı
MUHARREM SARIKAYA
Şener: Ağca kararı suça özendiriyor...
Abdi...
YAVUZ DONAT
Afyon Kurultayı
Afyon'un nabzı Uzunçarşı'da...
Hasankeyf taşınıyor
Yaklaşık 50 yıldır Türkiye gündeminde bulunan Ilısu Barajı için artık...
Sitesini de 'hack'ladılar!
Ermeni ve Kürt sorununa getirdiği yorumla davalık olan ve adliye...
Bayraklı karşılama
Bayraklı karşılama
İpekçi cinayeti ve Papa 2. Jean Paul'e suikast girişiminden hüküm...
'Doğubayazıt özel mi seçildi?'
'Doğubayazıt özel mi seçildi?'
"Kuş gribini göçmen kuşlar yayıyorsa neden yalnız Türkiye'de görüldü"...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu