kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Yapılanları hazmedemeyenler var"
"FİSKOBİRLİK işine baksın"

"Yapılanları hazmedemeyenler var"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Yapılanları hazmedemeyenler var. Bunu azmedemeyenler maalesef şu anda sancı içindeler, kıvranıyorlar'' dedi.

Başbakan Erdoğan, 19 Mayıs Spor Salonu'nda partililerle bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, bayramların birlik ve beraberlik duygularının en yoğun yaşandığı günler olduğunu vurguladı. 3 Kasım'da farklı bir Türkiye olduğunu anlatan Erdoğan, AK Parti'nin iktidara gelmesiyle ülkede pek çok alanda büyük gelişmeler yaşandığını ifade etti.

2500 dolar olan milli gelirin bugün 5000 dolarları
bulduğunu belirten Erdoğan, bugün ulaşılan noktada enflasyon canavarının üstesinden gelinerek enflasyon oranının yüzde 7.7'ye indiğini kaydetti.

Erdoğan, AK Parti hükümetinin Ahmet'in, Mehmet'in, Hasan'ın, Hüseyin'in bireysel iktidarı olmadığını, milletin iktidarı olduğunu vurguladığı konuşmasında, yapılanları kıskananlar olduğunu söyledi.

Bunu hazmedemeyenlerin bulunduğuna işaret eden Erdoğan, ''Bunu hazmedemeyenler maalesef şu anda sancı içindeler, kıvranıyorlar'' dedi.

Kendisinin ne anamuhalefet ne de yavru muhalefet gibi konuştuğunu ifade eden Erdoğan, bunun adabına da yakışmayacağını söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:
''Biz sadece yaptıklarımızla konuşuruz ve cek-caklarla da konuşmayız. Biz, 'şunu yaptık' deriz. Bizim anlayışımızda 'ben' yok. Bizim anlayışımızda 'biz' var ve bizim anlayışımızda gurur, kibir yok. Bizim anlayışımızda tevazu var. Zira ne kadar tevazu içinde olursanız o kadar yükselirsiniz.

Kimse millete afra, tafra, safra yapmasın. Kimse millete efendilik taslamasın. Millete efendilik yok, millete hizmet vardır. Biz, milletimize efendi olmak için gelmedik. Biz milletimize hizmetkar olmak için geldik. Bizim farkımız bu.''

Erdoğan, salondakilerin ''kıskananlar çatlasın'' sloganları üzerine, Karadeniz şivesiyle ''Uşaklar, çatlamasın... Onlar da bize lazım olacak da...'' dedi.

Konuşmasında, eğitim alanında yapılanlar hakkında da bilgi veren Erdoğan, devletin yanı sıra hayırseverlerin de Türkiye'de pek çok okul yaptırdığını dile getirdi. Amaçlarının üzüm yemek olduğunu, bağcıyla dertlerinin bulunmadığını kaydeden Erdoğan, ''Yapsın, atsın denize... Balık bilmezse, halik bilir'' dedi.

Ülkede bilişim teknolojisinin bulunmadığı okul kalmayacağını vurgulayan Erdoğan, çağdaş eğitimin tüm gereklerini de yerine getirme gayreti içinde olduklarını söyledi.

Çağdaşlaşmanın, çağın tüm gelişimini, değişimini, Türkiye'ye anında transfer edebilmek olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bilgisayar, internet yeni mi keşfedildi? Daha önceki iktidarlar bunu daha önce niye yapamadı? Çağdaşlık ne biliyor musunuz? Çağın tüm gelişimini, değişimini ülkenize anında transfer edebiliyor musunuz? İstiklal şairimizin güzel bir şiirinde bir beyiti var. Diyor ki, 'alınız, ilmini garbın, alınız sanatını, veriniz hem de mesainize sonsuza kadar'... Biz batının ilmini aldık mı? Bugüne kadar gelenler bunu yapmadı. Sanatını aldık mı? Bugüne kadar gelenler bunu da almadı.Onlar başka şeyler peşinde koştu. Ama biz başka şeyin peşinde koşuyoruz. Biz ilim diyoruz, sanat diyoruz, teknoloji diyoruz ve bunlarla ülkemizi ayağa kaldıracağız diyoruz. Nasıl yapacağız bunu? Kendi insanımızla yapacağız. Eğer çağa mühür
vurmak varsa, böyle vuracağız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefi koydu. Koydu da bunlar ne yaptı? Eskilerimizin güzel bir sözü var: 'Benim oğlum bina okur, döner döner yine okur'... Hep bunu yaptılar, avara kasnak gibi döndüler durdular. Netice yok. Biz ise neticeye gidiyoruz.''

KARADENİZ SAHİL YOLU


Karadeniz sahil yolunun, devraldıklarında yüzde 48'inin tamamlanmış olduğunu, kendilerinin ise sadece 3 yılda bu oranı yüzde 80'e çıkardıklarını anlatan Erdoğan, geçen yıl bitirileceğini söylediklerini ancak kamulaştırma, yargı ve çevreciler nedeniyle sıkıntılar yaşandığını ama bu yıl içinde tamamlanacağını bildirdi.

Çevrecilerin, hangi amaçla projeye karşı çıktığını ise anlamadığını kaydeden Erdoğan, ''Ben çevreciliği küçümsemiyorum, bir tarafa koymuyorum. Çevreciliği de en çok savunanlardan birisiyim. Bu işin de hastasıyım. Ama insana hizmeti de her şeyin önünde tutuyorum'' dedi.

Erdoğan, kendilerinin icraat yaptıklarını, yaptıklarını hayal edemeyecek muhalefetin bulunduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

''Biz, adımlarımızı atarken yaptıklarımıza hayalleriyle ulaşamayan muhalefet var. Hayallerinde böyle bir şey yapmadılar. Çünkü çakılı çivileri yok bu ülkede. Ama biz çivi çakıyoruz. Ben konuşuyorum, diyorum ki, yaptık. Siz de 'şunu yaptık' deyin yahu. Biz yaptık diyoruz.''

EĞİTİM

Başbakan Erdoğan, eğitim alanındaki faaliyetlere de değindiği konuşmasında, gelecek yıldan itibaren lise öğrencilerine de ilköğretimde olduğu gibi ücretsiz kitap dağıtacaklarını anımsattı.

Erdoğan, bazılarının ücretsiz kitap dağıtımı konusunda ''zengin var, fakir var'' dediğini, ancak eğitimde ayrım yapmalarının söz konusu olamayacağını söyledi. Kendi öğrencilik döneminde teksir notu bile bulamadıklarını anlatan Erdoğan, bunun acısını çok çektiklerini ifade etti.

Kaynağın nereden bulunduğu sorusunun da sıkça sorulduğunu dile getiren Erdoğan, hortumların kesilmesiyle imkanların, sahibi olan millete aktarıldığını kaydetti.

Koalisyon iktidarı döneminde 22 bankanın fona devredildiğini, bunun millete bedelinin ise 50 milyar dolar olduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, bugün ise hem kamu hem özel bankaların kar ettiğini belirtti ve ''İş bilenin kılıç kuşananındır'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda ise salondaki gençlere Trabzonspor'un durumunu sordu. Erdoğan, yine Karadeniz şivesiyle, ''Bu Trabzonspor'u ne edecesunuz?'' diye sordu. Erdoğan, Karadeniz takımları Rize ve Samsun ile Trabzonspor'a başarı diledi.

Bir Trabzonlunun, ''Sizin başbakanlığınız döneminde Trabzonspor şampiyon olsun'' sözleri üzerine Erdoğan, ''Bunu dersen yanlış olur. 'Başbakan bir kulübü şampiyon yaptı' derlerse bu yanlış olur. Ama inşallah olur. Siz yere sağlam basın'' dedi.

Erdoğan, salondakilere 2007 yılında yapılacak milletvekili genel seçimlerinde AK Parti'yi çok daha güçlü şekilde iktidara taşımaları için çalışmalarını öğütleyerek, salondakilerle birlikte ''Beraber yürüdük biz bu yollarda'' şarkısını söyledi.

POLİS GAZETECİLERİ TARTAKLADI

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından partililerin sevgi gösterileri arasında salondan ayrıldı. Gazetecilerin, Erdoğan'ı takip ederken çevik kuvvete bağlı polisler bunu engellemek istedi. Gazetecilerin, Erdoğan'ı takip etmek zorunda olduklarını belirtmelerine rağmen tartışma yaşanırken, polislerin bazı kameraman ve foto muhabirlerini itekleyerek tartakladıkları görüldü.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 "Siyasi sorunlar yüzünden reformlar yavaşladı"
 AB'de göç tartışması
 Kriz masada değil telefonla yönetilir
 Baykal: Sınavı kaldıracağız
 Anavatan lideri Mumcu Pakistan'da
 Kahvaltınızı nasıl arzu edersiniz Türk usulü mü Amerikan...
 Fatura 7 polise çıktı
MUHARREM SARIKAYA
Şener: Ağca kararı suça özendiriyor...
Abdi...
YAVUZ DONAT
Afyon Kurultayı
Afyon'un nabzı Uzunçarşı'da...
Hasankeyf taşınıyor
Yaklaşık 50 yıldır Türkiye gündeminde bulunan Ilısu Barajı için artık...
Sitesini de 'hack'ladılar!
Ermeni ve Kürt sorununa getirdiği yorumla davalık olan ve adliye...
Bayraklı karşılama
Bayraklı karşılama
İpekçi cinayeti ve Papa 2. Jean Paul'e suikast girişiminden hüküm...
'Doğubayazıt özel mi seçildi?'
'Doğubayazıt özel mi seçildi?'
"Kuş gribini göçmen kuşlar yayıyorsa neden yalnız Türkiye'de görüldü"...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu