kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Eşcinsellerin aşık olma kabiliyetine hayranım
Eşcinsellerin aşık olma kabiliyetine hayranım
Eskiden çıplaklık daha güzeldi

Eşcinsellerin aşık olma kabiliyetine hayranım

Sosyetenin gözde isimlerinden Nermin Bezmen, yeni kitabı 'Sır'ın sırrını bu haftaki Şamdan Plus'a anlattı. Tanzimat Dönemi'nde yaşayan sıradışı bir kadın Hüma'nın hayatını anlatan Bezmen kitabında; tutku, şehvet ve eşcinsellik gibi pek çok tabuyu ele alıyor.

Bugüne kadar geçmişin izlerini sürerek kitaplar yazan Nermin Bezmen, yeni kitabı 'Sır'ı bu haftaki Şamdan Plus'a anlattı. Aylin Varon'a konuşan Bezmen, kitabındaki karakter Hüma'yı iki gece rüyasında görmesi üzerine oluşturduğunu söyledi. "Osmanlı Tanzimat Dönemi'nde yaşayan sıradışı bir kadın olan Hüma'ya nasıl bir hayat uydurabilirim derken, kendimi romanın için de buldum" diyen Bezmen, kitabında; tutku, şehvet, eşcinsellik ve çıplaklık gibi tabulaştırılan pek çok konuya değiniyor.

HÜMA; CENNET KUŞU

*
Bu benim hayatımda en süratli yazdığım romandır. 3 ay gibi kısa bir sürede maksimum 3 saat uyuyarak yazdım bu kitabı. Bunu biraz da yılların birikimine ve zihnimin dağarcığında olan bilgilere borçluyum. Daha önce çalıştıklarım, hazırladıklarım ve bir kenara attıklarım da ortaya döküldü. Ve ilk defa ben kahramanımı seçmeden kahramanım beni seçti diyebilirim.

* Hüma karakteri bir şahsiyetle bana geldi. Ve ben onu okuruma en sevdireceğim şekilde nasıl güzelleştirebilirim diye düşündüğüm zaman, Hüma'nın bünyesine tanıdığım ve aralarında benim de olduğum pek çok kadından değişik ölçüler girdi.

* Hüma, cennet kuşu demek. Burada yazılanların benim sırlarımla ya da hayatımla hiç ilgisi yok. Herkesin çok naifçe de olsa muhakkak mezara götüreceği sırları vardır. Bu sırların illa teşhir edilemez olması gerekmiyor. Birini kırabilir diye saklanan ya da pişmanlık duyulan bir sır olabilir. Ama herkesin muhakkak bir sırrı vardır. Hüma'nın ise birden fazla sırrı var ve hep sırrı olan erkeklerle ilişkiye giriyor. BÖYLE BİR AŞK VAR MI

*
Benim gençlerle çok yakın bir ilişkim var. Arkadaşlarımızın çocukları nerdeyse burada büyüdü. Onların ergenlik çağlarını ilk aşklarını, sevgililerini evlenmelerini ve çocuklarını gördüm. En sevişip evlenenler bile benim romanlarımı okudukları zaman "Ay Nermin Teyze böyle bir aşk var mıydı?" dediler. Ben de anlıyorum ki; benim anlattığım ve bildiğim tarz aşk eksik! Ben yeni neslin kalbinin aşk konusunda bizler kadar çarptığına inanmıyorum.

* Bu kitapta çok çeşitli aşklar var. Hüma ilk aşkı Nesim'le balayındayken, onun eşcinsel bir ilişkisi olduğunu öğreniyor. Ama o buna üzülüp kızacağına tam tersine teatral bir sevinç yaşıyor. Kocasının böyle bir seçimi olduğunu öğrenen pek çok kadın ağlar, kendini kaybeder, baba evine kaçar. Oysa Hüma'nın gözleri parlıyor çünkü hep hayalindeki tiyatroda yarattığı kahraman olma şansını yakalıyor. Ve o kendisinden yaşça büyük ve tecrübeli erkeği tecrübesizliği ve gençliğiyle kanatlarının altına alıyor. Kocasının aşkı olan erkeği tanıdığı zaman ona da aynı şefkatle yaklaşıyor. Aralarında inanılmaz bir aşk başlıyor. DERİN AŞIK OLURLAR

*
Ben burada homoseksüel ilişkiyi işlerken, aslında bugüne kadar tanımış olduğum, yakın dostlarımın içinde de yer alan homoseksüel ilişkileri de izlediğim için o ruhu kavrayabildiğimi sanıyorum. Bunu bir tabu olarak görmüyorum. Ancak daha cinsiyetinden haberi olamayan bir çocuğun bir yetişkin tarafından böyle yönlendirilmesini kabul edemem.

* O tip ilişkilerde beni hayran bırakan taraf şu; gördüğüm birçok heteroseksüel ilişkiye sahip insandan daha fazla aşık olma kabiliyetlerinin olması. Aşkları tutkuludur, çok derin aşık olurlar. Ben de aşka aşık biri olduğum için bu aşık olma kabiliyetlerine hayranım."
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Purolar internetten
 Halil Cemal'i unutturdu
 Tatilin romantik ünlüleri
 Belki de hata sizde!
 Kitabı çok sevildi şimdi sıra filminde
 Oprah'ın programı 20 yaşında
 Hollywood'un en rüküşü: Britney
 West Wing dizisinde bir bölüm oynayacak
 Foster Tokyo'da
RAHŞAN GÜLŞAN
Hande sınıf değiştirdi
Hande Yener'in yeni albümü ile...
HAKAN & UTKU
'Alo Boğam Kaçtı Hattı' mesajları
* "Benim boğam...
AYŞE TÜTER
Portakallı kek
Kek kalıbını yağlayıp, un serpin. İki...
Akraba evliliğinde sakatlığa son
Akraba evliliğinde sakatlığa son
Tıp dünyası artık yakın akraba evliliği sonucu ortaya çıkan sakat...
Ünlüler bayramda Antalya'yı yıktı geçti
Ünlüler bayramda Antalya'yı yıktı geçti
Kurban Bayramı’nda Antalya’da sahne alan ünlü sanatçı Hülya Avşar,...
Seda yalnızlıktan şikayetçi
Seda yalnızlıktan şikayetçi
Seda Sayan bayram tatili için gittiği Antalya'da yalnızlıktan şikayet...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.