kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Etleri yağsız pişirip sebzeyle yiyin
Matadorlar işsiz kalacak!

Etleri yağsız pişirip sebzeyle yiyin

Uzmanlar uyarıyor: Kalp ve tansiyon hastaları bayram boyunca beslenmelerine dikkat etsin! Etleri bekletmekte büyük fayda var.

Sağlık Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesi vatandaşları beslenme konusunda uyardı. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Kurban Bayramı'nda özellikle şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve şeker hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiği bildirildi. Açıklamada şu noktalara dikkat çekildi:

YERKEN AŞIRIYA KAÇMAYIN
Yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertlik, hem pişirmede hem de sindirimde zorluğa yol açar. Bu nedenle özellikle mide ve bağırsak hastalığı olan kişiler kurban etlerini hemen tüketmemelidir.

Etler buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra, haşlama veya ızgarada pişirme yöntemiyle pişirerek tüketmelidir.

Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğu için, kalp-damar hastalığı, diyabet ve yüksek tansiyonu olan kişiler, Kurban Bayramı'nda yağsız veya az yağlı etleriÇIKTIĞIN GİBİ İN BAKALIM ŞİMDİ!.. Firari hayvanlar kervanına Bursada çatıya çıkan bu koç da katıldı. Bursanın Merkez Osmangazi ilçesinde sahibinin elinden kaçan kurbanlık koç, bir anda evin çatısına çıktı. Yaptığına kendisinin de şaşırdığı her halinden belli olan koçu indirmek sahibinin saatlerini aldı.tercih etmeli, kısıtlı miktarlarda tüketmeli ve aşırıya kaçmamalıdır.

Etlerin pişirilmesinde haşlama ve ızgara gibi yöntemler tercih edilmeli, kızartmalardan kaçınılmalıdır.

FAZLA PİŞİRMEKTEN KAÇININ
Çok yüksek ısıda, uzun süre pişirme çeşitli 'kanserojen maddelerin' oluşumuna neden olabileceği için tercih edilmemelidir.

Etlerin sebzelerle birlikte pişirilmesi veya tüketilmesi, besin çeşitliliğinin sağlanması açısından sağlıklı bir yöntemdir.

Etle yapılan yemekler kendi yağı ile pişirilmelidir ve ilave yağ eklenmemelidir.

Kurban etleri, birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılarak buzlukta -2 derecede birkaç hafta, derin dondurucuda ise -18 derecede daha uzun süreyle saklanabilir.

Çözdürülen et, hemen pişirilmeli ve tekrar dondurulmamalıdır.

Çözdürülmek istenen et, oda ısısında açıkta bırakılacak şekilde değil, yine buzdolabının alt bölmesinde çözünmesi sağlanmalıdır.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İstanbul'da karantina
 PKK bombacısı 'Şaka'
 27 yıllık sır küpü tahliye oluyor
 'Vatikan kurda kuşa yem etmez'
 'Tıbbı tercih etmem bir hataymış'
 Artık onlar da hacı oldu
 Acılardan doğan 'isim kardeşliği'
 Sarıkız'a veda etmek zor geldi
 Eski müdür Tapu Kadastro'yu bastı
 Depremzedeyi 'din dışı' ilan eden hoca, lüks villa almış
 Kaçırılan polisin ailesi iki bayramdır bekliyor
YILMAZ ÖZDİL
Seni leylekler getirdi yavrum...
Salgın geliyorum diye...
UMUR TALU
Cennet de bizim cehennem de!
Dipsiz Kuyu dün,...
FATİH ALTAYLI
Harakiri gerekmez istifa edin
Kuş gribi yayılıyor.
ERDAL ŞAFAK
Çilli Horoz'a veda
Sağlık Bakanı Akdağ'ın "Kümes...
ÖMER LÜTFİ METE
Bayram yapıyormuş gibi
Bugün eğer kar yağmışsa çocuklar...
'Sessizliği seviyorum'
1980'lerin başında Türkiye'ye geldiğimde Kurban Bayramı'nın ilk günü...
ABD'yi astro-terörist korkusu sardı
Teröre karşı savaşını havada, karada, denizde sürdüren ABD, bu...
Öp Cordoba'nın elini
Öp Cordoba'nın elini
Beşiktaş Efes Cup 5'in finalinde G.Saray'ı penaltılarla devirdi.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu