kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hastalığın yeğenlerine bulaşmasına neden olan Ahmet Çanak (sağda) ve çocukların babaları.
Eldivenindeki virüs yeğenlerine bulaştı
Dualarımız kabul oldu
Bakan: Kuş gribinden korkun
İstanbul'da 21 şüpheli hasta var
Öncelik koyunun!

Kırmızı alarm

Kuş gribi Doğu'dan başkente sıçradı... 2'si çocuk 3 kişi Ankara'da tedavide... Çocuklar virüsü amcalarının attığı eldivenden kaptı....

Ankara'da kuş gribi şüphesiyle tedavi altına alınan 3 kişide testler pozitif çıktı. Muharrem Çanak (5) ile kardeşi İskender'in (2) korkunç bir ihmal sonucu hastalığa yakalandıkları belirlendi. Kardeşler virüsü amcalarının ortalığa attığı eldivenlerden kaptı.

İSTANBUL'DA BÜYÜK ŞÜPHE
Küçükçekmece'de, ölen iki tavuğa yapılan ilk iki incelemede 'kuş gribi'ne rastlandı. Kesin sonuç üçüncü incelemeden sonra ortaya çıkacak. Aynı bölgedeki 14 kişilik bir aile tavukları 'grip olmasın' diye keserek yedikleri için kuş gribi şüphesiyle Haseki'de incelemeye alındı.


Eldivenindeki virüs yeğenlerine bulaştı

Beypazarı'nda ölü ördekleri bulup yetkilileri uyaran Ahmet Çanak eldivenlerini ortaya atınca 2 ve 5 yaşlarındaki yeğenleri virüs kaptı.

Doğubayazıt'dan sonra Ankara'da da iki kardeş benzer ihmal ve cehalet silsilesi sonrasında kuş gribi virüsü kaptı. Doğubayazıt'ta hasta tavuğu kesip yiyen ailede üç çocuğunun ölümünün ardından Ankara'da da iki kardeş, ölü yaban ördeğinden kuş gribi kaptı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın "Kuş gribi sadece Van'da var. Başka ilde vakaya rastlamadık" sözlerinden kısa süre sonra Ankara Valisi Kemal Önal, 2'si çocuk 3 kişide kuş gribi virüsünün kesinleştiğini açıkladı. Vali'nin kuş gribine yakalandığını açıkladığı 2 yaşındaki İskender ve 5 yaşındaki Muharrem Çanak kardeşlerin hastalığa yakalanmalarının ardından inanılmaz bir ihmal çıktı. Beypazarı kuş cennetinin yakınında elektrik ve suyu olmayan barakalarda yaşayan Çanak ailesi baraj gölünden yakaladığı balık ve avladığı yaban kuşlarını satarak geçimini sağlıyor. En yakın köy 4 kilometre uzakta.

NUMUNE'DE GÖZETİMDE
Amca Ahmet Çanak, 3 gün önce göl kenarında ölü iki yaban ördeğini, kuş gribi korkusuyla hemen yetkililere haber verdi. Ahmet Çanak, ölü kuşları, virüs tehlikesine karşı eldivenle tutarak gelen ekiplere teslim etti. Hastalığa karşı önlem alan Çanak, düşünmeden korkunç bir hata yaptı ve eldivenleri ortalığa attı. Çanak'ın 2 ve 5 yaşındaki yeğenleri yerde bulduğu eldivenle oynayınca virüs kaptı. Aile çocukların eldivenle oynadığını fark etmediğini söylüyor. Ölü bulunan yaban ördeğinde kuş gribi virüsü olduğu kesinleşince Çanak ailesi hemen Ankara'ya getirilerek hastanede kontrol altına alındı. Ancak çocuklar unutulmuştu. İskender ve Muharrem kardeşler, ertesi gün Ankara'ya getirilerek çocuklar için ayrılan Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan tahliller sonucu iki çocukta virüsün olduğu kesinleşti, baba Muhammet Çanak Numune Hastanesi'nde gözetim altında tutuluyor. Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Metin Doğan, iki kardeşte virüsün pozitif çıktığını ancak henüz hasta olmadığını açıkladı. Doğan, çocuklara ilaç tedavisi uygulandığını, bir hafta gözetim altında tutulacağını söyledi. Keçiören Hastanesi'nde ayrıca şüphe üzerine başvuran 8'i çocuk toplam 14 kişi gözetim altında tutuluyor. Ölü yaban ördeğini tuttuğu eldiveni ortalığa atan amca Ahmet Çanak ise gölde balık avlayıp Beypazarı'nda satmaya devam ediyor. Ankara Valiliği, Nallıhan ve Beypazarı'nı karantina bölgesi ilan etti. Hayvan pazarlarında da kanatlı hayvanların satışı yasaklandı. Nallıhan ve Sincan'da 10 kilometre yarıçapında bir alanda bulunan kümes hayvanlarının tamamının itlaf edileceği açıklandı. Türkiye'deki 9'uncu Ankara'daki 3'üncü kuş gribi vakası ise, Sincan ilçesinde ortaya çıktı. Evinin bahçesindeki kümeste tavuk besleyen 60 yaşındaki Mustafa Cankar, hastalanan tavuklarından birini kesince virüse yakalandı. Numune Hastanesi'ne başvuran Cankar'ın yapılan testleri pozitif çıktı. Önlem olarak hemen Tamiflu ilacıyla tedavisine başlanan Cankar gözetim altında tutuluyor. Cankar'dan alınan numuneler Hıfzısıhha'nın andından Dünya Sağlık Örgütü'nün Londra'daki referans laboratuvarına gönderilecek. Cankar'ın eşi Hafize Cankar'ın testinde ise virüse rastlanmadı.

MUHTARIN İLGİSİZLİK İSYANI
Öte yandan Yenimahalle'de 30 tavuğun şüpheli ölümü nedeniyle yetkililer alarma geçti. Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı Sonaş Çoban, "Günlerdir Tarım Bakanlığı'nın kriz masasına ulaşmaya çalışıyorum, telefonu açan yok" diye isyan etti. Muhtarın ihbarıyla bölgeye gelen ekipler, 45 tavuğu itlaf etti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Umut vermek için doğdular
 Bülent Yavuz neden 'İstifa et' diye ağladı?
 Şemdinli olaylarıyla ilgili ilk dava açıldı
 Haberden sonra istifası açıklandı
 Yoğun bakım ünitesi cehennemden farksız
 TEM'de zincirleme ölüm
 Tatilcilerin başına gelmeyen kalmadı
 Hemşirelere iki ayrı tören yapıldı
 Edirne'de nehirler taştı
 Mehmet Ali Ağca tahliye oluyor
 Uçak kazasında ölenler anıldı
 PKK'lılarla DHKC'liler çatıştı
 Kaza haberini şaka sandı
 Erzurum'da 4 ay sonra 'kene' operasyonu
 Kurban Bayramı namaz saatleri
ÖMER LÜTFİ METE
Bayrama doğru kıl ve kılçık sivriliği
Eskişehir'den...
UMUR TALU
Mesele kapatılmıştı!
Günlerden 11 Kasım Cuma idi;...
ERDAL ŞAFAK
Real Madrid ve Barselona
Başlık sizi yanıltmasın;...
MEHMET ALTAN
Başbakanla...
Fehmi Koru'nun, başbakanın da katıldığı...
Dünyanın başının 7 belası
Amerikan Eurasia danışmanlık şirketi bu yıl dünyada gerginlik...
Putin'in imajını Rock kurtaracak
Komşularına gaz akışını kesen Rusya yapılan eleştirilerin ardından...
Gökhan bombası
Gökhan bombası
Beşiktaş, Gaziantep'ten Gökhan Güleç için bastırıyor... Transfer...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu