kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tatlı Sohbet! Beşiktaşta futbolun patronluğuna getirilen Mehmet Ekşi, Antalya kampında yazarımız Kazım Kanat ve muhabirimiz Fatih Doğana çok özel açıklamalarda bulundu.
Dersimiz Beşiktaş
Değerini bulmadan satmam

Dersimiz Beşiktaş


"Futbolculara üzerlerindeki formanın bez parçası değil bir kimlik olduğunu anlatacağım. Bu formanın gücünü önce öğrenecekler, sonra öğretecekler" "Takımda herkes birbirini sevecek ve birbirine saygı duyacak. Ayrıca Beşiktaş'ta oynamayı istemeyen futbolcu, bırakın takımı Beşiktaş semtine bile giremez".

Beşiktaş'ta direkt başkana bağlı olarak ve tam yetkiyle futbolun patronluğuna getirilen Mehmet Ekşi ilk kez SABAH'a konuştu. Ekşi, "Beşiktaş'ın ruhunu, sorunlarını ve çözüm yollarını biliyorum. Tek sorun bu sorumluluk verilirken yetkinin verilip verilmeyeceğiydi. 1.5 aydır sadece seyirci gibiydim. Murat Aksu 'Ne istiyorsan onu yap. Tam yetkilisin. Direkt başkana bağlısın' dedi ve ben de görevi kabul ettim. Artık yeni bir sayfa açılacak. Yeni bir dönem yaşanacak" dedi ve mesajlarını 4 önemli noktada topladı:

"BU FORMA KUTSALDIR"
"Beşiktaş formasını giymek büyük bir onurdur. Onur olduğu kadar güçtür. Eskiden takımlar Beşiktaş'a karşı oynarken ayakları titrerdi. Maçlara 1-0 önde başlardık, şimdi 1-0 yenik başlıyoruz. Çünkü futbolcumuz giydiği formanın gücünü bilmiyor, hissetmiyor. Bu formanın gücünü önce öğrenecekler, sonra öğretecekler. Özel bir iletişim hocası getirip zaman zaman dersler verdireceğim. Eski futbolcuları getirip Beşiktaş markasının değerini anlattıracağım. Eski şampiyonluklardan görüntüler hazırlattıracağım. Yerli yabancı futbolculara üzerindeki formanın sadece bir bez parçası değil bir kimlik olduğunu anlattıracağım. Onunla bütünleştireceğim. Bunu hissetmeyeni, o formanın hakkını vermeyeni kulağından tutup kapının önüne koyacağım."

"SEVGİ VE SAYGI OLACAK"
"Son 2.5 aydır Beşiktaş'ın içini çok gözlemledim. Yetki verilmediği için müdahil olmadım, olamadım. Her şey çorba olmuş. İyi niyetli ama karmaşık bir düzen gördüm. Böyle bir ortamda başarı olmaz. Sorunu olan sorununu kendi çözmeye çalışıyor. Futbolcu, menajerle konuşması gereken konuları yöneticiyle, tercümanla konuşuyor. Herkes sınırlarını ve görevlerini bilecek. Herkese önce uyarı yapacağım, uymayanla yollarımızı ayıracağım. Ve daha da önemlisi takımda bir sevgisizlik var. 'Futbolcu futbolcuyu sevmeyebilir. İşini yapsın yeter' demek yanlış. Herkes herkesi sevecek ve herkese saygı duyacak. Ne Türkiye, ne de Türk futbolcusu böyle bir profesyonelliği kaldırmaz. Sevgi ve saygının olmadığı yerde başarı olmaz. Bu ortamı sağlayacağız. Ayrıca taraftar futbolcuyu, futbolcu da taraftarı sevecek. Futbolcu şunu bilecek ve anlatacağız: 'Seyirci sonuçtan önce savaşan, formanın hakkını veren oyuncuya bakar. Sen yeter ki savaş Beşiktaş taraftarı seni sever, kollar.' Ayrıca Beşiktaş'ta oynamayı istemeyen futbolcu bırakın takımı Beşiktaş semtine giremez. Ancak Beşiktaş'ın menfaatleri için bu sorunları akıllıca çözmeliyiz. Beşiktaş'ı zarara sokturmayız."

"ALT YAPIDA CANER GİBİSİ ÇOK"
"Beşiktaş'ta gençlerin önünün açılacağının garantisini verebilirim. Biz ne zaman Beşiktaş olarak alt yapıdan futbolcu çıkaramadık, o zaman sıkıntıya girdik. Bırakın her sene 2-3 oyuncuyu her sene 1 tane çıkarıp korumaya alsak ve yetişmesini sağlasaydık Nihat, Yasin'den sonra 6 senede 5 genç yıldızı takıma kazandırmış olurduk. Caner deniliyor. O şu anda kim ki, ben Ahmed Hassan'ı artı Çağdaş'ı ve üstüne para vereyim. Benim alt yapımda Caner gibi futbolcu çok. Mehmet Sedef, Nail, Rıza, Hakan, arkadan 2-3 tane daha A Takım'a alacağım."

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Bu fırsat kaçmaz
 Aç aslana yanaşma!
 Bayram kurbanı!
 Dün dündür bugün bugündür
 Beşiktaş şampi...
 Trabzon'da Pepe harekatı
 Ailton kafa karıştırdı
 Youla'nın yerine Marlet
 Aksu, Ulusoy'un listesinde mi?
 Akatlar düştü
 Aslan demir gibi
 Alpay'a kötü sürpriz!
 Nihat'a 3 milyon euro
 Günün içinden
LEVENT TÜZEMEN
Bizim finalimiz!
Türk turizminin başkenti Antalya yarın...
İdamlıklar Koğuşu'nda bir rektörün cezaevi güncesi
İdamlıklar Koğuşu'nda bir rektörün cezaevi güncesi
Koğuş ağalarından "Aynı damda yatmaktan gurur duyuyoruz. Yemeğe...
Türkiye boydan boya kuş gribiyle savaşıyor
Türkiye boydan boya kuş gribiyle savaşıyor
Kuş gribi dört bir yanda boy gösterdi. Ülke genelinde 78 kişi tedavi...
Servetini katlıyor
Servetini katlıyor
2004 ve 2005'in en çok kazanan mankenleri arasına giren...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu