kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İstanbul'da kuş gribi şüphesi
İstanbul'da kuş gribi şüphesi

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3 kişinin, kuş gribi şüphesiyle gözlem altında tutulduğu bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, dün akşam hastaneye başvuran 3 kişiden örnek alındı. Bu kişiler, test sonuçları çıkıncaya kadar İntaniye Servisi'nde gözlem altında tutuluyor. Bu arada, İstanbul'da bugüne kadar kuş gribi vakası belirlenmediği bildirildi.

BAKAR: İSTANBUL'DA ŞU ANA KADAR POZİTİF SONUÇ ÇIKMADI

İstanbul İl Sağlık Müdür Vekili Uzman Dr. Mehmet Bakar, İstanbul'da kuş gribi şüphesiyle şu ana kadar insanlardan alınan örnekler içerisinde pozitif sonuç çıkmadığını bildirdi.

Bakar, Deri ve Zührevi
Hastalıklar Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, çeşitli illerde hasta hayvanlarla temas halinde olan ve hastalık şüphesiyle yapılan başvurular üzerine bir dizi önlem alındığını hatırlattı.

İstanbul'da enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji kliniği bulunan 7 hastanenin bu tür vakalar için görevlendirildiğini belirten Bakar, çalışmaların koordinasyonunu sağlamak amacıyla bir komisyon kurulduğunu kaydetti.

Bakar, görevlendirilen Haseki, Haydarpaşa, Okmeydanı, Şişli Etfal, İstanbul, Dr. Lütfi Kırdar ile Göztepe eğitim ve araştırma hastanelerinde ilgili kliniklerde uzmanlar tarafından nöbet tutulduğunu ve aynı hastanelerde Çocuk Sağlığı kliniklerinin de uzman nöbetine tabi tutulduğunu bildirdi.

Hastanelerde başhekimlerin de görevleri başında olduğunu ifade eden Bakar, ilgili kliniklerdeki personelin dışında izinlerin kaldırılmasına gerek görülmediğini söyledi. Bakar, şunları kaydetti:

''Bugün itibariyle toplam 54 olası şüpheli hasta başvurmuştur. Bu hastaların 26'sı ayakta tedavi görmüş, Yalova'dan gelen 7 kişi de pozitif sonuç çıkmadığı için taburcu edilmiş, 21 kişinin şüphe üzerine gözlem altında tutulmak üzere yatırılması uygun görülmüştür. Bu kişilerden örnekler alınmış, tetkik için ilgili laboratuvara gönderilmiştir. Yaklaşık 24 saat içerisinde alınacak sonuçlar kamuoyuyla paylaşılacaktır. Şu ana kadar insanlardan alınan örnekler içerisinde pozitif sonuç çıkmamıştır.''
Görevli hastanelerin malzeme ihtiyaçlarının da karşılandığını, gerekli ilaçların stoklarda mevcut olduğunu bildiren Bakar, ''Deri ve Zührevi Hastalıklar Hastanesi de daha önce 'Sars' için gerekli donanımlarıyla hazır hale getirilmişti. Bugün de tüm donanımlarıyla hazır bekletilmektedir. Burası müşahede için ayrılmış bir hastane değil, kesin tanı almış ve yoğun bakım ihtiyacı olan hastalar için hazır hale getirilmiştir'' dedi.

Bakar, hastanede 8 adet tam donanımlı yoğun bakım yatağı bulunduğunu, ayrıca 12 adet müşahede yatağı ve diğer servislerde de 79 yatağın her an için hazır hale getirildiğini bildirdi.

''İKİ KÜMES HAYVANINDA POZİTİF SONUÇ''

Daha sonra soruları yanıtlayan Bakar, bir gazetecinin ''İl Tarım Müdürlüğü'nce iki kanatlı hayvanda H5N1 virüsü tespit edildiğine ilişkin açıklama yapıldığını'' söylemesi üzerine, şöyle konuştu: ''Bugün Tarım İl Müdürlüğü'nde, Sayın Valimiz Muammer Güler'in başkanlığında, Tarım İl Müdürü ve diğer ilgililerle yaklaşık 4 saat süren bir toplantı yaptık. Bu toplantıda Tarım Müdürlüğü'nün verdiği bilgilere göre, bu açıklamanın yapıldığı kanaatindeyim. 3 aşamalı testin 2 aşamasında pozitif sonuç elde edildiğini, yarın kesin sonuç çıkacağını ve kesin sonuç çıkınca Sayın Valimiz gerekli görürse yarın yapılacak olan toplantıdan sonra açıklayacaktır.

Tarım Müdürü'nün verdiği bilgiye göre, Küçükçekmece'de ölen iki kümes hayvanı üzerinde 3 aşamalı tetkikler yapılıyor. 2 aşamasında pozitif çıkmış, 'kesin sonuç' denilen üçüncü aşama yarın belli olacak. Tarım İl Müdürlüğü söz konusu bölgedeki tüm ilgili tedbirleri aldı ve bölgedeki tüm kanatlıları itlaf etti.''

Bakar, laboratuvar sonuçları pozitif çıkan 2 kümes hayvanının, şu an hastanede gözetim altında tutulan aynı aileden 14 kişinin evlerinin yakınından alındığını, söz konusu hayvanların sahiplerinin de herhangi bir şikayetlerinin bulunmadığını bildirdi.

''İstanbul'da kuş gribi var diyebilir miyiz?'' sorusuna da Bakar, ''Bunu açıklama yetkisine ben sahip değilim'' yanıtını verdi. Bu arada, AA muhabirinin sorusunu yanıtlayan İstanbul İl Tarım Müdür Yardımcısı Ahmet Kaygusuz ise İstanbul'da kuş gribi şüphesiyle alınan örneklerin incelenmesine halen devam edildiğini, şu ana kadar pozitif bir laboratuvar bulgusunun kendilerine ulaşmadığını bildirdi.

İstanbul'da ihbar yapılabilecek telefon numaraları
İstanbul Tarım İl Müdürlüğü, vatandaşların kuş gribi şüphesine ilişkin ihbarlarını yapabilecekleri telefon numaralarını açıkladı.

Buna göre ihbarlar,
Tarım İl Müdürlüğü'nün 216-302 41 00 (5 Hat),
Sarıyer İlçe Müdürlüğü'nün 212-271 66 96 ve 271 66 76,
Kartal İlçe Müdürlüğü'nün 216-353 66 94 ve 306 71 50,
Beykoz İlçe Müdürlüğü'nün 216-331 14 46 ve 331 04 17,
Eyüp İlçe Müdürlüğü'nün 212-614 75 30 ve 545 62 67-68,
Büyükçekmece İlçe Müdürlüğü'nün 212-880 81 50-51,
Şile İlçe Müdürlüğü'nün 216-711 56 24 ve 711 21 22,
Silivri İlçe Müdürlüğü'nün 212-727 25 94-95,
Çatalca İlçe Müdürlüğü'nün 212-789 10 39 ve 789 10 09 numaralı telefonlarına yapılabilecek.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Ankara'da 3 kişide kuş gribine rastlandı
 Van dışında kesinlik kazanmış vaka yok
 İdamlıklar Koğuşu'nda bir rektörün cezaevi güncesi
 Türkiye boydan boya kuş gribiyle savaşıyor
 'Kuş gribi değil' dedi ve hacca uçtu
 Raporlara ne demeli!
 Korcan Karar'a İtalya'dan 'nişan'
 Tabip Odası'ndan kurbanlık alarmı
 Sağlık Bakanı: Salgın riski yok
 Mutasyonu anlamak için zaman lazım
YILMAZ ÖZDİL
Memleketin adı "Turkey..." Memleketin başına gelene...
UMUR TALU
Kuşlar dile gelse...
Haksızlık mı yapıyoruz?...
FATİH ALTAYLI
Besle kargayı oysun gözünü
Türkiye'ye 66 küsür milyon...
ERDAL ŞAFAK
Bilgi ve korku
Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı...
ABD direnişçilerle masaya oturdu
New York Times gazetesi: ABD yönetimi, Irak'taki direnişçilerle...
Bugün uyanacak mı?
İsrail Başbakanı Ariel Şaron, geçtiğimiz cuma günü geçirdiği üçüncü...
Bu fırsat kaçmaz
Bu fırsat kaçmaz
Şişli Belediye Başkanı ve Galatasaray eski yöneticisi Mustafa...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu