kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Ayrılırsam F.Bahçe gibi büyük takıma giderim"

Fenerbahçe'nin Fransız oyuncusu Nicolas Anelka, Fenerbahçe'den ayrılmak zorunda kalması halinde sarı-lacivertli kulüp gibi büyük bir takımda oynamak istediğini söyledi..

Sarı-lacivertli takımın bu sabah yaptığı antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Anelka, özellikle Fransız basınında transferi konusunda yaptığı açıklamalarla ilgili sorulara maruz kaldı.

Anelka, basın toplantısının başında ülkesinin gazetelerine yaptığı bir büyük takımda oynamak istediği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine şunları söyledi: ''Ben öyle bir şey söylemedim. 'Bir gün Fenerbahçe'den ayrılmak zorunda kalırsam Fenerbahçe gibi büyük bir takımda oynamak isterim' dedim. Zaten büyük bir takıma geldim.
Bu konuları insanlar konuşuyor.

Gideceğim yönündeki spekülasyonlar benim dışımda konuşuluyor. Ben hiçbir şey söylemedim. Gördüğünüz gibi buradayım.''

''YABANCI OYUNCU SAYISI AZ''

Anelka, Fenerbahçeli yöneticilerin ligin ilk yarısında yabancı oyuncu sayısının azlığından şikayet etmelerine de destek verdi. ''Fenerbahçe'nin Avrupa'daki en büyük dezavantajı nedir?'' şeklindeki soruyu yanıtlayan Anelka, ''Bana göre Avrupa'daki rakiplerle mücadele ettiğimizde onların yabancı oyuncusu çok fazla. Bu yüzden bu rakiplerimiz Fenerbahçe'den biraz güçlü görünüyor.

Ama biz de Avrupa'da iyi oynadık. Bu dezavantajımıza rağmen bizi korkutmadı. Çıkıp maçlarımızı oynadık ve iyi futbol ortaya koyduğumuza inanıyorum'' şeklinde konuştu.

''100. YILDA ÖNCE ŞAMPİYON OLMALIYIZ''

Nicolas Anelka, kulübünün 100. hedeflerinin gerçekçi olup olmadığı yönündeki soruyu ise şöyle yanıtladı: ''Futbolda herşey mümkün. Herkes Avrupa'da birçok büyük takımın olduğunu biliyor ve bunlar yarışın içinde. Bu tür takımlara karşı mücadele etmek zor. Zorlu mücadeleler vermek gerekiyor. Ama her takımın da başarılı olma şansı var. Bu Fenerbahçe için de mümkün.

Ancak başarının ölçüsü önemli. 100. yıl mutlaka çok özel bir dönem. İnsan, hayatında birkez yaşar. Bu yıldönümünde önce lig şampiyonluğunu kazanmalıyız. Ondan sonra 100. yılımızda Şampiyonlar Ligi'nde en iyisini yapmalıyız.''

''HENRY, TREZEQUET VE CISSE BÜYÜK TAKIMLARDA OYNUYORLAR''

Fransız oyuncu, vatandaşları Henry, Trezequet ve Cisse'nin Fenerbahçe'ye gelip gelmeyeceği konusunda ise ''Bu üç arkadaşımla her seferinde konuştuğum da, onlara Fenerbahçe'nin büyüklüğünü ve Türkiye'nin güzelliğini anlatıyorum. Ancak bu arkadaşlarım şu anda büyük takımlarda oynuyorlar. Bu nedenle şu anda geleceklerini düşünmüyorum. Ayrıca ben Henry, Trezequet ve Cisse'ye Fenerbahçe adına bir teklif yapmadım. Bu yönetimin tasarrufunda bir konu'' diye konuştu.

MİLLİ TAKIM KONUSU

Fenerbahçe'de gösterdiği performansla Fransa milli takımına çağrılan Anelka, ''Milli takımda tutunabileceğini düşünüyor musun?'' sorusunu ise ''Belki. Bunu kimse bilemez. Ayrıca milli takımda oynadıktan sonra Fenerbahçe'de ortaya koyduğum performansım kötü değildi, olumluydu. Milli takıma yeniden çağrılmam niye olmasın? Ama bu sonuçta milli takım teknik direktörünün tercihi olacak''şeklinde yanıtladı.

İLK YARI DEĞERLENDİRMESİ

Ligin ilk yarısını da değerlendiren Fenerbahçeli oyuncu, şunları söyledi:

''Her şeyden önce ligin üst sırasındayız. Bizim için önemli olan bu. Ancak Şampiyonlar Ligi'ndeki bazı maçlarda şansızdık. İyi oynamamıza rağmen kazanamadık ve başarılı olamadık. Avrupa'nın dışında kaldığımız için lig ve kupa mücadelesine ciddi anlamda konsantre olmalıyız. Kısa süreli tatilden sonra her şey yolunda. Çalışmalar güzel bir şekilde devam ediyor.''

İkinci yarı aynı şekilde yola devam etmeleri gerektiğini dile getiren Anelka, ''İlk yarıda Beşiktaş ve Galatasaray'ı deplasmanda yendik. Şimdi bu rakipler bizim sahamıza gelecekler. Aynı şekilde bu maçları kazanıp yolumuza devam etmek istiyoruz'' dedi. Anelka, ''Türkiye'de seni zorlayan defans oyuncusu var mı?'' sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi:

''Fenerbahçe defans oyuncuları benim için en iyileri. Açıkçası ben sahaya çıktığımda rakibe fazla dikkat etmiyorum. Rakip benim için önemli değil. Ayrıca diğer maçları da izlemiyorum. Bu nedenle Türkiye'de aklımda oyuncu ismi yok. Ben kendi futboluma bakarım.

Mesela evde olduğumda tenis maçlarını izlemeyi tercih ediyorum.'' Fransız oyuncu, ilk yarıda Konyaspor'a attığı tartışmalı golün hatırlatılması üzerine de ''Ben topa gittiğimde kendimi korumak istedim. O pozisyonda topa dokundum mu bilmiyorum. Gözümü kapayıp pozisyona girdim ve ondan sonra gol oldu'' dedi.

''KURBAN BAYRAMI'NDA ÇOK KİLO ALIYORUM''

Müslüman biri olarak Türkiye'de mutlu olup olmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Anelka, şöyle konuştu:

''Bu özellik benim için birşey değiştirmiyor. Fransa ve İngiltere'de de çok sayıda Müslüman var. Oralarda nasıl yaşadıysam burada aynı şekilde yaşıyorum. Çok fazla bir değişiklik yok. Fransa'daKurban Bayramı kutlandığında aileler kurbanı kestikten sonra baklavalar yapar ve ziyafetler verirler. Ziyafetlerde yemek yiyorlar.

Bu yüzden bayramlarda fazla kilo alıyorum. Burada da herhalde aynısı olacak. Bayram yaklaştı.''Bayramda kurban kesip kesmeyeceği ile ilgili soruya ise Anelka, ''Ben kurban kesmeyeceğim'' diye yanıt verdi.

Anelka, Pakistan'daki depremzede çocuklar için bir şey yapmayı düşünüp düşünmeyeceği sorusunu ise ''Bu konularda zaten Afrika'da açlıktan ölen çocuklar için yapılan organizasyonlara yardımcı oluyorum. Pakistanlı depremzedeler için bir organizasyon olursa yardımcı olurum'' diye yanıtladı.

KASETİ MAYIS VEYA HAZİRAN AYINDA ÇIKACAK

Nicolas Anelka, hazırladığı müzik albümünün ise mayıs veya haziran ayında çıkacağını söyledi.

Albümünün henüz hazır olmadığını dile getiren Fransız oyuncu, ''Bu şekilde bir müzik albümü yapan bir oyuncunun olup olmadığını bilmiyorum. Güzel bir müzik tarzı, ciddi bir çalışma. Ayrıca bu tür çalışmaları tatil günlerinde yaptığım için futbolumu etkilemiyor'' diye konuştu.

Bu arada Anelka, boynundaki jilet şeklinde kolyenin sorulması üzerine ''Sadece bir arkadaştan hediye'' diyerek sözlerini tamamladı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Real Sociead, Nihat'ı gözden çıkardı
 Galatasaray'da ikinci yarı hazırlıkları
 Alex, Aurelio, Luciano antremanda
 Çekleri ödeme başkan Elini öpecekler
 Tek aday çağrısı yaptı
 Kulüpler onu seçti
 Hoşgeldin Ailton!
 4 yıldızlı localar
 Yabancıya onay çıktı
 Kıvanç Oktay'a By-pass!
 Tomas ve İliç'e coşkulu karşılama
 Sesini duyuran işini görüyor
 Önünü kesen de açan da siyaset
 Fener'e karne: 81-79
 Darüşşafaka güle oynaya: 83-74
 Trabzon Antalya'da
 Nuri'ye Bronz Top
 Günün içinden-1
 Günün içinden-2
LEVENT TÜZEMEN
Dostlukları korumak
G.Saray, Beşiktaş'la sorun...
KAZIM KANAT
İstemeyenlere muhtaç
Almanya'da kulüp arayan Ailton...
Siyami Ersek'te ölümcül mikrop
Siyami Ersek'te ölümcül mikrop
Siyami Ersek'te hastane mikrobu skandalı... 2005'te ameliyat edilen 5...
Gripli kuşlar Ankara'da
Gripli kuşlar Ankara'da
Doğu'da 49 kişi hastanelerde tedavi altına alınırken, Tarım Bakanı...
Servetini katlıyor
Servetini katlıyor
2004 ve 2005'in en çok kazanan mankenleri arasına giren...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu