kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bir torpilim bile yok!
Bir torpilim bile yok!
Eşkıya'nın ben de çok özel ve ayrı bir yeri vardır

Bir torpilim bile yok!

Hayalindeki meslek oyunculuğa arkadaş ısrarıyla 47 yaşında başlayan İnci Şen, kariyerinde sadece kendi çabasıyla yükseliyor. En yaşlı jön olduğunu ifade eden Şener Şen'in kız kardeşi olmasına karşın kimseden yardım almadığını söyleyen Şen: Bu bizde bir gelenek. Ama ben abimin rekorunu kırdım.

Usta tiyatrocu Şener Şen'den 11 yaş küçük olan kız kardeşi İnci Şen, ağabeyinden hiç torpil görmeden devam ettirdiği oyunculuk kariyerinde hızlı adımlarla ilerliyor. Bugüne kadar 'Bir İstanbul Masalı', 'Ayrılsak da Beraberiz' ve 'Çiçek Taksi' gibi birçok dizide rol alan 53 yaşındaki İnci Şen'in oyunculuk macerası çok eskilere dayanmıyor. Bundan sadece 5 yıl önce yani 47 yaşındayken hep hayal ettiği oyunculuğa ilk adımını atan Şen, "Abimin rekorunu kırdım galiba. O hep 'en yaşlı jön benim' der ben ise en yaşlı oyunculuğa başlayan oldum" diye konuşuyor.

HAYALİ GERÇEK OLDU
Oyunculuğa 2000 yılında başlayan İnci Şen, aslında iktisat fakültesi mezunu. Gençken konservatuvara gitmeyi çok fazla istediğini ama o dönemlerde İstanbul'da konservatuvar olmadığını belirten Şen oyunculuğa neden geç başladığının hikayesini şöyle anlatıyor: "Babam beni Ankara'ya yollamak istemedi. Zor geldi ona! Başka şehirde kız okutmak zordu o zamanlar. Ben de Marmara Üniversitesi İktisat Bölümü'nü kazandım ve hayatımın seyri değişti. Sonra da evlendim bir çocuğum oldu..."

'SEN BU İŞİ KIVIRDIN' DEDİ
Arkadaşının ısrarları üzerine ağabeyi Şener Şen'e oyuncu olmayı çok istediği konusunu açan İnci Şen; "Abim önceleri çok ciddi bakmadı. 'İyi olur eğlenirsin, boş oturmaktan iyidir' dedi ancak sonra 'Sen bu işi kıvırdın, oldun sen' diyerek bana cesaret de verdi" diye konuşuyor. Dizilerde rol almak için bir ajansa kayıt olduğunu belirten Şen, daha ilk haftadan rol teklifi aldığını anlatıyor: "Ben sete lay lay lom gittim ve oynadım. Değişiklik olur diye... Ama tabii hiç alışık değildim. Sonra Enis Fosforoğlu ile 'Keloğlan' diye bir dizide oynadım ve o bana tiyatroda tiyatroda oynamamı teklif etti. Ben de 'Tabii siz seçtikten sonra oynarım' dedim. Üç seneden beri de tiyatroda oynuyorum."

OYUNCULUK ÇOK KIYMETLİ
Gerek tiyatroda gerekse rol aldığı dizilerde ağabeyinin mutlaka kendisini seyrettiğini belirten Şen, oyunculuğa ne kadar çok değer verdiğini ise şu sözlerle dile getiriyor: "Abim beni beğendiğini ve bu işe daha gençken başlamam gerektiğini söylüyor hep. Ama yine de bu dönem çok özel. Kızım büyüdü, sorumluluklarım azaldı. Bu yüzden oyunculuk benim için çok kıymetli." İlk uzun rol teklifi aldığında hemen ağabeyi Şener Şen'i arayan ve ondan yardım istediğini vurgulayan İnci Şen, şunları söylüyor: "Onu aradım ve 'A1bi gel, böyle bir rol teklif ettiler, senaryo geldi, beraber bakalım' dedim. Geldi ve 'oku ve oyna bakayım' dedi. Sonra da 'Eee tamam anlamışsın işte, başka bir şeye gerek yok! Git oyna rolünü' demişti. Çok sevinmiştim." Bugüne kadar birçok dizi, reklam filmi ve tiyatro oyununda rol alan İnci Şen, "Sanırım umut vaat eden genç oyuncu olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyorum" diyerek kendisiyle dalga geçmeyi de ihmal etmiyor. ve ağabeyi Şener Şen'in lafı olan 'en yaşlı jön benim' sözüne 'en yaşlı oyunculuğa başlayan da benim' diyerek karşılık veriyor.

GÖNÜL YARASI'NDA OYNADI Kendi çabasıyla bir yerlere gelmenin aile geleneği olduğunu vurgulayan oyuncu, "Ben hiçbir zaman kimseye Şener Şen'in kız kardeşi olduğumu söylemedim. Bizim ailede herkes kendi çabası ile bir yere gelmeli. Sonra duyuldu ama başlangıçta hep İnci Şen'dim. Öğrenince sadece 'bugüne kadar neredeydin' dediler" diye konuşuyor. Bugüne kadar rol aldığı en önemli film ise ağabeyi Şener Şen ile birlikte oynadığı ve Oscar yolunda ilerleyen 'Gönül Yarası' adlı film olduğunu belirten Şen, bu filmde bir rol alma hikayesini ise şöyle anlatıyor:

AĞABEYİNİ KISKANMIYOR
"Abim böyle bir film çekeceğini söylediği zaman hemen atladım ve 'ne olur bana da bir rol verin, hatıra olsun' dedim. Çünkü abim o kadar seyrek film çekiyor ki, böyle bir şansı kaçırmak istemedim. Onlar da bana kısa da olsa bir 'hemşire' rolü verdiler ve beni çok mutlu ettiler. Umarım ileride daha birçok projede abim ile beraber rol alırız." Hayalinde özellikle oynamak istediği hiçbir rolün bulunmadığını söyleyen oyuncu, "Yapabileceğim her rolü oynamak isterim çünkü çok gecikmiş durumdayım, yaş ilerliyor" diyor. Hiçbir zaman ağabeyini kıskanmadığının da altını çizen İnci Şen, aslında ailenin küçük prensesi gibi büyütülmüş: "Benim bir tane daha abim var. Adı Tuncer. Şener Abim ile aralarında 14 ay var, ikiz gibiler. O oyuncu değil ama aramızda 11 yaş kadar bir fark olduğu için hiç kıskançlık yaşanmaz. Abimi hep çok güzel duygularla seyrediyoruz."

ÖYKÜ YAZICIOĞLU - HABER MERKEZİ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Miniklerden Keloğlan'a tam not
 Yeni Rakı Fasıl Ekibi yine yollarda
 En büyük televizyon şovu atv'de
 Versace'den seramik kayışlı saat
 Derique için Brezilyalı model
 Türkiye'nin en popüler yazarı Orhan Pamuk
 Bu romanla çocukluğa döneceğiz
 Gazi Paşa tarih ve aşk kokuyor
 Bayram çikolataları Mövenpick'te
 Lacivert'ten nefis köy kahvaltısı
 Alternatif bir lezzet durağı
 Lezzete 'Yelken' açmak için!
 Aşkla tanışmayanlar!
 Bu kadınlar kışın üşümüyor mu?
 Herkeste bir perçem merakı!
 Engelleri aşıp sahneye adım attılar
 Sol kulağını beğenmiyor yetenekli erkek seviyor
 Gucci tasarımları onun!
 Pitt ile ortaklık da bitti
REHA MUHTAR
Yeni yılın in mekânları...
Yılbaşı gecesi belli oldu...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
4...
Şarkıları Amsterdam ve Los Angeles'ta çalınıyor
Şarkıları Amsterdam ve Los Angeles'ta çalınıyor
Üç yıl önce ilk albümünü çıkaran Ayşe Hatun Önal, bu ayki 'Harpers...
Bu bayram kayak moda!
Bu bayram kayak moda!
10 günlük bayram tatilinde herkes kısa da olsa tatil programını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.