kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kuş gribinde 'tehlikeli gidişat'
Kuş gribi şüphesiyle hastaneye başvuranlar
Akdağ: Salgın beklenmiyor
Gürsoy: Ciddi tehlike var
Fotoğraflarla kuş gribi gerçeği
Batman'da ürperten uygulama!
"14 bin kümes hayvanı itlaf edildi"
Dayan Hasan Ali
Dünya basınında kuş gribi

Kuş gribinde 'tehlikeli gidişat'

Sağlık Bakanı Akdağ,"Salgın beklemiyoruz" demesine karşın Tabip Odası Başkanı Gürsoy,"Ciddi bir enfeksiyon tehlikesi var" diye konuştu. Gürsoy, kurbanlık hayvanların potansiyel bir tehlike olduğunu söyledi.

* Doğudaki bazı illerden sonra Ankara'da da kuş gribi virüsü görüldü. Ankara'da 2 yaban kuşunda kuş gribi bulunduğu açıklandı.

* Yalova'dan 7 kişi kişi kuş gribi şüphesiyle, İstanbul'da bulunan Haseki hastanesine getirildi. Yozgat'ta iki kişi hastaneye kaldırıldı.


* Türkiye'de tüm kanatlı yaban hayvanlarının avlanması yasakladı.

*Yalova'da bir çiftlikte 2 günde 345 tavuk telef olunca, çiftlikte ''geçici karantina'' uygulanmaya başlandı.

*Hava muhalefeti nedeniyle Bakan Akdağ, Van'a ziyaretini
erteledi.

***


ANKARA'DA 2 YABAN KUŞUNDA KUŞ GRİBİ BULUNDU


Tarım Bakanı Eker, Ankara'da 2 yaban kuşunda kuş gribi bulunduğu açıkladı. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Ankara'nın Nallıhan ilçesi yakınlarında kuş cenneti olarak bilinen Gökçekaya baraj gölünde ölü bulunan iki yaban ördeğinde kuş gribi belirlendiğini açıkladı. Bu arada
Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde yapılan 3 ayrı ihbar üzerine, hastalıklı görünen hayvanlar, ''kuş gribi'' şüphesiyle incelemeye alındı.

KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU

Kuş gribi ile ilgili gelişmelerin Ankara'da 24 saat takip edilebilmesi ve gerekli çalışmaların vakit geçirilmeden yapılması amacıyla, Ankara Valisi Kemal Önal'ın talimatıyla, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kriz merkezi oluşturulduğu bildirildi.

YALOVA'DAKİ HASTALAR İSTANBUL'A GETİRİLDİ

Yalova'da ''kuş gribi'' şüphesiyle Devlet Hastanesi'ne başvuran aynı aileden 5'i çocuk 7 kişi, İstanbul'da bulunan Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Başhekim Doç. Dr. Haldun Ertürk, ''Şu anda ağır tablo hiçbirinde yok. Basit üst solunum yolu enfeksiyonu gibi gözüküyor. Tabii yüzde 100 bir şey söylemek mümkün değil. Yüzde 100 bir şey söylemek için neticelerin çıkmasını bekleyeceğiz. Bunlar çok spesifik tetkikler. Benim de bilgimin dışında, çok özel uzmanlık alanı isteyen şeyler. İstanbul'da da Çapa Tıp Fakültesi'nde var. Hiçbirinin durumu ağır değil. Hepsi gayet neşeli bir vaziyette oturuyorlar yataklarında.'' açıklamasını yaptı.

YALOVA'DA 2 GÜNDE 345 TAVUK TELEF OLDU

Yalova'da bir çiftlikte 2 günde 345 tavuk telef olunca, çiftlikte ''geçici karantina'' uygulanmaya başlandı.

ERZİNCAN VE BİTLİS'TE KUŞ GRİBİ SAPTANDI


Tarım Bakanı Eker, Erzincan ve Bitlis'te ölen iki yabani güvercinden alınan örneklerde kuş gribi saptandığını kaydetti.

YOZGAT'TA 3 KİŞİ KUŞ GRİBİ ŞÜPHESİYLE HASTANEDE

Yozgat'ın Akdağmadeni İlçesi'ne bağlı 4 köyde görülen kanatlı ölümleri üzerine, bölgede tedbirler artırıldı, 2 bin 500 kanatlı itlaf edildi, 3 kişi tedbir amacıyla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi'ne gönderildi.

IĞDIR'DAN 2 ÇOCUK ERZURUM'A SEVK EDİLDİ

Iğdır Valisi Halil Ulusoy, 2 çocuğun kuş gribi şüphesiyle Erzurum'a sevk edildiğini bildirdi. Ulusoy, kuş gribine karşı alınan tedbirler kapsamında il genelinde karantina uygulaması başlattıklarını bildirdi.

AĞRI'DAN 5 KİŞİ ERZURUM'A SEVK EDİLDİ

Ağrı'da, kuş gribi nedeniyle Valilik bünyesinde oluşturulan kriz masasından yapılan açıklamada, Diyadin ile Taşçay ilçelerinden 5 kişinin ''kuş gribi'' şüphesiyle Erzurum'a gönderildiği bildirildi.

Kriz masasından aldığı bilgiye göre, Diyadin İlçesi'nden 1, Taşçay İlçesi'nden de 4 kişi, ''kuş gribi'' şüphesiyle Devlet Hastanesi'ne müracaat etti. Burada yapılan incelemenin ardından 5 kişinin, Erzurum'a sevk edildiği belirtildi.

KAYSERİ'DE 2 BİN ÖLÜ TAVUK

Kayseri'de, 4 ayrı bölgede yaklaşık 2 bin ölü ve terk edilmiş canlı tavuk görüldüğü, tavuklarla temas ettiği ve ölü tavuklarla oynadığı gerekçesiyle 9 çocuğun hastanede gözlem altına alındığı bildirildi.

BİTLİS'İN AYDINLAR BELDESİ'NDE KUŞ GRİBİ

Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Adilcevaz İlçesi'ne bağlı Aydınlar Beldesi'nde kuş gribi tespit edildiğini bildirdi.

Bitlis Valisi Hacımustafaoğlu, Aydınlar Beldesi'nde 2 ay önce güvercin ölümlerinin yaşandığını, bunun üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinin ölen güvercinlerden numuneler alarak Erzurum ve İzmir'e gönderdiğini söyledi.

İSTANBUL'DA ÇOK SAYIDA İHBAR VAR

İstanbul Tarım İl Müdürü Ahmet Kavak, son 2 gündür bir kısmı çok yersiz çok sayıda ihbar aldıklarını belirterek, ''İstanbul'da şu ana kadar kuş gribi vakasına rastlanmadı'' dedi.

Kavak, Doğubeyazıt'ta görülen kuş gribi olayından sonra vatandaşların çok tedirgin ve evhamlı olduklarını, bunun sonucunda da ihbarların çok arttığını kaydetti.

Evinin çatısında bundan 3 ay veya 6 ay önce ölmüş, bedeni yok olmaya yüz tutmuş yabani güvercinleri bile yeni fark ederek ihbarda bulunan insanlar olduğunu anlatan Kavak, ihbarların hepsinin değerlendirildiğini bildirdi.

Kavak, Silivri, Çatalca, İkitelli, Kadıköy gibi İstanbul'un her yerinden ihbarlar geldiğini, ancak hiçbir yerde olağanüstü bir durum olmadığını vurgulayarak, arayanlar arasında tavuk besleyen insanların olduğunu ve bunların ''Tavuklarımı ne yapayım?'' diye sorduklarını anlattı.

En küçük şüphe görülen durumlarda bile belediyelerin de yardımlarıyla örnekler alınarak, bunların Pendik Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ne gönderildiğini belirten Kavak, burada test ve analizlerinin yapıldığını söyledi.

İZMİR'DE DE İHBARLAR GELİYOR

İzmir'in Buca İlçesi'nde, Dursun ve Kılıç ailelerinin bahçelerindeki kümeslerde ölen 17 tavuk, Tarım İl Müdürlüğü ekiplerince toplandı. İzmir'deki birçok semtten ''kanatlı hayvan ölümü''yle ilgili ihbarlar aldıklarını, ekiplerin aralıksız olarak bu ihbarları değerlendirdiğini belirten Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, ihbarların çoğunun sokaklarda bulunan ölü kuşlarla ilgili olduğunu, bazılarının da asılsız çıktığını bildirdi.

BURSA

Bursa'nın Keles İlçesi'ne bağlı Avdan Köyü'nde hasta tavuklardan alınan örnekler, analiz için Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Laboratuvarı'na gönderildi.

ADANA

Adana'da bir apartmanın çatısında 3 ölü kuş bulunması apartman sakinlerini tedirgin ederken, İl Tarım Müdürü Abdullah Keskin, ''Vatandaş, ayağı aksayan bir serçe görse bile 'ölüyor' diye ekiplerimizi çağırıyor'' dedi.

TUNCELİ

Tunceli'de, Hayvan Sağlığı ve Zabıta Komisyonu tarafından alınan kararla kente kanatlı hayvan giriş çıkışlarının durdurulduğu bildirildi. Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, bölgede kuş gribi hastalığı görülmesi üzerine, ilde bazı tedbirlerin alınmasına karar verildiği belirtildi.

SAMSUN

Samsun Tarım İl Müdürü Sadullah Kirenci, kent merkezi ile ilçelerden, kanatlı hayvan ölümleriyle ilgili çok sayıda ihbar geldiğini söyledi.

KONYA

Konya'nın Bozkır İlçesi Kaymakamlığı, bölgede yaklaşık 100 tavuğunölmesi nedeniyle ''kuş gribi'' şüphesine karşı alınması gereken tedbirleri ilçe merkezinden megafonla halka duyurdu. Aynı duyuruyu yazılı metin halinde belde ve köylerde muhtarlar ve belediye
başkanları vasıtasıyla dağıtılmaya başlandı.

KOCAELİ

Kocaeli İl Tarım Müdürlüğü Veteriner Hekimi Erdinç İçigen, günde en az 6-7 ihbar aldıklarını belirterek ''Komşusunun tavuğundan rahatsız olanlar bile ihbarda bulunuyor'' dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Sessiz tehdit: Virüsler
 Bayramda sıkı önlemler
 Ankara-Van seferleri iptal
 Siyami Ersek'te ölümcül mikrop
 Gripli kuşlar Ankara'da
 Bütün dualar Hasan Ali için
 VIP'te izdiham var!
 Mekke'de ölenlerin sayısı 76'ya çıktı
YILMAZ ÖZDİL
Kışt gribi...
21 şehre kuş avlama yasağı...
ALİ KIRCA
Kınalı Yapıncak'la Şekerci Ali...
Soyadı...
FATİH ALTAYLI
Hesabı Mr. Hiç verecek
Dört günlük gecikmenin hesabını...
ERDAL ŞAFAK
İki arada bir derede
AK Partili Mehmet Dülger'e acıdık.
MEHMET ALTAN
Kuş gribinde kontrgerilla endişesi...
Dün sabah...
Üçüncü raund
İsrail Başbakanı Şaron, yeni kanama üzerine dün üçüncü kez ameliyata...
Berlusconi zam sözünü tutmayınca davalık oldu
Emekli Ida, "En düşük maaş 500 Euro olacak" diyen Berlusconi'ye oy...
Çekleri ödeme başkan Elini öpecekler
Çekleri ödeme başkan Elini öpecekler
G.Saray'daki para krizi 'şimdilik' çözüldü ama tartışmalar bitmiyor.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu