kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ulusoy: Aday olabilirim

Birinci Lig Kulüpler Birliği Vakfı, İstanbul'da yaptığı toplantıda, Haluk Ulusoy'un Futbol Federasyonu Başkanlığı'na aday olmasını benimsedi.

Conrad Otel'de yapılan ve 3 saat süren toplantının ardından, diğerkulüp başkanlarıyla birlikte açıklamada bulunan vakıf ve Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, ''Yapılan oylamada, ağırlıklı olarak Sayın Haluk Ulusoy isminin Futbol Federasyonu başkanlığına aday olmasıbenimsendi'' dedi.

Canaydın, kendisi de dahil olmak üzere 17 kulüp başkanının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, önce
federasyon başkanlığı için mevcut adayların dışında bir aday olup olmadığını araştırdıklarını, sonra da birliğin içinden başka bir aday olup olmayacağını tartıştıklarını ifade etti.

Değerlendirmeler sonucu yapılan oylamada, ağırlıklı olarak Haluk Ulusoy isminin benimsendiğini anlatan Canaydın, ''Bütün diğer adaylarabaşarılar diliyoruz. Verdiğimiz karar hayırlı olsun. Türk futbolu inşallah verilen bu tip kararlarla ileriye adım atacaktır'' diye konuştu.

Başkan Canaydın, ''Oylamada kaça kaç çıktı'' şeklindeki soruyu yanıtsız bıraktı.

Kulüpler Birliği Başkan Vekili ve Ankaraspor Kulübü Başkanı Hilmi Gökçınar da demokratik bir ortamda her şeyi tartışarak sonuca varıldığını kaydederek, ''Sonuçta çıkan ismi deklere ettik. Yapılan oylama sonucunda Haluk Ulusoy çıktı'' diye konuştu.

ŞAHİN: BAŞKAN ŞEFAF OLMALI

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Anayasa Mahkemesi'nin dün verdiği, Futbol Federasyonu Başkanlığı için ''yüksek okul şartı aranır'' maddesiyle ilgili iptal ve yürütmeyi durdurma kararını değerlendirerek, ''Kimin başkan olacağından çok, Türkiye'de futbol arenasının temiz ve şeffaf yönetilmesidir'' dedi.

Kararın herkesi bağladığını ve saygı duyduğunu ifade eden bakan Şahin, ''2004 yılında Futbol Federasyonu Yasası'nda 10'a yakın maddededeğişiklik yaptık. O zaman Haluk Ulusoy başkandı. Başkanda ''yüksek okul şartı aranması'' düzenlenmesini biz yapmadık. Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) mensup arkadaşlarımız ve eski bakanlardan Fikret Ünlüde dahil olmak üzere önerge verdiler. Onlar, yüksek okul şartı aranmamasının beynelminel çevrede sorun yaratacağına dikkati çekerek önerge verdiler. O zaman Ulusoy'un önünün kesilmesi şeklinde yorumlanacağı için önergeye katılmadığımızı söyledik. O zaman Haluk Bey için engel yoktu, ancak kendisi aday olmadı'' diye konuştu.

Önerge veren CHP'li milletvekillerini eleştiren Mehmet Ali Şahin, şöyle devam etti:

''Bir yıl önce yüksek okul şartı getirenler, Anayasa Mahkemesi'ne dava ettiler. Siyaset tutarlılıktır. Bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Futbol Federasyonu seçimlerine herkes aday olsun. Aday ne kadar çok olursa, Futbol Federasyonu o kadar demokratikleşir. Herhangi bir adayım yoktur. Genel kurul, en isabetli adayı oraya getirecektir. Gerekçeleri görünce, daha sağlıklı bir değerlendirme yapabilirim.''

Bakan Şahin, son kararla ilgili olarak ilginç bir konuyu gündeme taşıyarak, ''Örneğin Cumhurbaşkanlığı için üniversite mezunu olma şartı aranıyor. Diğer kurumlardaki görevler içinde bu şartın uygulanıp, uygulanmayacağını dünden bu yana düşünüyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.

ULUSOY: ADAY OLABİLİRİM

Futbol Federasyonu eski başkanı Haluk Ulusoy, Anayasa Mahkemesi'nin dün ''Federasyon başkanı olmak için üniversite mezunu olma'' şartını kaldırması üzerine, aday olabileceğini açıkladı.

Ulusoy, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent'deki merkezinde bir basın toplantısı düzenleyerek, adaylığını kısıtlayan yasal düzenlemenin anayasa mahkemesinin dünkü kararı ile ortadan kalktığını ifade ederek, ''Huzurunuzda Türk yargısına minnetlerimi sunuyorum. Ülkemizin bir hukuk devleti olduğunun güzel bir örneği olmuştur. Özgürlükleri güçlendiren iyi bir uygulama olmuştur. Sayılarımilyonlarla ifade edilen üniversite mezunu olmayan herkesin önü açılmıştır. Demokrasinin sade insanların rejimi olduğu bir kez daha kanıtlanmıştır'' dedi.

Türk futbolunun bugün içine düştüğü durumun şahsına özel sorumluluklar yüklediğini kaydeden Ulusoy, ''Mesele zor, zahmetli, karmaşık ama çözümsüz değildir. Gün, kimin kimden kaç oy aldığı gün değildir. Gün birlik beraberlik günüdür, kongreyi kimin kazandığı gün değildir. Kongere tek adaylı olmalıdır. Yarışma parçalanmak getirecekse, güç kaybettirecekse fayda yerine zarar verecektir. Bu noktada Kulüpler Birliği Vakfı'nı göreve davet ediyorum. Kulüpler birliği birlik içinde olup, bölünmez, parçalanmaz tek bir yumruk halinde şahsımı göreve davet ettiği takdirde, taban birlikleri de beniaday olarak gösterirse sorumlu davranacağım. Görevden kaçmam. Türk futbolunu hep birlikte ayağa kaldırmak mecburiyetindeyiz.''

'ÇOK ADAYLI SEÇİM YARAR GETİRMEZ'

Haluk Ulusoy, Türk futbolunun geldiği noktada çok adaylı seçimin bir yarar getirmeyeceğini ileri sürdü.

Çok adaylı seçimi 1.5 yıl önce yaşadıklarını ifade eden Ulusoy, ''1.5 yıl önce gördük ve neler kaybettirdiğini yaşadık. Kamplara dönmüş ve çatışmalara sahne olmuş bir seçim, 6 ay veya 1 yıl sonra yeniden bir seçimi getirir. Türk futbolu dibe vurmuş durumda, yeni kaos yaratılmaması için tek aday olmalıdır. Aslında demokrasiler için çok adaylı seçimler iyidir. Ama gün o gün değildir'' ifadesini kullandı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Tomas ve İliç antrenmanda
 Mecburen kaldılar
 En kritik gün
 Ulusoy'un önü açıldı
 İsyan Kartal'a sıçrıyor
 'Üçüncü oluruz'
 Samandıra'da Daum şov
 Dışarıda ilk hüzün
 Hido'dan 11 sayı, 5 ribaunt
 Bizim kalemiz düşmeyecek
 Mavi bomba
 Dişi Kartallar'a taze kan!
 Kayak'ta ilk seçimi Özer Ayık kazandı
 Komite'nin ilk vukuatı değil!
 Tarihi transfer
 'Rüşvet alıyoruz!'
 Günün içinden
REHA MUHTAR
Artık başkan konuşmalı
Beşiktaş'ta Tigana...
KAZIM KANAT
Mösyö Tigana'dan Masallar
Mösyö Jean Tigana, Beşiktaş...
VEDAT BAYRAM
Devlet Spor Müzesi
Problemlerini çözmüş veya çözmeye...
Doğu'da ölüm kanat çırpıyor
Doğu'da ölüm kanat çırpıyor
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk servisindeki uzun...
Ölenler ikiye çıktı, şüpheli 23
Ölenler ikiye çıktı, şüpheli 23
Koçyiğit ailesinden bir kişi daha yaşamını yitirdi. Fatma Koçyiğit...
Servetini katlıyor
Servetini katlıyor
2004 ve 2005'in en çok kazanan mankenleri arasına giren...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu