Nazlı sultan
Kıyma, soğan ve havuçları teflon tavada karıştırarak 5 dakika soteleyin. Unu ilave edip, 2 dakika daha pişirin. Domates salçası ve tavuk suyunu yavaş yavaş ilave edip, kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Kekik serpip, karıştırın. Hazırladığınız karışımı fırın kabına koyup, soğumaya bırakın. Patatese tereyağı, süt ve kremayı ilave edip, robotta püre kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Patates püresini kıymalı karışımın üzerine yayın, peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirip, arzu ettiğiniz sebzeyle birlikte servis yapın.
4 kişilik * 500 gr. kıyma
* 1 adet büyük boy soğan (ince doğranmış)
* 2 adet havuç (küçük küp doğranmış)
* 2 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1.5 su bardağı tavuk suyu
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 kg. patates (haşlanmış, rendelenmiş)
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı krema
* 250 gr. eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|