kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İç mimari ve moda el ele
İç mimari ve moda el ele
Kıyafetlerim Sade, Net Ama Simetrik
Yurtdışında 35. mağaza

İç mimari ve moda el ele

Padişah portrelerini kullandığı çantalar ve aksesuarlarla adını duyuran Osman" markasının yeni koleksiyonunda ünlü iç mimar Derin Sarıyer imzası var.

"Osman" yenilikçi ve çağdaş bir marka. İlk kez padişah portlerini kullandığı dore ve lame çantalarla adını duyurdu. Daha bir yılını doldurmadığı halde Türkiye'den önce Paris Pret Porte Fuarı'nda tüketiciyle buluştu. Türkiye pazarında da yavaş yavaş ilerliyor. Bu ilerlemesinde de ilklere imza atıyor. Markanın kurucusu Sedef Çalarkan, yeni koleksiyonu için yurtdışında mobilya tasarımlarıyla adını duyurmuş ünlü iç mimar Derin Sarıyer ile işbirliğine girmiş. Derin Sarıyer mobilyadan sonra ilk kez kıyafet tasarımı yapıyor. Sedef Çalarkan, markanın yeni projelerini ve gelişimini anlattı.

- Markanızı tanımayanlar için hatırlatalım. Osman'ın kuruluşu ve marka konsepti nedir?
- Osman 2005 Ocak ayında kuruldu. Kurucusu olduğum markanın hedefi eskiye değil, her zaman ileri gitmeyi hedef almıştır. Bu her ne kadar kafalarda kavram karmaşası yaratsa da ben modanın tarih dersi olmadığını ve mutlaka günümüz yaşantısına uyum sağlayıp geleceği hedeflemesini savunuyorum. Osmanlı kültürünü seçmemin ve bunu teknolojiyle birleştirmemin nedeni de, gelişen dünyaya ayak uydurup geleceğimizi elinde tutan gençlerin dikkatini çekmekti. Ben yaşadığımız modern çağda moda ne olursa olsun, Osmanlıların ihtişamını biraz hafiflememiz gerektiğini savunuyorum. Çevremde dinamik insanlar görmek istiyorum. Ama bu desenleri detaylarda ya da t-shirtlerin üstünde kullanıp günümüz yaşam şartlarında uygun hale getirmek bana daha akılcı geldi. Bu da koleksiyonu hazırlarken her zaman çıkış noktam oldu.

- Markanız için bir iç mimara koleksiyon hazırlattınız. Derin Sarıyer ile iş birliğiniz nasıl doğdu? - Benim hedefim bir dünya markası yaratmak. Osmanlı'yı bir tek tekstil ve aksesuar alanıyla sınırlamayıp bir insanın evinde belki bir mum olarak görmek. Bunu hiçbir zaman tek başıma yapamam. "Osman" markası eğer uluslararası arenada yer alacaksa, uluslararası başarıları olan tasarımcılarımızın desteğine ihtiyacım var. Bu nedenle senelerdir başarılı tasarımlara imza atan Derin Sariyer'e bu projeyi götürdüm. Kendisinin akılcı, çağdaş, modern çizgisinin ilk defa Osmanlı koleksiyonunda ve elbisede yorumunu hayal etmek beni çok heyecanlandırdı. Bu onun için de bir ilk.

- Başka tasarımcılarla da çalışacak mısınız? - Ben Osman'ı bütün tasarımcılara açık bir marka haline getirmeyi hedefliyorum. Tabii bunu yaparken de çok seçici davranıyorum. İlk olarak Paris'te yaşayan Rossi Barbarossa Osman'a kış için bir koleksiyon hazırladı. Paris'in Mare bölgesindeki mağazasında da Osman için yaptığı tasarımlar satılıyor. Ayrıca çalışmakta olduğumuz başka mimarlar da var. Mahmut Anlar bunlardan biri...

- Derin Sarıyer ile çalışmalarınız sürecek mi? Evet. Yaz koleksiyonu üzerine çalışmaya başladı bile.

- Osman markasını farklı sektörden tasarımcılarla yan yana getiriyorsunuz. Fakat kendinizi bu markanın yaratıcısı olmanıza rağmen tasarımcı olarak kabul etmiyorsunuz... Ben kendimi marka yöneticisi olarak adlandırıyorum. Çünkü bu akıcı dünyada projeleri çabuk hayata geçirmekte başarılıyım. Ben hem şirketi yönetip, finans akışını sağlamaya çalışıp, bir de koleksiyon hazırlamaya uğraştığımda ortaya pek iyi bir şey çıkabileceğini sanmıyorum. Bizim tasarımcı ya da marka olarak yurt dışında tanınabilmemiz için en az üst üste birkaç fuara 10 kere katılmamız gerekiyor. Ben de bu süreyi azaltmak adına uluslararası tasarımcılarla çalışmayı seçtim.

- En son Apple için tasarladığınız ürünlerle yine Osman markasını duyduk... Benim için yapmaktan ve birliktelikten en haz aldığım tasarım ürünüm bu ay içinde tanıtımı yapılmış olan Apple Ipod ürünleridir. Böyle büyük bir teknoloji deviyle padişahımızın birlikteliğinin çok hoş olduğunu düşünüyorum.

- Hedefiniz gençler mi? Evet. Ben gençliği yakalamayı, onların hızını, kendilerine güvenini seviyorum. Onlar dünyanın geleceği. Çabuk tüketiyorlar. Tüketimlerini gözlemleyip yeni projeler üretip onlara ayak uydurmaya çalışmak bana büyük haz veriyor.

- Osman'ı en çok kimin üstünde görmek isterdiniz? Her gelir seviyesine sahip insanın üstünde görmek isterdim. Osman asla lüks tüketim ürünü olmamalı. Bu beni mutlu ederdi. Benim ürünlerime gerçekten sahip olmak isteyip zor ulaşan insanlara mümkün olsa hediye etmek isterdim...

- Osman'ın satış noktaları nereler? Bu ay sonunda Abdi İpekçi'de yeni bir yere geçiyoruz. Onun dışında Yalıkavak Port Marina, Bağdat Caddesi Kokosh, Zekeriyaköy'deki Zkare ve Çukurcuma Evihan'da satılıyor. Ayrıca Nisan ayında da Address İstanbul'da "Osman Home" açılacak. "http://www.osman.tc"

Esra Çoruh

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Elektronikseverlere dans çağrısı
 Eğlence için son alternatifler
 Pop müziğin galibi Kutsi
 Tuz aslında bir ilaçtır
 Saatinizin amacı olsun
 Bu koleksiyon şans getiriyor
 S t i l
 Kadınların varis korkusuna neşter
 Beni en çok üzen hayalimin tam bir kabusa dönüşmesi
 Engel tanımayan iş kadınları
 Akan ve yanan gözleri evde tedavi edebilirsiniz
 Soğuk algınlığına karşı soğan
 Yılbaşında özel bir makyaj
 Balla gelen güzellik
 Büyük ve gösterişli saat takın
 Stil
 Kızımın ilk banyo macerası!
 'Sevdiğimiz şarkıları söylüyoruz'
 Bebeğinizi emzirin siz de çabuk iyileşin
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
SUNAY AKIN
Noel Baba Nasrettin Hoca'ya karşı
Antalya Müzesi'nde...
FİLİZ AKIN
Yeni yılda yeni umutlar
Kaç gündür kendi çapımda güzel...
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ
Hülya Avşar'la konuşama-dıklarımız
Geçtiğimiz pazar (25...
PROF. DR. ERDEM YEŞİLADA
Bağışıklık sistemi ilaçları hangi durumlarda...
Bir düşler İstanbul'unda dönen dolaplar
Bir düşler İstanbul'unda dönen dolaplar
Yılmaz Erdoğan, hem ülkemiz üzerine ilginç şeyler söylüyor, hem de...
Nerede o eski yılbaşı baloları
Vefa Zat servis sektörünün en kıdemlilerinden. Yiyecek içecek, bar ve...
Rakının suyla beraberliği evlilik gibidir
"Çilingir Sofrasında Dem Muhabbetleri", "Çilingir Sofrasında Rakı" ve...
Bir yıl böyle geçti
2005 üzüntüleri sevinçleri, kayıpları doğal afetleri ve başarılarıyla geride...
Gazeteci yazarların gözünden geçtiğimiz yılın analizi
Mehmet Barlas Müzakereler başladı Türkiye'de 3 Ekim'de Avrupa Birliği...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.