kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Emine Hanım başını açarsa Köşk'e çıkar
Demirel'in 40 yıllık yol arkadaşı

Köşk'te türban Türkiye'yi sarsar

AK Partili Mehmet Dülger'den sürpriz çıkış: "Emine Hanım eğer istiyorsa Çankaya Köşkü'ne çıkarken başını açar... Aksi bir duruma Türkiye hazır değil...".

Başbakan Erdoğan, atv'de konuk olduğu Siyaset Meydanı'nda, Çankaya'ya çıkabileceği sinyalini net olarak vermişti... Ve programın üstünden daha bir hafta geçmeden, AK Parti Antalya Milletvekili Dülger'den, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı ve türban üzerine ciddi uyarılar geldi:

İSTİYORSA BAŞINI AÇAR
"Emine Hanım türbanla Çankaya'ya çıkmakta ısrar ederse Türkiye'yi sarsar... İstiyorsa Köşk'e çıkarken başını açar. İstemiyorsa da yapmaz. Belki de Erdoğan, Kanaatlerimiz burada görev yapmamıza engel, kanaatlerimiz bizim için daha önemli' diyerek aday bile olmaz..."

KÜLAHLARI DEĞİŞİRİZ
Dülger şöyle devam etti: "Ben nasıl bu partiye gelirken DYP ceketimi astıysam, Tayyip Bey de Milli Görüş gömleğini astı... Ben öyle olduğunu düşünüyorum... Eğer önüme Milli Görüş ilkelerini koyarlarsa külahları değişiriz..."

DEMİREL'İN YOL ARKADAŞI
Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı Dülger, Demirel'in hep yanında yer aldı... Ama, bir kez bile milletvekili olamadı... Meclis'e, "Düne kadar fikirleriyle mücadele ettim" dediği Başbakan Erdoğan'ın partisine geçince girebildi...


Emine Hanım başını açarsa Köşk'e çıkar

AK Parti'nin DYP kökenli milletvekillerinden Mehmet Dülger, SABAH'a Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı konusunda sert değerlendirmeler yaptı.

Cumhurbaşkanlığı seçimine bir yıldan fazla zaman olmasına karşın, aday olma ihtimali üzerine tartışma yaratılan Başbakan Tayyip Erdoğan'a bir uyarı da kendi partisinden geldi. AK Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger, AK Parti'nin "Milli Görüş" partisi olmadığını ve bu görüşte birini cumhurbaşkanlığına aday gösteremeyeceğini söyledi. "Ben nasıl AK Parti'ye gelirken DYP ceketimi asıp öyle geldiysem Tayyip Bey de Milli Görüş gömleğini asıp gelmelidir" diyen Dülger, Erdoğan'ın, eşi Emine Hanım'ın türbanını çıkarmadan Çankaya'ya çıkmaması gerektiğini savundu.

KÜLAHLARI DEĞİŞİRİZ
SABAH'ın sorularını yanıtlayan Dülger, kendisinin DYP kökenli olduğunu, AK Parti'de MHP, DYP ve ANAP kökenli çok sayıda milletvekili bulunduğunu hatırlatarak, şu değerlendirmeyi yaptı: "AK Parti henüz bir kitle partisi olduğunun idrakinde değil. Kitle partisi kendi içinde bir koalisyondur. Demokrat Parti bir Celal Bayar-Adnan Menderes koalisyonuydu, Adalet Partisi Süleyman Demirel- Sadettin Bilgiç koalisyonuydu. AK Parti ne ittifakı? Kim o ittifakın unsurları, çok fazla bilmiyorum. Eğer bu ittifak partiyi oluşturan farklı gruplardan geliyorsa ben DYP orijinliyim. Peki kim temsil ediyor AK Parti'de DYP orijinliyi, MHP'liyi, ANAP'lıyı?" Partide farklı kökenden gelen gruplar arasındaki kopukluğun büyüdüğüne dikkat çeken Dülger, AK Parti'nin "Milli Görüş" partisi olmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti: "Bunu kim söylerse olmaz. Ben yıllarca Milli Görüş ile mücadele ettim. Bugün ben Mili Görüş'ten gelen arkadaşımla kol kolayım. Çünkü Türkiye'nin şartları değişti. Burada birliğimizi ve beraberliğimizi yan yana getirme yönünde bir kanaat ortaya çıktı. Partideki hiçbir grubun bir diğerine tahakküm kurmaya hakkı yok. Eğer bu yürüyüşte önüme Milli Görüş ilkeleri koyarlarsa külahları değişiriz. Ben burada kimseye DYP ilkeleri konusunda 'şunu kabul etmen lazım' şeklinde bir telkinde bulunmadım. Kimse de bana Milli Görüş telkininde bulunamaz."

EMİNE HANIM'IN KARARI
Dülger, eşi türbanlı olduğu için Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı ihtimali üzerine süren tartışmalarla ilgili olarak da, kamusal alan ve türban konusunda tüm kesimlerin hassasiyetinin sürdüğünü vurguladı. Dülger, şunları söyledi: "Eğer Tayyip Bey Milli Görüş ceketini çıkarıp Çankaya'ya aday olursa, bu yeni bir süreç olur. Emine Hanım da türbanlı olarak Çankaya'ya çıkmakta ısrar ederse, bu Türkiye'yi sarsar. Eğer Emine Hanım istiyorsa Çankaya'ya çıkarken başını açar. İstemiyorsa da yapmaz. Bu Emine Hanım'ın en tabii hakkıdır. Belki de Sayın Başbakan 'Biz aday olmak istemiyoruz. Kanaatlerimiz burada görev yapmamıza engel, kanaatlerimiz bundan daha önemli' diyebilir. Ancak Türkiye şu anda böyle bir türban tartışmasına hazır değil."

FATİH ERTÜRK ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Bakan Gül'den yasa değişikliği isteğine 'çekinceli' evet
 Konuttaki zirvede terörle mücadele görüşülecek
 İlkelere uymayan tazminatı öder
 Sezer veto etti Bakan Koç ise 'devam' dedi
 CHP, Erdoğan'a hâkimlerini sordu
 Ağar, burun ameliyatı oluyor
MUHARREM SARIKAYA
Galataport'a 'vicdan' formülü
Galataport ihalesi,...
YAVUZ DONAT
İş bilenin...
Dün sabah İlhan Cavcav'la oturduk... Para,...
'Altın kalpli' ama o kabul etmiyor
Pervez Müşerref'i ağlatan mektubu yazanın Mustafa adlı ilkokul...
Derinliklerdeki tarih koruma altına giriyor
Türkiye'nin ilk sualtı milli parkı Çanakkale'nin Gelibolu Yarımadası...
Tek kurşun atmadan gaza basıp kurtuldular
Tek kurşun atmadan gaza basıp kurtuldular
1- Çapraz ateş olmadı, sadece soldan ateş açıldı. Kurşunları...
Adalete hiçbir zaman güvenmedim
Adalete hiçbir zaman güvenmedim
Kayıp Kalaşnikof davasında yargılanan Savcı Mustafa Turhan, "Mesleğin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu