kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mutfakta Lezzet Güneşi
Mutfakta Lezzet Güneşi

Hurmalı hindi
5 kişilik
*
1 tabak hindi biftek
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet küçük boy soğan (4'e bölünmüş)
* 2 adet küçük boy havuç (kalın ve verev kesilmiş)
* 20 adet hurma
* 1 su bardağı su (kaynar)
Isıtılmış 1 çorba kaşığı zeytinyağında etlerin her iki yüzünü 3'er dakika pişirin. Bir tabağa alın ve sıcak tutun. Aynı tavada kalan yağı ısıtın. Havuç ve soğanları ilave edip, karıştırarak soğanlar hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin. Soğanların arasına et ve hurmaları yerleştirin ve üzerine suyu gezdirin. Kapağını kapatıp, etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Sütlü piliç
4 kişilik
*
1 tabak piliç light göğüs (iri doğranmış)
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 6 adet taze soğan (iri doğranmış)
* 2 çorba kaşığı un
* 2 su bardağı süt
Etlerin üzerine çıkıncaya kadar kaynar su ilave edin ve yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Etleri suyunun içinde bekletin. Isıtılmış tereyağına unu katın, karıştırarak un hafif sararıncaya kadar soteleyin, ateşten alın, yavaş yavaş sütü katın. Soğan ve etleri katın, karıştırmaya devam ederek kısık ateşte sos koyulaşıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Taze soğanın yeşil kısmıyla süsleyip servis yapın.

Kıtır köfte
3 kişilik
*
1 tabak tavuk cızbız köfte
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet büyük boy domates (soyulmuş, küçük küp doğranmış)
* 2 dal kekik (1 dal süslemek için ayrılmış, kalanı yapraklanmış)
* 1/2 kg. yoğurt
* 1/4 paket mısır cipsi
* 1 adet yeşil sivribiber (küçük küp doğranmış)
Isıtılmış zeytinyağına domates ve yapraklanmış kekikleri ilave edin. Orta ateşte tavayı sallayarak 2-3 dakika pişirin. Cızbız köfteleri ambalajının üzerinde önerilen şekilde ısıtın ve sıcak tutun. Tabaklara yoğurdu paylaştırın, kaşığın tersiyle yayın. Üzerine köfteleri yerleştirin, mısır cipsi ve sivribiberleri serpin, domates sosunu gezdirin, kalan kekik dallarıyla süsleyerek servis yapın.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 İnat ettim bu sefer okulu bitireceğim
 Parfümünüz ruh halinizi yansıtsın
 My City Lips'le dolgun dudaklar
 Kalıcı güzellik için bakım serisi
 En moda renkler Igora'da
 Siyah noktalar artık sorun değil
 Sağlıklı saçlar için Prozinc
 E vitaminli bakım kremi
 50 yıl önceki kadın
 Evinden şeytan kovacak
 Doğum gününde 40 milyon $'lık hediye
 Açlık nutukları grupla arasını açtı
 Zayıflıktan kopacaklar
 Devamı bu yıla...
AYŞE ÖZYILMAZEL
Yılbaşı bombası
Yılbaşı, yılbaşı bu bize yapılır mıydı?...
HAKAN & UTKU
2006 kehanetleri
Adettendir. Yeni yıla girilirken o...
EMRE AKOZ
Abiye özürlü kadınlar
Son on günde birçok 'yeni yıla...
Stres bir gün uyurken ip üstünde yürümenize yol açabilir
Stres bir gün uyurken ip üstünde yürümenize yol açabilir
Eğer stresliyseniz beyniniz tamamen uyanması gerekirken sadece...
Uludağ'da Çiller skandalı!
Uludağ'da Çiller skandalı!
Bir dönem Türkiye'nin başbakanlığını yapan Tansu Çiller, yılbaşı günü...
3 milyon doları gitti ama hiç pes etmedi
3 milyon doları gitti ama hiç pes etmedi
Son beş yılda yaptığı iki sinema filmi yüzünden, 3 milyon dolar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.