kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Altın Vuruş' operasyonu

''Altın Vuruş'' adı verilen Konya'daki organize suç örgütü operasyonu çerçevesinde toplam 37 kişi gözaltında tutuluyor. Baskın yerleri operasyonda görev alan polislerden bile gizlendi..

''Altın Vuruş'' adı verilen Konya'daki organize suç örgütü operasyonunda gözaltına bulunan 36 kişi, Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, silah kaçakçılığı, çek-senet tahsilatı, haraç alma, adam yaralama gibi çok sayıda suça karıştığı öne sürülen iki ayrı gruba karşı başlattığı operasyon kapsamında gözaltına alınan 36 kişi, sağlık kontrolü için Konya Numune Hastanesi'ne getirildi.

Sağlık kontrolünün ardından bu kişiler,
geniş güvenlik önlemleri altında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltındakiler arasında, Sedat Peker'le bağlantılı olduğu öne sürülen çıkar amaçlı suç örgütünün yöneticileri olmakla suçlanan Seyit Mehmet Y. ve Ejder B. ile Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Altunbaş da bulunuyor.

EREĞLİ ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI DA GÖZALTINA ALINDI

Konya'da organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyon kapsamında Ereğli Şoförler Odası Başkanı da gözaltına alındı. Konya'nın Ereğli İlçesi'nde Şoförler Odası Başkanı C.G. gözaltına alındı. C.G'nin operasyon düzenlenen suç örgütlerinden birisi ile bağlantısı olduğu iddia ediliyor.

POLİSLERDEN BİLE GİZLENDİ

Konya'da Sedat Peker ile bağlantısı olduğu öne sürülen çıkar amaçlı suç örgütlerine yönelik düzenlenen geniş çaplı operasyon, operasyonda görev alan polislerden bile gizlenerek gerçekleştirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün toplam 370 polisle gerçekleştirdiği ''Altın Vuruş'' adı verilen operasyon, azami gizlilik prensibiyle yürütüldü.

Sedat Peker'le bağlantılı olduğu öne sürülen ve Konya'nın yanı sıra Aydın, Denizli, Mersin gibi illerde de uzantıları bulunan Ejder B, Ali İhsan C. ve Seyit Mehmet Y'ye bağlı gruplara yönelik 7-8 ay süren bir çalışma yapıldı.

Dün sabaha karşı Konya ve ilçeleri ile söz konusu illerde yapılan baskınlar, operasyonda görev alan polislerden bile gizlendi. Ali İhsan C'ye bağlı olduğu öne sürülen 7 kişinin Hüyük'te yakalanması için görevlendirilen ekibe, son ana kadar, Ereğli'de bir terör operasyonuna katılmak üzere yola çıktıkları söylendi.

Eş zamanlı olarak birçok yerde gerçekleştirilen baskınlar, aramalar ve yakalamalarda görevli polisler, gözaltına alınanlar hakkında operasyon tamamlandıktan sonra genel bilgi sahibi oldular. Operasyondan beyin takımı olarak görev yapanlar ve diğer yetkililerle birlikte sadece 10 kişinin haberinin olduğu öğrenildi.

AYDIN'DA 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Konya'da organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen ''Altın Vuruş'' operasyonu kapsamında, Aydın'da 5 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Aydın Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü'nün yürütmüş olduğu ''Altın Vuruş'' operasyonu kapsamında, Aydın merkeze bağlı Kardeşköy'de A.T.B'ye ait eve baskın düzenlendi.

Geniş güvenlik önlemleri altında evde arama yapan polis, Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından aranan A.İ.C'yi, üzerinde 1 tabanca, 1 şarjör ve bu şarjöre ait 9 mermi ile yakaladı.

Evde bulunan A.T.B, V.K, M.G. ve F.K'nın da gözaltına alındığını ifade eden yetkililer, zanlı V.K. tarafından gizlenilmeye çalışılan 1 tabanca, bu tabancaya ait şarjör ve 9 mermi ile sigara kağıdına sarılı halde 2 gram toz esrarın da ele geçirildiğini kaydettiler.

Bu arada, zanlılardan A.T.B'ye ait Kardeşköy girişinde bulunan bir işyerinde yapılan aramada, işyerinde çalışan A.A'ya ait olduğu bildirilen 45 santimetre uzunluğunda kılıç benzeri bir kamaya el konulduğu açıklandı.

Gözaltına alınan zanlılardan A.İ.C. Konya Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken, diğer zanlılar ifadeleri alınarak adliyeye sevk edildi.

Savcılık tarafından sorgulanan zanlılardan M.G'nin tutuklanarak cezaevine gönderildiği, diğer zanlıların ise serbest bırakıldığı bildirildi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Bakan Akdağ: Hastalar kuş gribi çıktı
 Yozgat'ta kuş gribi şüphesi
 AB doğalgaz krizinden ders çıkarttı
 30 doktora soruşturma
 'Köprüdeki gişeler kalkabilir'
 İstanbul'da bayramda otobüsler ücretsiz
 Tek kurşun atmadan gaza basıp kurtuldular
 Adalete hiçbir zaman güvenmedim
 Çetenin dinamitleri başkandan
 Namus cinayetine 'tahrik' indirimi
 Ağrılı üç kardeşin yaşam savaşı
 Yönetici dediğin kısa çorap giymez
 Hacı adayları Hira Dağı'nda
 Yılbaşı milyonerleri çeklerini aldı
 Aşk hesaplaşması cinayetle sonuçlandı
 Çığ kurbanına ulaşıldı
 Hep kendilerine yardım etmişler!
 Edirne gümrüğünde atama
 Türkiye dünya maganda birincisi!
 Öğrencilere üç haftalık tatil
 Rektör Aşkın taburcu oldu
YILMAZ ÖZDİL
Gaz'ık (part two)
Dün uzun uzun Enerji Bakanı'nı...
UMUR TALU
Hadi gayri!
Emekli Orgeneral Kemal Yamak' ın...
FATİH ALTAYLI
Töre yasada yok adalette var!
Töre indirimi yasalardan...
ERDAL ŞAFAK
Erdoğan'ın gömleği
Başbakan'ın "Biz o gömleği çıkardık"...
Viyana'dan Rumlar'a Türkiye masası jesti
AB dönem başkanlığının üçüncü gününde Viyana, Dışişleri Bakanlığı'nda...
Bu da İngiltere'nin Kapıkulesi
İngiltere göçmenlik bürosunca aralarında Türkler'in de olduğu pek çok...
Para, Para, Para!
Para, Para, Para!
Galatasaraylı futbolcular dünkü antrenmanda uzun aradan sonra şarkı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu