kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bomba patlayınca seçim olacak zannediyorlardı
Bomba patlayınca seçim olacak zannediyorlardı
"Kocamı çıkarları elden gidenler yok etti"

Yedi aydır her gün kocam için ağlıyorum

Mersin Atakent Belediye Başkanı Fevzi Doğan'ın katilleri hala bulunamadı.

Öldürülen Başkan'ın karısı Teslime Doğan, "Tek isteğim kocamın katillerinin bulunması" derken bu ilginç cinayetle ilgili söylentiler de Atakentliler'i huzursuz ediyor.


Bomba patlayınca seçim olacak zannediyorlardı

Silifke Atakent Belediye Başkanı Fevzi Doğan'ın ölümündeki sır hala aydınlanmadı. Cinayetten önce kasabada konuşulanlara bakılırsa birileri başkan ölünce seçim olacağını zannediyormuş.

Atakent Belediye Başkanı Fevzi Doğan'ın kendisine ait limon bahçesinde hayli esrarengiz bir patlamayla öldürmesinin üzerinden yedi ay geçti. Ancak failler hala bulunamadı. Hem Fevzi Doğan'ın ailesi hem de Atakent'te yaşayan hemşerileri bu yüzden huzursuz. Huzursuzluğun arkasında neredeyse kasabadaki herkesin bildiği, konuştuğu irili ufaklı olaylara rağmen cinayetin karanlıkta kalması. Oysa Fevzi Doğan'ın ölümüyle noktalanan olayların öncesine dönüldüğünde cinayet neredeyse geliyorum diyordu.

ÖFKELİ YABANCILAR
Olaydan altı yedi ay öncesine kadar kıyıdaki Dört Melekler Villası'nda kalan tuhaf kişiler herkesin dikkatini çekmişti. Villanın birkaç kişiden oluşan ve yeşil bir Opel otomobil kullanan konukları yöre halkından kimi isimlerle içki masalarında ve eski belediye başkanı nın kahvesinde bir araya geldikleri ve sık sık "Burada kelle kopacak", "Altı ay sonra seçim olacak", "Burada terör esecek" gibi cümleler kurdukları ileri sürülüyordu. Fevzi Doğan geçmişte ruhsatsız olarak çalışan pek çok içkili gazinoya engel olmuş, imar izni olmayan kimi binaları da kapatmıştı. Dört Melek de ruhsat alamayan binalardan biriydi. Fevzi Doğan Mersin-Taşucu arasında hızla yayılan fuhuş yerlerinin Atakent'e sıçramasından korkuyordu. Aylardır konuşulan "Yeni seçim ve yeni başkan" sözü ise hiç olmayacak bir zamanda, olmayacak bir yerde edildi. Fevzi Doğan'la arasında kimi tatsız olaylar geçen Tahir Erdoğan patlamadan hemen sonra acil servise gelmiş ve içeri girerek Osman Ünal'a "Belediye başkanı kim olacak?" diye sormuştu. Fevzi Doğan'ın yaşadığı gerilim gazinocular kadar, yasalara aykırı inşaatlardan da kaynaklanıyordu. Bir önceki başkan Hasan Uslu döneminde bol bol dağıtılan ruhsatlarda sorun çıkmıştı. Bunlardan biri de Özsinan İnşaat tarafından yaptırılan devasa Flamingo bloklarıydı. Flamingo bloklarının bir bölümü ÇED raporlarına aykırı olarak yapılmış, inşaat yoğunluğu aşılmış, imar planlarında yapılan değişiklerle yeşil alanlara ve yollara taşmıştı. Fevzi Doğan fazladan yapılan 60-80 daireye ruhsat vermeyeceğini söylemiş, hatta bu şirkete belediyle tarafından verilen "iş bitirme" belgelerini de gerçeği yansıtmadığı için iptal etmişti. Fevzi Doğan seçildikten bir ay sonra Mersin Valiliği'ne bir dilekçe vererek belediyede yapılan usülsüzlükleri bildirdi ve müfettiş gönderilmesini istedi. Borçsuz bıraktığı belediye Hasan Uslu döneminde 1.4 trilyon lira borca girmiş, imar planı yasalara aykırı olarak değiştirilmişti. Ancak müfettiş ancak başkanın ölümünden sonra gelecek, eski başkan Hasan Uslu bu dönemden kalan davalar yüzünden bir süre arandıktan sonra yakalanacak ve tutuklanacaktı.

TEHDİT TELEFONLARI
Fevzi Doğan ölümünden sadece iki ay önce tehdit edildiği için savcılığa başvurdu ve telefonları savcılık tarafından izlemeye alındı. Sonuç fazlazıyla şaşırtıcıydı. Kullanılan telefon o dönemde Fevzi Doğan'ın yardımcısı olan, şimdi de Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Osman Ünal adına kayıtlıydı. Kayınpederi tarafından kullanılan telefon yine Ünal tarafından kapatılınca tehditler de kesildi. Osman Ünal da bu olayı doğruluyor ve "O dönemde savcılığa çağrılınca öğrendim. Biz de nasıl olduğunu anlamadık. Telefonu kullanmışlardı. Daha çok sekreterlere küfür ediyorlardı. Savcılık da iki defa bizim telefonu tespit etmiş. Beraber gittik savcılığa, yeğeni olduğumu benden ya da kayınpederimden böyle bir şey beklemediğini söyledi" diyor. Gerçekten de telefon Osman Ünal adına kayıtlıydı ancak çevresinde eski başkan Hasan Uslu döneminde belediyeye alınan ve Fevzi Doğan tarafından işten çıkarılan pek çok komşu olduğu da biliniyordu.

MERAKLI KOMŞU
Olay günü de tuhaflıklarla doluydu. Katiller, Fevzi Doğan'ın limon bahçesine gideceğini nasıl öğrenmişlerdi? Doğan kahveden "hava kararmadan bahçeyi dolaşayım" diye çıkmıştı. O sırada çevresinde limon bahçesine komşu evlerden birinin sahibi de ordaydı ve patlamadan önce evinin damından dikkat çekecek şekilde bahçeyi gözlediğini gören başka komşular vardı. Ayrıca yine kasabada yaşayan ve "Benim yapamayacağım bomba yok" diyen eski bir jandarma muhbiri yakınlarına olay günü evindeki bütün silah ve patlayıcıları başka bir yere taşıdığını anlatmıştı. Fevzi Doğan cinayeti bütün bu rivayetlerin gölgesinde kalmayı sürdürüyor. Hem ailesi, hem Atakentliler hala cinayetin aydınlatılacağı yolundaki umutlarını korumakla yetiniyorlar.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Sayemizde Türkiye'de sorunu olan insan kalmadı
 Radyo Günleri'nin kahramanı
 Piri Reis haritasının esrarı yok
 Ünlü Saray Sineması tam anlamıyla tarih oldu
 Yeni yılda yeni bir başlangıç
 Pesto sos ve Belluci İstanbul'da
 Gerçeğin tanığı gazetecinin içimize işleyen fotoğrafları
 820 Ali işte, 134 Zeynep sokakta
 Oğlanlar okula kızlar işe
 İki gözüm iki çeşme
 Ünlüler Kendi Yeni Yıllarını Anlatıyor
 Piri Reis Haritası'nın esrarı
 İçtihatta ayıp olmaz!
 Enver'in hırsı faciayı yarattı
 Tarihimizde duygusal bir boşluk olduğunu gördüm
 Japonya'da 115 yıllık Türk izleri
 Cumhuriyet Cumhuriyet'i tartışıyor
 Arka bahçeden gelen 'gürültü' Hugo Chavez
 Peynirdeki diş izi hırsızı ele verdi
    Pazar Sabah Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
MEHMET ALTAN
Zira, susatan zevk, o dudaklardaki tuzdur
Oktay Rifat...
BALÇİÇEK PAMİR
Çocuk ve nefret yan yana olmaz
Bir yılı daha devirdik.
KAZIM KANAT
Babasız bir yılbaşı daha!
Size komik gelecek ama 30...
REFİK DURBAŞ
Yeni yıla alfabe
AKŞAM körfezin zehirli sularına bir...
ÖNCEL ÖZİÇER
Debelenmeye devam!
Sizin de bildiğiniz gibi bu sabah...
Gökyüzünde iş fırsatı
Gökyüzünde iş fırsatı
Yeni yılda siz de havacı olabilirsiniz. Havayolları pilot, teknik ve...
Mavi kanlı bir spor otomobil
Mavi kanlı bir spor otomobil
Aslına bakarsanız, İtalyan "Egzotik" otomobillerinin en "Mavi...
Ziyafetin tadı ertesi gün çıkar
Yılbaşı eğlence gecesidir, öyle tumturaklı sofralara oturacak ne vakit vardır,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.