kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
AYHAN BERMEK DOBRA DOBRA SABAH’ı ziyaret eden Ayhan Bermek, sorularımıza açıklıkla yanıt verdi; hedeflerini, projelerini anlattı.
Adaleti sağlayacağım

Futbol Federasyonu başkanlığına talip olduğunu önceki gün resmen açıklayan Ayhan Bermek, ilk röportajını vermek için SABAH'ı seçti. Dün gazetemizi ziyaret eden Bermek, hedeflerini anlattı. Konsensüs için çok uygun bir isim olduğunu söyleyen Ayhan Bermek, başta Şenes Erzik olmak üzere Levent Bıçakcı ve diğer üst düzey futbol adamlarının talebiyle ortaya çıktığını söyledi; kesinlikle başarılı olacağını iddia etti. İşte Bermek'in açıklamaları.

FİKİRLERİN İKTİDARI
*
Ben 12 yıl fedarasyonda görev yaptım. Halim Çorbalı döneminde asbaşkandım. Milli Takımlar Sorumlusu olarak çalıştım. Gençliğimde üst düzey futbolcu25 ARALIK A.Gücü Başkanı Cemal Aydın, göreve talip olduğunu ilk SABAHa açıkladı.değildim ama her zaman bu sporun içinde oldum. Amatör kulüplerde başkanlık yaptım. Halen Anadoluhisarı'nın da fahri başkanıyım. Sözü hemen bağlıyorum. Ben fikirlerimi iktidara getirmek için adayım. Nasıl ki bir soprano eserini La Scala'da seslendirmek isterse, bir atlet olimpiyat şampiyonu olmayı amaçlarsa ben de futbolun başına geçmek için yola çıktım. Halka hizmetin, hakka hizmet olduğu düşüncesinden hareket ettim. 12 yıl çalıştım ama her istediğimi yapamadım. Çünkü yetkilerim sınırlıydı.

DÜNÜ TARTIŞMAM
*
Hedefimiz şeffaf yönetim ve adalet. Adaletli olursam şeffaflığı sağlarım. Hayatımın26 ARALIK Ata Aksu, federasyonu herkesten iyi yöneteceğini söyleyip adaylık sinyali verdi.üzerine yemin ederim ki, adaleti sağlayacağım ve bu yoldan kesinlikle ayrılmayacağım. Çünkü adaletin olmadığı yerde erozyon başlar. Bir heves için buraya gelmiyorum. Kararlıyımdır ama asla tehdit edici değilimdir. Hiçbir şeyin zorla olmayacağını biliyorum.

* Söylediklerimi yaparken en büyük gücü basından alacağım. Çünkü basın da şeffaflığın bir aracıdır. Ayrıca toplumun inanması için önce basının inanması gerekir. Dolayısıyla medyaya karşı hep açık olacağım. Taleplerim ise Türk futbolu içindir.

* Bir yalan bir yalanı çağırır. Açıkça söylüyorum kral çıplak! Ama futbolda dünü konuşmak27 ARALIK Yılmaz, Türk futbolunun kaosa girdiğini, çözümün ise kendisi olduğunu belirtti.yarar getirmez. Bugünü ve yarını tartışmak lazım. Bazı şeyleri felsefe olarak tartışalım. Ancak enerjimi dünün faturasını kesmek için kullanamam.

*
Futbolun miladını özerkliğin gelmesi olarak kabul ediyorum. Ben öncesini de sonrasını da yaşadım. Özerkliği getiren kanun, Türk futbolunun makus talihini değiştirmiştir. Yüce Meclis, o zaman 'Futbolu, futbolun içinden insanlar yönetsin' demiştir. Bu da siyasetin, futbolla ayrılmasını getirmiştir.

RENKSİZ TAHKİM!
* Futbolun hukukunu zedeleyemezsiniz. Tahkim Kurulu, futbolun Anayasa Mahkemesi'dir. Meclis'in kararları bile Anayasa Mahkemesi'nden döner. Tahkim'den de bazı kararların dönmesi doğaldır. Böyle28 ARALIK Kongre kurdu Kızıl, seçime tek ve güçlü bir listeyle girilmesi çağrısında bulundu.yüce makamları günlük kullanmaya başladık. Dün verilen ceza bugün kalkıyor. Futbolcuların başını döndürecek değişiklikler oluyor. Hakim yanlış bir karar verdi mi, siciline işlenir. O yüzden Tahkim'de de aynı hassasiyeti göstermek gerek. Bu kadar yorum farkı olmaz. Ben, futbolun hukukunu oluştururken kulüp forması giyen adamları oraya sokmam. Sporu bilen ama kulüp renklerinden bağımsız olan hukukçularla oluştururum. Ayrıca MHK'nin kimlik yapısı da aynı olacak.

ŞENES ERZİK'E SORDUM
*
Ben konsensüs insanıyım. Koç, Sabancı gibi grupların yer aldığı birliğin başkanıyım. İşadamlarının benim yanımda29 ARALIK Kilit adam Hasan Doğan. Tek liste çağrısını o da yaptı; Bermeki favori gösterdi.olması güç verir. Ben fikirlerle çalışıyorum. Bunlara uyacak isimlere bakıyorum. Şu anda netleşen tek isim Mahmut Özgener. Hasan Doğan'ı da listemde görüyorum. Bunun dışında turizmle uğraşan, ihracat yapan işadamları Türk futbolunu zirvede istiyor. Bu isimler çoğalacak. Şenes Erzik'i arayıp, aday olup olmayacağını sordum. Türkiye'de altında çalışacağım tek isimdir Erzik... Bıçakcı'yı da arayacaktım ama o önce davranıp beni aradı. Yakında Haluk Ulusoy'la görüşeceğim. Aziz Yıdırım'a ulaşamadım; mesaj bıraktım. Fikirler iktidara gelip, doğru yola koyulduktan sonra arkası gelir.

ZAFER ERTEM


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Yıldırım devrimler
 Vallahi pişmanım
 Nereden çıktı bu Katar?
 Sürpriz olmadı
 Potada yangın
 Kartal'a piyango
 Perez resmen delirdi
 Nihat Kahveci imzaladı!
 Voleybolda kaos!..
 Destek Yılmaz'a
 Hidayet'ten 11 sayı
 Extra
REHA MUHTAR
Mosturoğlu ve Cem Papila sınıf arkadaşı
Şekip...
KAZIM KANAT
Herkes İşini Yapsın
Hollanda'da Avrupa Şampiyonası'nı...
Gün ola Köşk'e çıka!
Gün ola Köşk'e çıka!
Başbakan Erdoğan, Siyaset Meydanı'nda, geçmişte kestirip attığı...
Rektör Aşkın'a 76 gün sonra tahliye kararı
Rektör Aşkın'a 76 gün sonra tahliye kararı
Cumhuriyet Savcısı'nın Aşkın hakkında yurtdışına çıkış yasağı konması...
Tek ümidi televizyon
Tek ümidi televizyon
Seksi fotoğrafları 2003'ün nisan ayında Playboy dergisi tarafından...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu