kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Ozyilmazel @ SABAH
 

Kırmızı don giy, nar patlat, imdaaat!

Önüm arkam, sağım solum yılbaşı krizidir; saklanmayan ebedir, sobedir! Bitmiyor yaaa! Ağacı, hediyesi, bütçeye darbesi, 'akşam ne yapsak da eğlensek' derdi derken, yılbaşının çilesi bitmiyor valla! Zaten 'şu gençliğim ağız tadıyla bir yılbaşı görmedi' desem yeridir. Küçükken babam on ikiye beş kala uyandırma vaadiyle saat onda yatağa pışpışlardı. Tabii ki 1 Ocak sabahı gözlerimi açardım. Biraz daha büyüdüm; annemle babam arkadaşlarıyla çıkıp beni anneanneye postalamaya başladı. Ortaokul lise dönemi arkadaşlarımla dışarı çıkmak istedim. Bu kez de annemin "Taksim bombalanırsa, köprü yanarsa, serseri kurşuna kurban giderseniz" paranoyaları baş gösterdi, yılbaşı burnumuzdan geldi.

NE GİYİLECEK?
Tabii bunlar iyi günlerimdi. Salaklığımın doruklarında aklım beş karış havadayken dünyanın en gereksiz erkeğinden hoşlandım. Kasım başında yılbaşı telaşına kapıldım. Takdir edersiniz ki; bir genç kızın yılbaşı gecesiyle ilgili en büyük sorunu "Ne giyeceğidir?" Aklımız sıra en bombasından kıyafeti kaptık mı, gidilecek yer mühim değil ya... Aaah saf kızım, kafası saksı kızım Ayşe! Meğer 'akıllı' bir genç kızın en büyük sorunu ne giyeceği değil, "Geceyi kiminle geçireceği" olmalıymış da haberim yokmuş. Bendeniz kekstra bir ay kıyafet ara, şakır şukur süslen, 'elbisem kırışmasın' diye oturama, yılbaşı ağacı gibi salonda dikil. Ve manitam olacak kişi sırra kadem bassın! Ne arasın ne sorsun. Üzüntümden bütün gece babamla Discovery Channel'da balinaları, timsahları izlemiştim valla. Sevgilisini ekenler 2006'ya trafikte girsin inşallah. Başka ne vardı? Hah! Ev partisi.

EVİ GENİŞ BİR SAZAN
Her yılbaşı arkadaşlar aralarında evi genişçe olan bir sazanı bulur, "Hadi sizde parti verelim" çekerler. Sözüm ona kimi içki, kimi kısır, zeytinyağlı dolma, kimi meşrubat; herkes gelirken bir şeyler getirecektir. Hem ev partisi daha ekonomiktir. Şimdi dışarı çıkıp normalin üç katı hesap ödemenin ne alemi vardır. Yersen tabii. Ben şimdiden yarın akşam ev partisi verecek kurbanlara kolaylıklar, sabırlar diliyorum. Çünkü ev partisi sahibiyseniz bütün gece saçınızı süpürge edersiniz, mutlaka evde bir şeyler kırılır, herkes sarhoş olur, gecenin sonunda da beyaz kanepenize kusarlar. 'Sokağa çıkalım, gecelere akalım' boyutu ise başka derttir. Katmerli yılbaşı trafiği mi istersin, yoksa Nişantaşı'nda cüzdanını çaldırmak mı, Taksim'de sarhoşlar tarafından tartaklanmak mı ya da maaşın kadar para harcayıp elalemle et ete, yapış yapış eğlenmek zorunda kalmak mı? d) Hiçbiri.

İLLE DE HİNDİ
Geçen yılki deneyimlerime dayanarak PTT'yi (Pijama-Terlik- Televizyon) tek tutarım sayın seyirciler. "Çekirdek çitleyip televizyon izleyecek, ünlüleri çekiştireceksin. Saat ikide yatacaksın" derken bu sefer de sevgilime ne pişirsem derdine düştüm. Annem aksi söz konusu değildir edasıyla "Aaa hindi pişirsene kızım, yanına da kestaneli pilav" demez mi. "Anne ben hayatımda ne zaman hindi eti yedim?", "Anne! Ben hindi sever miyim?" diye isyan ediyorum ama nafile. Hindi de hindi. Yıllarca kırmızı gece elbisesi arandık. Yetmedi, on ikide uğurdur hesabı kırmızı don giydik. Eh bereket ya evin kapısında nar patlattık. (üç gün yerleri yıkadık nar lekesini çıkartamadık) Piyango bileti alıp amortide bile kalamadık. Şimdi de o sevimsiz, sert, tatsız hindi yiyecekmişim ha! Sabır sabır ya sabır. Şafak 1 diyorum başka bir şey demiyorum.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 2006'da yapılmayacaklar   / 28-12-2005
 Öpüşmek çikolata gibidir   / 26-12-2005
 Ben Eskiden Küçüktüm   / 23-12-2005
 Kırmızı Nişantaşı kimseye vermem pastamı!   / 21-12-2005
 Yalvarıyorum dans etmeyin!   / 19-12-2005
 Depresif manitayı n'apsak?   / 16-12-2005
 Dedikoducu sosyetikler!   / 14-12-2005
 Şakşuka değil kardeşim, Lucca   / 12-12-2005
 Popo kaldıran jean!   / 09-12-2005
 Seda Abla bizi de gör!   / 07-12-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Kırmızı don giy, nar patlat, imdaaat!
Önüm arkam, sağım...
HAKAN & UTKU
Yılbaşı diyalogları
* Deden yaşında biriyle evlenmene...
AYŞE TÜTER
Hamsi pilaki
Hamsilerin sırtları ayrılmadan kılçıklarını...
Sorununuzu seks terapisiyle çözün
Sorununuzu seks terapisiyle çözün
Seks terapisi; her kişiyi kendi içinde 'biricik' kabul ederek, onun...
'Bu albüm öğrendiğim her şeyin üst noktası
'Bu albüm öğrendiğim her şeyin üst noktası
Bugüne kadar hazırladığı bütün albümlerle iyi çıkışlar yapan ve...
Ege'nin parası merak konusu!
Ege'nin parası merak konusu!
2001'de "şanssız" bir düğünle (konuklar ıstakozdan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.