kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yıldırım bombaladı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 2005 yılının Fenerbahçe için başarılı bir yıl olduğunu söyledi.

Yıldırım, FB TV'de canlı yayında 'Futbol Zirvesi' isimli programda İhsan Topaloğlu'na Fenerbahçe ve Türk futboluyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2005 yılının Fenerbaheçe açısından iyi bir yıl olduğuna dikkat çeken Yıldırım,"2005 yılında şampiyon olduk. Erkek ve bayan basketbolunda iyi bir sezon geçirdik. Amatör şubelerimiz birçok alanda başarılar elde etti. Birçok sporcumuz başarı kazandı. Kısacası 2005 yılı Fenerbahçe için iyi bir
yıl oldu. Gelecek yılın da böyle olmasını diliyorum." dedi.

"BAŞARI İÇİN İSTİKRAR ŞART"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım,sık sık yapılan teknik direktör değişikliğinin takımdaki istikrarı olumsuz yönde etkilediğini kaydetti.

Yıldırım, FB TV'de katıldığı canlı yayında Fenerbahçe ve Türk futbolu hakkında ilginç değerlendirmelerde bulundu.Birçok Avrupa takımının istikrar için uzun yıllar teknik direktör değişikliğine gitmediğine dikkat çeken Yıldırım," Birçok Avrupa takımına baktığınızda hepsi uzun süreler beraber oynuyor. Bizimkiler ise en fazla 3 yıllık. İstikrar geleneklerimizin içinde yok .İlk defa 3 yıldır takımımızın başında bir teknik direktör var." dedi.

Takımda bazı futbolcuların gelişime ihtiyacı olduğunu kaydeden Yıldırım," Eldeki kadronun gelişmesi gerekiyor. Örneğin Tuncay hızlı, ama bazı hataları var. Onları nasıl düzeltecek bunları bulmak gerekir. Türk oyuncularımız geliştirilir ve yabancı oyuncularımız da bu takıma monte edersek iyi olur." diye konuştu.

Yabancı futbolcu sayısındaki kısıtlamanın kaldırılması konusundaki talebini yineleyen Başkan Yıldırım, şöyle devam etti: "Sol kanat oyuncusu olarak Türk olarak bizden bir Ümit var.O her yerde oynar, ama Ümit de tam olarak solak değil. Dışardan oyuncu alabilirsek Ümit oynaması gereken yerde oynar. Ama baktığınızda sınırlama yüzünden olmuyor. Yabancı konusunun gündeme gelmesi bu sebepledir."

Fenerbahçe Başkanı,yabancı oyuncu sınırlandırmasının Türk oyuncuların önünü keseceği yönündeki eleştirilere de katılmadığını ifade etti.Yabancı futbolcuların Türkiye'ye kalite getirdiğini kaydeden Yıldırım, "Türk çocuklarının önünün kesildiğini söylüyorlar.Amatör branşlarda Elvan'ı getirdik, bir sürü branşta bir sürü yabancı sporcu getirdik, Türk çocuklarının önü kesilmiyor da futbolda mı kesilmiş oluyor. Yabancı oyuncular Türk çocuklarına örnek oluyor. Fikir veriyor, örnek oluyor.Kaliteli yabancı oyuncular Türklerin de kalitesini arttırır." şeklinde konuştu.


"DAUM'A DESTEK OLMAK LAZIM"

Başkan Yıldırım, teknik direktör Christhop Daum'a yönelik eleştirelere de tepki gösterdi. Daum'un çalıştırdığı her kulüpte şampiyonluklar yaşamış bir teknik adam olduğuna dikkat çeken Yıldırım, şunları söyledi: "Türkiyede başarılı olanları aşağı çekmek gibi bir istek var. Bize yapılanların da nedeni budur.Biz Fenerbahçe olarak diğer kulüplerin kötü olmasını istemeyiz.Onlar da başarılı olsun ki daha çok rekabet edelim.Her yıl sonunda 'Daum gidiyor' deniliyor.Daum burda kendisini yalnız hissediyor.Gittiği her yere şampiyonluk getirmiş bir adamdan bahsediyoruz.Bir çok rekor kırıyor. Ona destek olmak gerekir.Daum 3 ülkede 4 ayrı takımda şampiyonluk yaşamış. Hataları olabilir. Herkesin var.Daum eğitmen değil teknik direktör.Taraftardan bir ricam var teknik direktörümüze sahip çıkmalıyız.Onun arkasında durur ve onun bu ailenin bir parçası olduğunu hissettirirsek o da başarıya kendini mecbur hisseder.Feyenoord maçı öncesi bir anımı anlatayım: Antrenörümüz Lorant.. Yanımda Selim Soydan ile Alaattin Metin var.. Bir haber geldi Ortega oynamıyor diye.. Selim Soydan dedi ki 'Lorant'ı kov, Daum'u getir'.Daum'u getirdik, 1 sene sonra Selim Soydan,'Daum gitsin' diye yazı yazdı.Daum'a inanmıyor olsak onunla çalışır mıyız?.Kimi getireceğiz ?.Yeni gelecek adam başarılı olacak diye bir kural var mı ?..

Aziz Yıldırım transferle ilgili olarak da teknik direktör Christhop Daum'la gelecek yıl için çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Transfer için birçok oyuncu ile görüşmeler yaptıklarını, ancak isim vermek istemediğini kaydeden Yıldırım,"Birçok oyuncularla görüşme yapılıyor.Anlaşmadan isim söylemek doğru değil.İyi ve ihtiyacımız olan oyuncuları alacağız. Herkes beklesin çalışmalar sürüyor.Bomba değil iyi transfer yapacağız.."

EMRE'YE İYİ PARA TEKLİF ETTİK

Avrupa'ya giden Türk oyuncular Türkiye'ye çağrılınca sıkıntılar oluyor.Emre'ye iyi para teklif ettik, ama sıkıntısı Türk basınıydı.Dışarıya giden oyuncular geri gelmek istemiyorlar.. Mesela Hooijdonk haberi.Buradan iyi anılarla ayrılıyor, ama bu haberler onu çok üzdü.. Oyuncuları göklere kadar çıkarıp sonra aşağıya bırakmamak lazım.. Eleştiri yapsınlar ama o normal." açıklamasında bulundu.


"ALACAĞIMIZ FUTBOLCULAR TÜRKİYE'DE YOK"

Takımın ihtiyacı olan mevkilere Türkiye'den transfer yapamadıklarından yakınan Başkan Yıldırım," İhtiyacımız olan bazı oyuncular Türkiye'de yok. Ama biz de sınırlama var. Belli bir sistem getirerek sorun çözülür. Mutlaka bir yolu bulunur. Vergi borcu olmaması, oyuncularına, Federasyon'a UEFA'ya borcu olmaması kriterini getirebilirsiniz" diye konuştu.

"ANELKA 20 MİLYON EURO GETİRİRSE GİDEBİLİR"

Aziz Yıldırım, Fransız golcü Nicolas Anelka'nın Fenerbahçe'den ayrılmak istemediğini belirterek,"Anelka'nın sözleşmesi var. Ancak 20 milyon Euro getirirse gidebilir. Ancak bize her hangi bir talep gelmedi. Biz kendisinden memnunuz. Kendisi de her fırsatta bizden memnun olduğunu söylüyor Hiçbir oyuncumuzu para için satmayız. Ocak ayında transferi düşünmüyoruz." açıklamasında bulundu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Bermek adaylığını açıkladı
 Mehmet Okur'dan 20 sayı 17 ribaunt
 Bakan Şahin sert çıktı
 Schalke 04 Gerets'i istiyor
 Pamuk eller cebe
 Dürüst tedirgin, Kozak ısınıyor, Canaydın bekliyor
 Cimbom'da en Çek-içi gün
 Tigana'nın kuralsız prensi
 Konsensüs sağlanmalı
 Sınıfta kaldı
 Mustafa Denizli dönüyor mu?
 Utah Jazz'ın ilacı Memo
 Celal Doğan'dan 'adaylık' sinyali
 Mutlu sambacı Alex
 Trabzonspor dört koldan saldırıyor
 Ayhan Bermek bugün adaylığını açıklayacak
 Akatlar'da dev randevu
 Beykoz: 72 Karşıyaka: 82
 Mersin: 86 Kolej: 88
 Günün içinden
REHA MUHTAR
Federasyon-Fenerbahçe-Şekip Mosturoğlu
İki hafta önce...
LEVENT TÜZEMEN
Proje mi, kişi mi?
Riva Projesi'nin onaylanacağı gün...
AHMET ÇAKAR
Başkanlık seçimleri tam bir muamma
Yaklaşık bir ay sonra...
Çürük raporu çetesinin gizli kayıtları ele geçti
Çürük raporu çetesinin gizli kayıtları ele geçti
Show TV'de yayınlanan Haber Özel programının ortaya çıkardığı "Çürük...
Lagendijk'e de orduya hakaretten soruşturma
Lagendijk'e de orduya hakaretten soruşturma
Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı, Lagendijk hakkında "Türklüğü,...
Tek ümidi televizyon
Tek ümidi televizyon
Seksi fotoğrafları 2003'ün nisan ayında Playboy dergisi tarafından...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu