kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Günün içinden

Futbol aşkı başkadır!
Türkiye ve İran Ampute Milli Futbol Takımları, 2006 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları çerçevesinde, Ankara'da bir dostluk maçında karşı karşıya geldi. Aktepe Stadı'nda oynanan karşılaşmayı İran, 3-0 kazandı. Milli Takım da gazilerde yer aldı. Bedensel Engelliler Federasyonu içinde yer alan "Ampute futbol", 7 kişiden oluşan takımlarla 25'er dakikalık 2 devre halinde oynanıyor. Oyun alanı normal futbol sahasına göre daha küçük olurken, oyuncu değişikliği sınırlaması bulunmuyor. Kalecilerin bir kolunun, futbolcuların da bir bacağının bulunmaması gerekiyor.

Efes'le futbol keyfi
Futboldan uzak kalınan günlerde bu yıl 5'incisi düzenlenen Efes Pilsen Cup hasreti dindirecek. Saran Group organizasyonuyla Antalya'da yapılan turnuvaya Türkiye'den Galatasaray ve Beşiktaş, Almanya'dan ise B.Dortmund ile Werder Bremen katılacak. Turnuva 6 Ocak'ta Werder Bremen-Beşiktaş maçıyla başlayacak. 7 Ocak'ta Galatasaray-B.Dortmund maçı var. 3'üncülük maçı 8, final maçı ise 9 Ocak'ta.

Kara'ya büyük görev
Otomobil yarışlarında son yıllarda büyük çıkış yakalayan genç Türk pilotu Fatih Kara, Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) ile birlikte koşulan Dünya Gençler Ralli Şampiyonası'nda JWRC), 2006'da start alacak ilk Türk sporcuolacak. Kara, 13-15 Ekim 2006 tarihlerinde Antalya'da yapılacak Dünya Ralli Şampiyonası ile birlikte gerçekleştirilecek JWRC'de, Türkiye'yi temsil edecek.

Nuri: Hayalim gerçekleşti
Borussia Dortmund'da oynayan milli futbolcu Nuri Şahin, "Türk Milli Takımı'na girmekle bir hayalim gerçekleşti" dedi. Alman spor dergisi Kicker'a 2005 yılını değerlendiren 17 yaşındaki Şahin, bu kadar erken milli takıma seçileceğini hiç tahmin etmediğini belirterek, "Bundesliga'da oynadığım maçlar, Peru'daki Dünya Gençler Şampiyonası, A Milliler'le ilk maçım, milli takımdaki ilk golüm ve Bundesliga'da Dortmund formasıyla attığım ilk gol hayatımı değiştirdi" dedi.

Atatürk koşusu Akkaş'ın
Büyük Atatürk Koşusu'nu erkeklerde Halil Akkaş, bayanlarda ise Binnaz Uslu kazandı. Büyük Önder Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 86. yıldönümü nedeniyle 70.'si düzenlenen koşuda 10 bin 800 metrelik parkurda 22'si bayan, toplam 196 atlet mücadele etti. Yarışta, 2'si bayan olmak üzere 8 de yabancı sporcu yer aldı. Erkeklerde, geçen yıl da birinci olan ve koşuya ferdi olarak katılan Halil Akkaş 30.18'lik derecesiyle yine birincilik kürsüsüne çıkarken, bayanlarda ise birinciliği ENKA Spor Kulübü'nden Binnaz Uslu 34.29'lukderecesiyle hedefine ulaştı.

Bursa'ya 1 maç seyircisiz
Disiplin Kurulu Bursaspor'a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Kurul, dün yaptığı toplantıda, İkinci Lig A Kategorisi'nde 18 Aralık'ta, Adapazarı'nda oynanan Sakaryaspor-Bursaspor maçında, seyircisinin neden olduğu saha olayları nedeniyle Bursaspor'u cezalandırdı. PFDK, Beşiktaş, Ankaraspor ve Kayserispor'a ise 2.500'er YTL para cezası kesti.

Erciyes'ten transfer şov

Erciyesspor, Ankarasporlu Şenol ile ön mukavele imzaladı. Kulüp ikinci başkanı Erol Bedir, kulüp tesislerindeki imza töreninde yaptığı konuşmada, Ankaraspor'un başarılı stoperi Şenol Yavaş'ı renklerine kattıkları için mutlu olduklarını söyledi. Daha önce sol kanat Ali Akdeniz ve sağ kanat İlhan Özbay ile mukavele imzaladıklarını anımsatan Bedir, savunma oyuncusu Şenol'u da alarak ara transfer hedefine ulaştıklarını belirtti.

Filede derbi günü
Bayanlar Voleybol Ligi'nde bugün Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi var. Saat 19.00'da başlayacak olan karşılaşma Burhan Felek Spor Salonu'nda gerçekleşecek. Program şöyle: Bayanlar: 12.00: Gazi Üniversitesi-Galatasaray, 12.30: Dicle Üniversitesi-Yeşilyurt, 13.30: ETOKİ-Emlak, 15.00: SSK-İller Bankası, Şişli-Karşıyaka, 16.30: Yalova-Kolejliler, 17.30: V.G. Sigorta-Telekom, Erkekler: 16.00: Manavgat-Tokat Plevne, 17.00: Beşiktaş- Arçelik, SSK-Bafra, Erdemir-Galatasaray.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Pamuk eller cebe
 Dürüst tedirgin, Kozak ısınıyor, Canaydın bekliyor
 Cimbom'da en Çek-içi gün
 Tigana'nın kuralsız prensi
 Konsensüs sağlanmalı
 Sınıfta kaldı
 Mustafa Denizli dönüyor mu?
 Utah Jazz'ın ilacı Memo
 Celal Doğan'dan 'adaylık' sinyali
 Mutlu sambacı Alex
 Trabzonspor dört koldan saldırıyor
 Ayhan Bermek bugün adaylığını açıklayacak
 Akatlar'da dev randevu
 Beykoz: 72 Karşıyaka: 82
 Mersin: 86 Kolej: 88
REHA MUHTAR
Federasyon-Fenerbahçe-Şekip Mosturoğlu
İki hafta önce...
LEVENT TÜZEMEN
Proje mi, kişi mi?
Riva Projesi'nin onaylanacağı gün...
AHMET ÇAKAR
Başkanlık seçimleri tam bir muamma
Yaklaşık bir ay sonra...
Çürük raporu çetesinin gizli kayıtları ele geçti
Çürük raporu çetesinin gizli kayıtları ele geçti
Show TV'de yayınlanan Haber Özel programının ortaya çıkardığı "Çürük...
Lagendijk'e de orduya hakaretten soruşturma
Lagendijk'e de orduya hakaretten soruşturma
Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı, Lagendijk hakkında "Türklüğü,...
Tek ümidi televizyon
Tek ümidi televizyon
Seksi fotoğrafları 2003'ün nisan ayında Playboy dergisi tarafından...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu