kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
BUGÜN M.ALi YILMAZ
Sorun değil çözüm oluruz

Mehmet Ali Yılmaz, Türk futbolunu kaostan çıkaracak tek ismin kendisi olduğunu iddia etti; "Sorumluluk hissettiğim için aday oldum" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu 19-20 Ocak'ta yapılacak olağanüstü genel kurulda yeni başkanını ve yönetimini seçecek. Kongre öncesi isimleri adaylar arasında geçen Türk futbolunun önemli isimleri, SABAH'a konuşmaya devam ediyor. Son konuk ise Trabzonspor eski Başkanı, eski Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz. İşte Yılmaz'dan çarpıcı açıklamalar.

* Levent Bıçakcı'nın yönetimini kurma aşamasındayken eline liste verildiği iddia ediliyor. Son seçimde siz de adaydınız. Böyle bir durumla karşılaştınız mı?
Karşılaşmadım. Zaten böyle bir durum olmaz. Öyle olduğunu ben de duydum ama şahit değilim. Bunlarfederasyonun icraatını etkilememeli. Mutlaka herkes bir şekilde tavsiye ile gelir ama sonra bağımsızlığını ilan etmelidir. Göreve geldiğin andan itibaren kendi öz yapını göstermelisin. Kendini federasyondan büyük görenler yanlış yapar. Tepe noktası hep güçlü olmalı.

BEN VARSAM ERZİK OLMAZ
* Resmen aday mısınız?
Ben aday adayıyım. Arkadaşlarla oturup delegasyon anlamında bir çalışmam olmadı. Sadece medya vasıtasıyla aday olduğumu söyledim. Ben geçen seçimde de adaydım. Aynı şeyi sürdürüyorum. Geçen kongre sonrasında 'Bu iyi bir seçim olmadı bunu göreceğiz' demiştim. Arkadaşları beğenmediğimden değildi. Yeterince güçlüdeğillerdi. Şu anda benden başka aday yok. Sanırım diğer isimleri medya pompalıyor. Sanki bu seçimlerde renklilik isteniyor. Şenes Erzik'i iyi tanırım. Ata Aksu'yu, Cemal Aydın'ı bilirim. Hiçbiri adaylığını koymadı. Sanırım sadece Ayhan Bermek çıktı. Bir de ben... Ayrıca şunu da açıkça söyleyeyim. Benim aday olduğum yerde Şenes Erzik aday olmaz. Onun FIFA ve UEFA'da hâlâ önemli görevleri var. Biz gelirsek Erzik'i tam anlamıyla destekleriz. Açıkça söylüyorum, mevcut kaosu yalnızca ben çözerim. Bunun için bilgim, birikimim, gücüm var. Biz sorun olmayızDÜN ATA AKSUçözüm oluruz.

ZORUNLULUKTAN ADAYIM
* Futbol Federasyonu başkanı olmak için kulüp yöneticiliği tecrübesi şart mı?
Böyle bir deneyimi olmadığı için Levent Bey zorluk çekmiştir. Kulüp başkanlığının zorluklarını bilmek lazım, kongre heyecanını yaşamak lazım. Kulübün paraya ihtiyacı olduğu zamanlarda parayı bulmak lazım. Benim gibi cebinden transfer yapmak lazım. Uzun yıllar kulüp başkanlığı yapmış, kupalar almış, spor bakanlığı yapmış, özerk futbol yasasını hazırlamış, camianın içinde pişmiş bir isim olarak bugün federasyonun konumunu zayıf gördüğüm için sorumluluğum gereği, zorunluluktan aday oldum. Bazıları 'Neden yapıyorsun keyfinÖNCEKİ GÜN CEMAL AYDINyerinde?' diyor. Herkes evinde oturursa hizmeti kim yapacak. Bu kadar tecrübemiz var. Nerede kullanacağız?

İŞARET BEKLEYENLER VAR
* Federasyon önce güvenoyu için toplantı yapacağını açıkladı. Ardından seçim toplantısına döndü. Kulis çalışmalarının sürdüğü iddia ediliyor. Peki seçim engellenebilir mi?
Her şeyden önce seçimi ilan ettiler. Ama gelişmeler neyi gösterir belli değil. Herkes anladığım kadarıyla hükümet destekli bir işaret bekliyor gibi. Ben de bunları duyuyorum. 'İşaret gelsin de biz aday olalım, gücü arkamıza alalım' diye bekleyenler de var. Bu özerk bir federasyon olmalı. Buradahükümet desteği diye bir şey olamaz. Delegeleri hükümet belirlemez, kulüpler belirler. Bağımsız iradeleri ile oy kullanırlar Seçilen de kimseye bağlı olmaz. Siyasetin bu işler içine gireceğini sanmıyorum. Hasan Doğan için 'Hükümetin adamı' dediler ancak ben kesinlikle inanmıyorum. Ama hükümetin adını kullananların olduğuna inanıyorum.

* MHK ve Tahkim Kurulu, Federasyon bünyesinden ayrı tutulmalı mı?
MHK'nin işi sadece hakem tayin etmek değildir. Bu mekanize bir iştir. Belirlenen puantajlara uygun olan hakemler göevlendirilir. Bunun çeşitli istatistikleri vardır. Tahkim Kurulu özel bir kurumdur. Bunu benilk kanun yapılırken özellikle istedim. MHK ve Tahim Kurulu çok farklı düşünemezler. Böyle olursa o zaman federasyonun başında otorite boşluğu var demektir. Federasyonlar yetkisini hiçbir zaman aşmamalı. Bugün federasyon başkanı çıkıyor 'Hakemler Fenerbahçe'yi koruyor' diyor. Böyle bir açıklama olabilir mi? Başkan hem kulüpleri hem de hakemleri zan altında bırakıyor. Kulüpler, bu federasyondan nasıl hizmet bekler? Demek ki federasyon görevini yapmıyor.

* Seçilirseniz neler yapacaksınız? Önce profesyonel futbol kanununun yapılması için çalışma yapacağız.
Kulüpler hâlâ dernekler yasasına göre yönetiliyor. Bunu aşacağız. Benbu girişimi devrim olarak niteliyorum. Değişimlere kucak açmalıyız. Tabii zorluklar olacak ama bunun için savaşacağız.

YABANCI SINIRI OLMALI
* Türk futbolunun yıkım içinde olduğu görüşüne katılıyormusunuz? Bu yıkımın temel nedeni havuzun paylaşımı ve ordan gelen paraların adaletli dağılmamasından kaynaklanıyor.
Kulüpler isyan halinde. Ekonominin iyi gitmediği yerde başarı olmaz. Diğer taraftan ben yabancı sınırlamasından yanayım. Çünkü iyi elemanlarımız sınırlı. Bunların sayısını artıramazsak yabancı cenderesi içinde boğuluruz. Gurbetçi çocukları ile Milli Takım yapmaya çalışırken, ligimizi yabancı ile doldurursak kendi çocuklarımızı toptan kaybederiz.

Zafer Ertem


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 İhtimali bile yetti
 Gönlündeki Aslan
 Gerets havayı kokluyor
 Daum farkı
 Sürü zarar verdi biz de ayrıldık!
 Tayfun defteri kapandı
 F.Bahçe hakem hatalarıyla lider!
 İki arada bir derede
 Kimseyi alma herkezi sat
 G.Saray maçını asla unutamam
 İhanet affedilmez
 Düello Chelsea'nin
 Shaq hiç acımadı
 'Çirkin ama iyiyim'
 Günün içinden
'Çürük raporu' şebekesi suçüstünde yakalandı
'Çürük raporu' şebekesi suçüstünde yakalandı
Askere gitmek istemeyenlere 40 bin dolar karşılığında sahte çürük...
Şemdinli patlamalarına JİT ve MİT savunması
Şemdinli patlamalarına JİT ve MİT savunması
Jandarma İstihbarat Dairesi ve Milli İstihbarat Teşkilatı, Şemdinli...
Tek ümidi televizyon
Tek ümidi televizyon
Seksi fotoğrafları 2003'ün nisan ayında Playboy dergisi tarafından...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu