kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Çürük raporu çetesi

Askerlik yapmak istemeyenlere 40 bin dolara kadar çürük raporu ayarlayan tabip binbaşı ile bir astsubay yakalandı.

Vatani görevden kaçmak isteyen birçok kişiye para karşılığı "çürük raporu" sağladığı öne sürülen bir şebeke, askeri timlerin dört aylık çalışması sonucu çökertildi. Operasyonda, şebeke elemanlarının Kayseri-Ankara-İstanbul hattında çalıştığı ortaya çıkarıldı.

RÜŞVET ALIRKEN SUÇÜSTÜ
Kayseri Askeri Hastanesi'nde görevli Tabip Kıdemli Binbaşı A.Y. ile Gümüşsuyu'nda görevli Astsubay E.S., rapor için GATA'da 21 bin dolar para alırken suçüstü yakalandı. Operasyonu izleyen Haber Özel kameraları da rüşvet anını kaydetti.

HEPATİT-B VEYA GÖZ RAPORU
Şebeke elemanlarının rapor ayarlanacak kişilerin yerine, Hepatit-B ya da göz bozukluğu olan kişileri sağlık kontrolüne soktukları belirtildi. Tarifenin de bir göz raporu için 40 bin doları bulduğu ifade edildi.


'Çürük raporu' şebekesi suçüstünde yakalandı

Askere gitmek istemeyenlere 40 bin dolar karşılığında sahte çürük raporu düzenleyen şebeke, jandarma operasyonuyla çökertildi. Bir kıdemli binbaşı ile bir astsubaya, GATA'da rüşvet alırken suçüstü yapıldı.

Askerden kaçmak isteyenlere para karşılığı "çürük raporu" sağlayan rütbeli bir şebeke sivil askeri ekiplerin yaptığı operasyon sonucu çökertildi. İçlerinde bir tabip kıdemli binbaşı ve bir de astsubayın bulunduğu şebeke elemanları, 21 bin dolar rüşveti alırken suçüstü yakalandı. İddialara göre olay şöyle gelişti: Kayseri'de tabip kıdemli binbaşı olarak görev yapan A. Y, ve Astsubay E. S, Kayseri-Ankara-İstanbul üçgeni içinde askerden kaçmak isteyen birçok kişiye çürük raporu sağladı. 4 ay evvel bir ihbar üzerine harekete geçen Show TV'de yayınlanan Haber Özel programı ekibi, para karşılığı çürük raporu veren şebeke elemanlarından Astsubay E.S.'ye ulaşmayı başardı.

HABER ÖZEL GÖRÜNTÜLEDİ
Şebeke içindeki görevi askerden kaçmak isteyen zengin çocuklarını bulmak olan E.S, askerlik yapmak istemediğini belirten Haber Özel muhabirine her türlü kolaylığı sağlayacağını ve çürük raporu almak için yardımda bulunacağını vaat etti. Buna karşılık 30 bin dolar isteyen Astsubay E.S, sıkı bir pazarlığın ardından 21 bin dolara anlaştı. Önce geçici çürük raporu alacağını belirten şebeke elemanı daha sonra bu raporun "kesin rapor" şekline sokulacağını belirterek, askerlikten kurtulacağı garantisi verdi. Bu rapor için 35 bin dolar aldıklarını söyleyen Astsubay E.S. paranın bir kısmının diğer rütbeli elemanlara gittiğini öne sürdü. İstanbul'da 40 bin dolara göz bozukluğu raporu verdiklerini belirten şebeke elamını Haber Özel elemanına daha önce kimlere rapor aldıklarını ve işi tereyağdan kıl çeker gibi yaptıklarını da anlattı. Haber Özel muhabirine çürük raporunun 6 ay içinde oluşturulabileceğini belirten şebeke elemanı, ilk işlemin Kayseri Askeri Hastanesi'nde yapılacağını, buradan alınacakRÜŞVET PARASI 21 BİN DOLAR BİNBAŞIDA ÇIKTI... Haber Özel kameraları tarafından görüntülenen olayda önce Astsubay muhabirle pazarlık yapıp anlaştı solda). Daha sonra yapılan baskında alınan 21 bin dolar Kıdemli Binbaşı A.Y.nin üzerinde çıktı. Her ikisi de gözaltına alındı (sağda). kan örneklerinde Hepatit B olduğu gerekçesiyle "Askerliğe elverişli değildir" raporu düzenleneceğini, daha sonra bu raporun, Ankara GATA'da kesinlik kazandırılacağını anlattı. Şebekenin bu hastanedeki üst düzey sorumlusu Kıdemli Tabip Binbaşı A.Y. olduğunu belirten Astsubay E.S, raporun kesinleşmesi için Ankara GATA' daki gelişmeleri yine Tabip Binbaşı A.Y'nin yürüttüğünü ve Ankara GATA Hastanesi'nin tercih edilme nedenini de rapor açısından güvenilir olmasına bağlıyordu. Çürük raporu almak için gerçekte Hepatit B olan biri bulunuyor ve hastaneye getirilerek sağlıklı kişi yerine bu kişi kan veriyor. Sonuçta verilen kan örneği hepatit-B'li çıkıyor. Daha sonra heyete giren raporlar "Askerliğe elverişsizdir" şekline dönüşüyor. Ankara Gata'da yapılan rüşvet pazarlığı da kamera tarafından saniye saniye görüntülendi. Askeri savcının emri ile sivil askeri ekiplerin yaptıkları operasyon sonucunda çete elemanları çürük raporu hazırlamak için aldıkları 21 bin dolarla kıskıvrak yakalandı.

SUÇ ORTAKLARI ARANIYOR
Gözaltına alınan binbaşı ve astsubay ile ilgili yapılan inceleme sonucunda; bu güne kadar sayısız kişiye çürük raporu temin ettikleri ve bu nedenle yüklü bir servet sahibi oldukları ortaya çıktı. İstanbul-Ankara-Kayseri üçgeninde, çürük raporu olaylarında milyon dolarların döndüğü ve şebeke elamanlarının şimdilik 2 rütbeliden oluştuğu, ancak bu sayının önümüzdeki günlerde yapılacak soruşturma sonucunda çok daha büyüyeceği ileri sürülüyor. Askeri yetkililer yaptıkları açıklamada, çürük raporu almak isteyenlere rüşvetle sahte rapor düzenleyen çetenin, şimdiye kadar 2 kişiye çürük raporu aldıklarını belirtti. Ankara'dan İstanbul'a getirilerek sorguya alınan binbaşı ve astsubayın ifadelerinin ardından askeri mahkemeye sevk edileceği belirtildi.

Mevlüt YÜKSEL / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Şemdinli patlamalarına JİT ve MİT savunması
 AB'de ilk savaş senaryosu Kıbrıs
 Amiral'e 4 ağır suçlama
 Rüşvet yerine ateşli öpücük
 Ankara'da yüksek yargı zirvesi
 Soğuk hava dört can aldı
 'Çocuk çetesi' yakalandı
 Sigara yasağında geri adım atıldı
 169 aydın Pamuk bildirisi yayınladı
 Hurşit Tolon: Başörtü fabrikaları kapanırdı
 YÖK'ten imam hatip davası
 Van Valisi'ne suikast hazırlığı iddiası
 Okmeydanı'nda hastane virüsü
 Tüp bebek merkezinde hırsızlık
 Sahte pasaport bulunduran 6 Türk Fas'ta tutuklandı
 Yelkenin duayenine son veda
 Boğazına ip dolanan bebek öldü
 Dalmaz'dan eşi ve oğluna karşı dava
YILMAZ ÖZDİL
2005...
Yıl bitiyor.
Adettendir...
Yılın...
ALİ KIRCA
Peynir gemisi...
Aslında o sözün nasıl ve hangi...
ÖMER LÜTFİ METE
2006'da seçim var mı?
Melih Meriç'in HABER TÜRK...
UMUR TALU
Alerjik durumlar
Ertuğrul Günay CHP'den neden...
FATİH ALTAYLI
Aklıselim kazandı
Geçen hafta Başbakan ile TÜSİAD...
ERDAL ŞAFAK
Sokaktaki tehlike
Üç gündür evinde dinlenen Başbakan...
Bush out, Rice in
Başkan Bush ve hükümetinin üyelerine olan halk desteği hızla düşüyor,...
Suudi "Sex and the City" kitabına ölüm fetvası
ABD'nin New York kentinde kariyer sahibi ve başarılı dört kadın...
Sorun değil çözüm oluruz
Sorun değil çözüm oluruz
Mehmet Ali Yılmaz, Türk futbolunu kaostan çıkaracak tek ismin kendisi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu