kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Haluk Ulusoy
İhtimali bile yetti


Eski başkan Haluk Ulusoy'un koltuğa yeniden aday olma olasılığının sürmesi federasyon seçimi öncesi başka isimler üzerinde uzlaşma olmasını engelledi.

Futbol Federasyonu'nun "Yeniden seçim" kararı almasıyla birlikte süre gelen pazarlıklarda son noktaya ulaşılmak üzere. Son olarak Hasan Doğan ve Haluk Ulusoy buluşmasında yapılan tartışmalar sonrasında aday sayısı ikiye indi. Hasan Doğan ve 12'ye yakın kulübün ismi üstünde uzlaştığı Ayhan Bermek'e karşı; Ulusoy cephesi Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın'ın ismi üzerindeki ısrarını korudu. Yapılan görüşmede Şenes Erzik, Levent Bıçakcı, Mehmet Ali Yılmaz, Cemal Aydın ve Ayhan Bermek alternatifleri konuşuldu. Gecenin sonunda ortaya çıkan tablo şuydu: Haluk Ulusoy uygun şartlar gerçekleşirse kendi aday olacak. Aksi halde Cemal Aydın'ı destekleyecek.

ULUSOY GERİ Mİ DÖNÜYOR?
Hasan Doğan'ın Haluk Ulusoy ile birlikte Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'i deHasan Doğan Swiss Otel'deki bu toplantıda Bermek konusunda ikna edememesi, ilerleyen günlerde değişik hesapların tartışılacağı bir ortamı hazırladı. Zaten Ulusoy'u bu toplantıya da Yıldırım Demirören getirdi. Haluk Ulusoy, federasyon başkanı olacak kişinin üniversite mezunu olmasını şart koşan kanuna CHP'nin yaptığı itirazı görüşen Anayasa Mahkemesi'ne gözünü ve kulağını dikmiş durumda. Mevcut şartlarda aday olamayan Ulusoy, Anayasa Mahkemesi'nden çıkacak 'yürütmeyi durdurma' kararı halinde bile tekrar sahneye çıkma fırsatını yakalayacak. Türk futbolunun geleceğini etkileyecek seçim ortamı içinde böylece uzlaşma formülleri de rafa kalkabilir.

YILDIRIM NE YAPACAK?
Doğan ve ekibi şu anda Ayhan Bermek'e hem kadro hem destek sağlayarak seçime eksiksiz girmesini sağlayacaklar. Yani Ayhan BermekAziz Yıldırım Başkan, Hasan Doğan Asbaşkan formülü güncelliğini koruyor. Cemal Aydın da, son seçimde Mehmet Ali Yılmaz'a sağlanan Ulusoy desteği ile yarışa katılabilir. Beşiktaş Kulübü'nün yanı sıra, Cemal Aydın'ın geçen hafta içinde Fenerbahçe Kulübü'ne giderek Aziz Yıldırım ile görüştüğü biliniyor. Fenerbahçe'nin bu seçimde iki adaydan birini açıkça desteklemesi beklenmiyor. Hatta Başkan Yıldırım'ın kongre kulislerine katılmadan, sadece kulübün 6 delegesi ile Ankara'ya giderek oy kullanacağı söyleniyor. Ancak terazinin dengesini etkileyecek en kuvvetli ağırlıklardan biri de Aziz Yıldırım. Zaten Kulüpler Birliği Başkanı Özhan Canaydın'ın en kısa sürede Yıldırım'la görüşme kararı alması da bu yüzden. Hedef, ters bir durumda, iki güçlü ismi, yani Ulusoy ileCemal Aydın Yıldırım'ı yanyana getirmemek. Ulusoy döneminde yaşananları ve Aziz Yıldırım'la arasının çok kötü olduğunu herkes biliyor ama bu tür durumlarda bazen hiç düşünülmeyen isimler dahi yanyana gelebilir.

HALUK ULUSOY'UN İŞARETİ
Kısacası 20 Ocak'ta Federasyon Başkanı olacak isimin Ulusoy, Doğan ve Yıldırım'dan en az ikisinin desteğini alması şart. Herkes çok iyi biliyor ki, Haluk Ulusoy'un işaret ettiği bir adayı başkan yaptırma gücü yok... (bkz. son kongre... Ulusoy'un desteklediği Mehmet Ali Yılmaz değil karşısındaki Levent Bıçakcı kazandı. Kaldı ki bugün karşı cephe çok daha güçlü) Ancak yine herkes biliyor ki, Ulusoy aday olursa bu seçimi silme götürür... Fakat yargıdan beklenen gelişmeler Ulusoy lehineAyhan Bermekolursa, bu kez seçim ortamındaki isimlerin değişmesi, Hasan Doğan'ın ön plana çıkması ve adaylığını açıklaması da söz konusu.

HASAN DOĞAN EN GÜÇLÜSÜ
Doğan, bugüne kadar arka planda kalmayı tercih etti. Federasyon'u konsensus içinde oluşturma çabaları sonuçsuz kalırsa, Haluk Ulusoy'a rakip de olabilir. Uzun sözün kısası şu... İki cephe var... Birinci cephenin adayı Ayhan Bermek. Eğer karşısına Haluk Ulusoy aday olarak çıkmazsa Bermek büyük ihtimalle bu seçimi kazanır. Peki ya Ulusoy çıkarsa ne olur? Ya Ulusoy yalnız kalıp güle oynaya kazanır ya da karşısına Hasan Doğan çıkar... O zaman bu kongrenin ne olacağını son sandık açılıp, son oy sayılmadan hiç kimse kestiremez...

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Sorun değil çözüm oluruz
 Gönlündeki Aslan
 Gerets havayı kokluyor
 Daum farkı
 Sürü zarar verdi biz de ayrıldık!
 Tayfun defteri kapandı
 F.Bahçe hakem hatalarıyla lider!
 İki arada bir derede
 Kimseyi alma herkezi sat
 G.Saray maçını asla unutamam
 İhanet affedilmez
 Düello Chelsea'nin
 Shaq hiç acımadı
 'Çirkin ama iyiyim'
 Günün içinden
'Çürük raporu' şebekesi suçüstünde yakalandı
'Çürük raporu' şebekesi suçüstünde yakalandı
Askere gitmek istemeyenlere 40 bin dolar karşılığında sahte çürük...
Şemdinli patlamalarına JİT ve MİT savunması
Şemdinli patlamalarına JİT ve MİT savunması
Jandarma İstihbarat Dairesi ve Milli İstihbarat Teşkilatı, Şemdinli...
Tek ümidi televizyon
Tek ümidi televizyon
Seksi fotoğrafları 2003'ün nisan ayında Playboy dergisi tarafından...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu