kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Herkesten iyi yaparım
Ata Aksu Kimdir?

Herkesten iyi yaparım

Haluk Ulusoy döneminin ikinci başkanı Ata Aksu'nun ismi şimdi Federasyon Başkanlığı için geçiyor. Aksu "Aday olduğumu söylemedim ama bu görevi herkesten iyi yaparım" dedi.

* Milli Takım'ın Dünya üçüncüsü olduğu bir dönemin yönetimindeydiniz. Şimdiki yönetim mi çok beceriksiz?
Türk futbolunda 4 kilit olay var. Birincisi özerkliğin tesis edilmesi, ikincisi, havuz sisteminin kurulması, üçüncüsü de organizasyon becerisidir. Türk futbolunda ilk organizasyon becerisi 2008'e aday olabilme ve orada finale kalabilmektir. Dördüncüsü ise sportif başarılardır. Şimdi bu dört maddenin içinde olan tek adamım... Çok çalıştık, mali açıdan güçlendik, müthiş organizasyonlar yaptık. Başarılarımız sadece Milli Takım düzeyinde olmadı. Aynı dönemde G.Saray UEFA ve Süper Kupa'yı aldı. Milli Takım, Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek final oynadı. Dünya üçüncüsü olduk. Konfederasyon Kupası üçüncülüğü tarihimizin en büyük başarısıdır. Dilerim bu çıta daha da yükselir. Bu çıta aşılmazsa artık kimse tatmin olmaz.

* Dönemin Federasyon Başkanı Ulusoy ile birlikte toplam 36 kişi hakkında dava açılmıştı, beraat ettiniz mi, bu davanın nedeni neydi?
Biz görev süremizde 6 Başbakan'la çalıştık. Açık söyleyeyim hiç baskı görmedik. Tüm mücadelemiz özerkliği muhafaza etmekti. Futbol popüler bir spor olduğu için siyasi gücü elinde tutanlar kenarından köşesinden federasyona bulaşmak isterler. Ama biz Abdullah Öcalan ile aynı suçtan yargılandık. Bu suçtan yargılanmak için Adalet Bakanı'nın özel izni gerekir. Yargılandık ve hemen beraat ettik. Sonra teftiş kurulları sanki büyük yolsuzluklar varmış gibi 36 kişiyi mahkemeye sevketti. 36 beraat çıktı. Bugün davalı yok.

* Bugüne dönelim. Adaylığınızı ne zaman açıklayacaksınız?
Önce herkes şunu bilsin, siyasetin desteği çok önemlidir. Aday olduğumu hiç söylemedim, ama göreve hazırım diyorum. Eğer bana görev düşerse herkesten de iyi yaparım, inanın bu konuda çok iddialıyım. Yaşamımda hiç göreve talip olmadım. İnsanların bazı şeyleri görmeleri lazım. 1.5 yıl önceki olaylara dönebilme ihtimalimiz var, çok endişeliyim. Siyasi güç kullanarak bazılarına baskı yapılabileceği endişesini taşıyorum. Ben göreve hazırım, ekibim var.

* Bu federasyon nerede hata yaptı?
Bir kere bu federasyonun kuruluşu ve gelişi faul... Devir teslim törenini ben yaptım. Levent Bıçakcı yönetimden Osman Çağlıkoç ile Şekip Mosturoğlu'nu tanıyordu, diğerleri ile benim yanımda tanıştı. Böyle bir yönetim anlayışı olamaz. Bizim en büyük özelliğimiz ekip olmamızdı. Yani yönetimin geliş şekli yanlıştı ve spor dışından insanlardan oluşan bir yönetimdi. Sonra federasyon tartışılır hale geldi. Kimse Disiplin Kurulu, Tahkim Kurulu bağımsız dememeli. Bu olmaz. Devlet yapılandırması içinde Tahkim Kurulu'nu da Yargıtay gibi düşünün. Yargıtay Türkiye Cumhuriyeti aleyhine karar verebilir mi, yani Apo davasını bozabilir mi? Bir birlik olmadığı için skandallar dizisine tanık olduk. Biz giderken UEFA'da üçüncü, FIFA'da ise 5'nciydik. Türkiye itibarlı bir ülkeydi. Şimdi domino taşı gibi yıkıldık.

* Sayın Şenes Erzik yarışmaya girmem, Hasan Doğan aday olmam, Sayın Mehmet Ali Yılmaz ise 'resmen adayım' diyor. Ayhan Bermek'in ismi de üst sıralarda. Bu gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?
Doğan'ı medyadan izliyorum. Bir kulis içinde görüyorum. Bence herşeyi serbest bırakmalı. Ama onu tahlil edecek samimiyetim de yok. Diğer isimlerin hepsini değerlendir, tahlil et desen, ederim, sportif kimliklerini bilirim, ama Doğan'ı bu kadar tanımam. Şenes Bey iyi bir isim ve bir kimliktir. İyi de yönetir.

* Aziz Yıldırım federasyona istediği kararı aldırtabilecek kadar güçlü mü gerçekten?
Kişilerin gücü görecelidir. İşgal ettiği makam ve temsil ettiği kurum ile ilgilidir. Fenerbahçe'nin gücü olduğu gerçek. Yıldırım çok deklare etti. Ben getirdim, ben götürdüm diye, bu tekzip edilmedi. Milli takım hocası seçiminde gücü oldu. Ama hep bu yönetimde bunlar çoğaldı. Derler ki Aziz Yıldırım'ın arkasında Başbakan var. Bu yakınlık demek Başbakan'ı kullanarak bir yere nüfuz etmek anlamına gelmemelidir. Türk futbolu için Başbakan şans. Çünkü futbolcu kimliği, futbol adamı kimliği var. Federasyon da böyle bir gücü Başbakan'ı rahatsız etmeyecek, kamuoyunu huzursuz etmeyecek şekilde kullanmalı.

ZAFER ERTEM


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Demoklesin Kılıcı
 Ulusoy Bermek'i istemedi
 Taraftarın kara listesi
 Trabzon'dan büyük taarruz
 Kaptanın seyir defteri
 Alanya 87'de güldü
 Yıldız farkı
 File derbisi Kartal'ın
 Günün içinden
 Dünkü sonuçlar
FATİH ALTAYLI
Canaydın artık istenmiyor
Galatasaray Genel...
GÜRCAN BİLGİÇ
Örnek mi, rakip mi?
Turkcell Süper Ligi'nin diğer 17...
Burun farkıyla kurtardı
Burun farkıyla kurtardı
Önceki gece Kars-İstanbul uçağında, elektronik sistemlerin dahi...
Ankara bu ara casus kaynıyor
Ankara bu ara casus kaynıyor
Emekli Büyükelçi Kaya Toperi "Ne zaman Türkiye'de kavga çıkar,...
Maceraya doymadı
Maceraya doymadı
Küçük yaşlarda ailesiyle birlikte Kosta Rika'yı terk edip ABD'ye...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu