kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
5 YILDAN 20 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR Cumhuriyet Savcısı Mustafa Turhan hakkında kaybolan silahı zimmetine geçirdiği ve 6136 sayılı kanuna muhalefet ettiği gerekçesiyle Adana Ağır Ceza Mahkemesi’nde toplam 5 yıldan 20 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.
Kayıp silah
savcıda çıktı


Tarih 29 Temmuz 1996. Yer Diyarbakır'ın Hazro İlçesi... Bir baskında ele geçen Kalaşnikof'un Adli Emanet'te kaybolduğu kayıtlara geçiyor. Olay Hazro Savcısı Mustafa Turhan'ın yeni görevi için ilçeden ayrılmasından sonraya rastlıyor.

KIZKARDEŞİ KULLANDI
Tarih 8 Temmuz 2005. Yer Adana... Bir savcının evinde Kalaşnikof silahla yaralanan ve balkondan atlayan Sevgi Akkaya adlı kadın ölüyor. Savcının kız kardeşi "cinayetten" tutuklanıyor. Savcının adı Mustafa Turhan...

AĞIR CEZALIK OLDU
Kriminal inceleme sonuçlandı. Savcı Turhan'ın evinde kullanılan silahın Hazro'da kaybolan silah olduğu belirlendi. Turhan hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5-20 yıl hapis istemiyle dava açıldı...

İNCELEME YAPMIŞTI
Şu anda Erzurum'da görevli olan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Turhan, kız arkadaşının yaralanıp sonra öldüğü olay için, kendi evinde inceleme yapmıştı.


Kayıp silah savcıda çıktı

Adana'da evinde işlenen cinayette kullanılan Kalaşnikof'un, Cumhuriyet Savcısı Turhan'ın daha önce görev yaptığı Hazro Adliyesi emanetine kayıtlı kaybolan silah olduğu saptandı. Turhan'a dava açıldı.

Adana'da yaklaşık 5 ay önce savcı Mustafa Turhan'ın evinde meydana gelen olayda, kız kardeşi Havva Turhan, savcının kız arkadaşı Sevgi Akkaya'yı Kalaşnikof'la kovalayıp, balkondan atlayarak ölmesine neden olmuştu. Havva Turhan'ın, balkondan düşen Akkaya'nın arkasından da ateş ettiği Kalaşnikof'un, savcının görev yaptığı 94-96 yılları arasında Diyarbakır Hazro Adliyesi adli emanetine ait kayıp silah olduğu ortaya çıktı. Şu anda Erzurum'da Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Mustafa Turhan hakkında zimmet suçundan 5 yıldan 12 yıla, 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet ettiği gerekçesiyle kanunun 13/2 maddesine göre 5 yıldan 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İKİ DAVA BİRDEN
Savcının iki ayrı suçtan toplam 20 yıl hapis istemiyle yargılanmasına neden olan olay, 8 Temmuz 2005günü Adana'da meydana gelmişti. Cumhuriyet Savcısı Mustafa Turhan ile birlikte aynı evde yaşayan kız kardeşi Havva Turhan, ağabeyinin kız arkadaşı Sevgi Akkaya (37) ile evde tartışmış, ardından evdeki kalaşnikof silahla ateş edince genç kadın, 2'nci kattan atlayıp, ağır yaralanmıştı. Balkondan ateş etmeye devam eden savcının kız kardeşi, genç kızı kolundan da vurmuştu. Olayın ardından Havva Turhan silahın ölen kadına ait olduğunu iddia etmişti. "Kasten adam öldürme, korku, panik yaratacak şekilde ateş etme ve 6136 sayılı kanuna aykırılık" suçundan yargılanan Havva Turhan'ın (40) olayı, "Tartıştıktan sonra Sevgi kalaşnikof silahı masanın üzerine koydu. Silahı ben aldım. Parmağım tetiğe dokununca ateş aldı. Sevgi korkup balkondan atlamıştı. Yere düştükten sonra 'Yeter artık' diye ateş ettim.Silah Sevgi'ye ait" demişti. Ancak, Adalet Bakanlığı tarafından yapılan idari soruşturma sonucunda, Tarsus Cumhuriyet Savcılığı'ndan Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen dosyada silahın, bir baskında ele geçirildikten sonra Diyarbakır'ın Hazro Adliyesi emanetine 1992 yılında kaydedilen, 1996 yılından sonra ise kaybolan silah olduğu belirtildi. Yapılan kriminal incelemede silahların seri numaralarının aynı ve orijinal olduğu, Sevgi Akkaya olayında kullanılan mermilerin aynı silahtan atıldığı belirlendi. Kayıp silahın, 29 Temmuz 1996 tarihinden itibaren Hazro Adliyesi emanet dairesinde ya da ilçe Jandarma Komutanlığı'nda bulunamadığının tespit edildiği de belirlendi. Savcı hakkında kaybolan silahı zimmetine geçirdiği ve 6136 sayılı kanuna muhalefet ettiği gerekçesiyle Adana Ağır Ceza Mahkemesi'nde toplam 5 yıldan 20 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.

Nazan ERDEM


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Seri katil beşinci kurbanda yakalandı
 Yüksek yargı: Bu şair bizim
 Diyanet'in hedefi Caferileri kazanmak
 Geldiği gibi gidiyor
 Eğitim-Sen üyeliği suç değil!
 Dink'e katmerli dava
 Kapıkule'de müdürlük üstü aşk evi
 Terk edilen tarihi Aygaz kurtarıyor
 SABAH dağıtımcısı kaza kurbanı
 Serpil öğretmenin kemikleri sızladı
 Almanya bu Türk ailesini konuşuyor
YILMAZ ÖZDİL
Guguk...
Türkiye'yi şahane şekilde yöneten arkadaşlar,...
UMUR TALU
İçimdeki dikta aşkı bambaşka
Türkiye'de taraf olmakta en...
FATİH ALTAYLI
Türk'ün Türk'e propagandası
Bir süredir basında...
ERDAL ŞAFAK
Türkiye'ye benzemek!
Kuzey Irak'ta kıyamet kopuyor.
Camileri gözetlediler
Nükleer saldırı korkusu yaşayan ABD'nin, ülkedeki camilerin radyasyon...
"Bush aptalın tekidir Rice ise bir delidir"
Uzun süredir sessizliğini koruyan Küba lideri Castro ABD'ye verdi...
Canaydın kaybetti!
Canaydın kaybetti!
Olağanüstü toplanan G.Saray Genel Kurulu, Canaydın yönetiminin Riva...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu