kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
CEMAL AYDIN
Bıçakçı bürokrat
Taksici olayı bitirdi

Bıçakçı bürokrat


Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın, federasyon başkanlığına adaylığını ilk kez SABAH'a açıkladı. Levent Bıçakcı için "Bürokrat olarak atandı" dedi. Ve daha neler anlattı neler....

Cemal Aydın seçimlerde nerede? Her dönemde, Futbol Federasyonu seçimleri yaklaştığında, benim ismim, benim iradem dışında, kendiliğinden ortaya atılıyor. Bu gurur verici bir durum. Demek bugüne kadar futbola bir şeyler vermişiz ki, aday olarak akıllara geliyoruz. Ama bu seferki diğerlerinden farklı. Diğerlerinde aday olmam değil, seçilmem bile an meselesiyken, o günün şartları ve nezaket kuralları uyarınca, bana gelen fırsata atlamadım. Kurallara sadık kalmak adına olmadı ya da olamadı.

* Federasyonun yaptığı bir iş yok mu? Gündemde yeniden seçim var. Bana göre gecikerek alınmış bir karar... Federasyonun yaptığı tek bir iş var; onu da daha önceki konuşmalarımda söyledim: "Dünya Kupası'na gidememek." Onun dışında yaptığı bir şey yok. Yönetim kurulunda benim de sevdiğim, işlerinde başarılı insanlar var. Ama birbirine benzemeyen, ekip çalışması içinde olmayan insanların üretimleri olamaz. Bunları ilk günlerden beri söylüyorum. Keşke tüm bu konularda yanılan ben olsaydım.

* Seçimlere hazır mısınız? Evet hazırım. Ekip olarak bir birikimimiz var. Şimdilik Cemal Aydın adı ön plana çıkıyor. Ama bizde görevden dolayı herhangi bir sıkıntı olmaz. Hasan Doğan'la da görüş alışverişinde bulunduk. Kendisine üç kez aday olup olmadığını sordum, üçüncü de ayrı gerekçelerle aday olmadığını söyledi.

* Muvafakat alacak mısınız? Kendi durumumuzu değerlendirdik. Bir yere talip olurken de büyük bir yerden muvafakat alacak değiliz. Tabii ki devletin başbakanı, bakanı onlar da futbolun içinde... Onlara "Şu adam böyledir" diye anlatmaya gerek yok. Onlar bizi bizden daha iyi tanıyorlar. Bu nedenle sıkıntım ı z yok.

* Kulüpler Birliği etkili olur mu? Kulüpler Birliği'nin eski başkanı ve aktif üyesi olduğum için avantajlı duruma geçeceğimi sanmıyorum. Çünkü kulüpler hür iradeleriyle hareket edemiyor.

* Kazanacağınıza emin misiniz? Yüreği sağlam olan, bu işin sevdalısıFederasyonun başarısız olacağı baştan belliydi. O yüzden ekibimle ilk günden beri hazırız Federasyonun başarısız olacağı baştan belliydi. O yüzden ekibimle ilk günden beri hazırızvar ise, işte meydan, çıkar. Kim iyi yaptığını anlatırsa hepimiz onu omuzlarda taşırız. Ben Türk futbolunda ne yaptığımı, ne yapabileceğimi biliyorum. Spordan elim nasırlaştı. Hiçbir zaman bacak bacak üstüne atarak kulüp idare etmedim. Amatör kümeden başladım, bugünlere geldim. Çadırı yokken aldığım bir Ankaragücü vardı, şimdi en iyi tesislere sahip. Bunu tek başıma değil, ekibimle birlikte yaptım. Ben bu saçları değirmende ağartmadım.

* Levent Bıçakcı neden başarısız? Federasyon Başkanı Levent Bıçakcı'yı bürokrat olarak getirdiler. Bakan Mehmet Ali Şahin'e, "İyi çözümdür. Sekreter yapalım ama birinci adam olarak getireceksiniz, başarılı olmaz" dedim. Bunda kötü bir şey yok ki... Kötü adam demedim ki. Sonuçta ben haklı çıktım. Teşvik primleri havada uçuşuyor, bir spor kanalına 'Bu haberi şu tarihte patlat' deniliyor. İdmanımdan benim futbolcumu aldılar, federasyon ortada yoktu. Kulüplerin hakkını koruyamadı. Her şeyi berbat etti, bıraktı. Kurullar güvenilirliğini kaybetti. Bıçakcı'ya 'Olağanüstü genel kurul yap. Kimse karşında olmayacak" dedim. Ondan sonra kurulların kararları tartışılır hale geldi. Ceza çıksa da çıkmasa da kimse tatmin olmuyor. Birisi veriyor, birisi kaldırıyor. Diğer arkadaşların üstünlüğü neymiş, gelsin bana biri anlatsın. Benim kadar tecrübeleri var mı, benim kadar mevzuat biliyorlar mı? Türkiye FIFA ve UEFA'da, davalarının yüzde 80'ini kaybetmiştir. Fenerbahçe'nin Ortega konusu dışında kazanılan bir dava yok. Ankaragücü 11 davasını kazandı. Bunlar herhalde bilgi ile oluyor.

* Kulüpler tam destek verir mi? Aday gösterilmeniz için yeterli delege imza atar mı? Benim kulüplerden destek almama gibi bir problemim söz konusu olmaz. Ekibimle çalışıyoruz. Salı gününden sonra çıkıp ne yapabileceğimizi anlatacağız. "Biz varız" diye büyük harfle anlatacağız. Sonuna kadar bu işin içinde olacağız. Veya hiçbir şey yapamıyorsak kulüp başkanlıkları dahil bırakmamız lazım.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Canaydın kaybetti!
 Tigana iş başında
 Vefalı Daum
 Siyaseti spordan ayırmalıyız
 Okan Koç Trabzon'a
 Grays-der Telekom
 Tekel'in İzmir sefası
 Noel Baba Pachulia
 Cimbom firesiz
 Bir yıldız daha mı?
 G.Saray günlüğü
 Günün içinden
 Extra
LEVENT TÜZEMEN
Bir devrin sonu mu?
Cumartesi sabahı 08.30'da başlayan...
KEMAL DİNÇER
Geleceğe dair...
İ.Cavcav çok büyük bir hata yapmış,...
Kayıp silah savcıda çıktı
Kayıp silah savcıda çıktı
Adana'da evinde işlenen cinayette kullanılan Kalaşnikof'un,...
Seri katil beşinci kurbanda yakalandı
Seri katil beşinci kurbanda yakalandı
Hedeflerini hayat kadınları arasından seçen seri katili iki ayda dört...
Uçan Hollandalı
Uçan Hollandalı
Hollandalı manken Kroes Doutzen, bugünlerde mutluluktan havaya...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu