kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yılbaşı için yenilenin
Yılbaşı için yenilenin
2006'ya yeni bir kokuyla girin

Yılbaşı için şimdiden güzelleşin

Yeni yıl için kararlar aldınız. Düzenli beslenecek, daha fazla hareket edecek, cildinize özen göstereceksiniz. Bunları uygulamaya hemen başlarsanız yılbaşı gecesinin güzeli siz olabilirsiniz.


Yılbaşı için yenilenin

Yeni yılda güzelliğinize daha fazla özen göstermek üzere birçok karar aldınız. Bunları uygulamaya şimdiden başlarsanız gözlerin size çevrilmesini istediğiniz yılbaşı akşamına da hazırlık yapmış olursunuz. Unutmayın, güzellik ve cazibe birkaç günde elde edilmez.

Uzun zamandır ertelediğiniz bir sürü kararı uygulamak için yeni yılı bekliyorsunuz. Bunların arasında güzelliğinizle ilgili yapmak istediğiniz şeyler de var. Size önerimiz bunları ertelememiz, şimdiden bu konuda adımlar atmanız. Çünkü yılbaşı akşamı çoğumuz için özel bir gecedir, genellikle özel bir planımız vardır o gece için. Yeni yıla girerken her zamankinden daha güzel, daha alımlı olmak isteriz. Ama bir yandan da gerçek bir çekicilik birkaç günde sağlanmaz, o yüzden size önerimiz, güzellikle ilgili yeni yıl için aldığınız kararları uygulamaya şimdiden başlamanız. Yılbaşına neredeyse iki hafta var. Yeni yılı beklemeden beslenmenize dikkat edin, daha fazla hareket edin, cildinize daha özenli bakın, ve yeni yıla girerken, kendinizi daha güzel ve çekici hissedin, gözler sizin üzerinizde olsun.

BESLENME
Bugünden itibaren, şu ünlü dört beyazı hayatınızdan çıkartmanız hem yeni yıla yeni alışkanlıklarla girmenizi hem de yılbaşı için seçtiğiniz giysinin üzerinizde daha iyi durmasını sağlar. Onların ne olduğunu biliyorsunuz tabii; un, şeker, tuz ve yağ. Çok kısa bir süre içinde kendinizi hafiflemiş hissettiğinizi göreceksiniz. Ayrıca, sofra tuzu yerine kaya tuzu kullanmak ve aktarlarda kolaylıkla bulabileceğiniz yosundan her gün bir miktar tüketmek vücudunuzun su tutmasını engelleyecektir.

HAREKET
Yeni yılda daha fazla egzersiz yapmak istiyorsanız, kendinize ciddi bir spor programı hazırlamanızda fayda var. Ama şimdiden, her gün biraz yürümek ve merdiven çıkmakla işe başlayabilirsiniz. İnsana ilk bakışta yetersiz ve etkisiz gibi görünen bu önlemler sizi daha sıkı bir egzersiz programına hazırlar. Ayrıca, dans etmeyi unutmayın. Bunun için dans dersi almanıza ya da gece bir yere çıkmanıza gerek yok. Evinizde de pekala dans edebilirsiniz. Unutmayın, dans sadece kasları çalıştırmakla kalmaz aynı zamanda insana mutluluk verir, bu da sizi güzelleştirir. Zaten güzelliği de mutlu olmak için istemiyor musunuz?

CİLT BAKIMI
Yılbaşı akşamı cildinizin ışıldamasını istiyorsanız, şimdiden düzenli bakım yapmaya başlayın. Her gün cilt bakımı yapmak, yani makyajınızı silip gece, gündüz ve göz kremlerinizi sürmek cildinizin yaşlanmasını geciktirmek açısından çok önemlidir. Eğer bunun ötesinde haftalık bakım yapma adetiniz yoksa buna hemen başlayın. Bu iki hafta boyunca uygulayacağınız buhar banyosu, peeling ve nemlendirici maskenin cildinizde yapacağı değişiklikleri yılbaşı gecesi farkedersiniz. Piyasada birçok peeling ve nemlendirici maske var. Eğer gözenekleriniz genişse bunun için de ayrıca bir maske kullanmanızı öneririz. Evde uygulayacağınız bakımla yetinmek istemiyorsanız birçok güzellik merkezi de cilt bakımı yapıyor. Ara sıra yaptıracağınız bu tür işlemlerinin hiçbir zaman günlük bakımın yerini tutamayacağını hatırlatalım. Eğer cilt bakımı yaptıracaksanız bunun için yılbaşı akşamından birkaç gün önceyi tercih etmek daha uygun olur. Şimdiden randevu alın, sizin gibi düşünen birçok başka kadın da o günlerde bakım yaptırmak isteyecektir. Eğer yılbaşı gecesi için açık bir giysi tercih ettiyseniz, son aylarda büyük ihtimalle kapalı kalan dekoltenize özel bakım uygulamanız da faydalı olacaktır. Şimdiden her banyo yaptığınızda, dekoltenizi bir yüz fırçasıyla fırçalayın ve yüzünüze sürdüğünüz kremi sabah ve akşamları, dekoltenize de uygulayın. Dekolte için birçok markanın çok etkili kremleri var, bu vesileyle onlardan birini kullanmaya başlayabilirsiniz.

SAÇ BAKIMI
Saçlarınız bakımsızsa ve bakım yaptırmayı ya da yapmayı düşünüyorsanız bunun için de önümüzdeki haftayı tercih etmenizde fayda var. Kimi zaman bakım işleminden sonraki birkaç yıkama boyunca saçlar eskisine göre biraz daha yağlı ve ağır olabiliyor. Bu yüzden bakımı yılbaşından bir hafta önce yaptırmak, o gece fönünüzün erken düşmesini ya da topuzunuzun cansız görünmesini engelleyecektir. Eğer yılbaşı için saçınıza şu zamana kadar uygulamadığınız farklı bir kesim denemeyi düşünüyorsanız bunu da şimdiden yaptırmak akıllıca olur. Eğer sonucu beğenmezseniz değişiklik yapma şansınız olur böylece. Her zamanki kesiminizi uygulatacaksanız, bunu da yılbaşından 4-5 gün önce yaptırın. Birçok kesim birkaç günde ancak oturur, böylece yılbaşı akşamı saçınız en iyi halini almış olur. Boya için de aynı şeyler geçerli. Eğer çok özel, daha önce denemediğiniz bir şey yaptırmayı planlıyorsanız yılbaşından bir hafta önce yapın bunu. Saçın yeniden boyanması için biraz süre geçmesi gerekir. Size yakışacağını düşündüğünüz ama sonucundan hoşnut olmadığınız bir röfleyi sildirmek ya da beğenmediğiniz bir saç rengini değiştirmek için yeterli zamanınız olur böylece.

VE AYRINTILAR..
Kuaförde yaptıracağınız manikür pedikür gibi diğer işlemler için de birkaç gün öncesini tercih edin. Eğer bunlar için kuaföre gitmeyip kendiniz yapıyorsanız bile bu işleri son güne bırakmayın, iki ayağınız bir pabuca girince hiçbir şey yolunda gitmez. Son gün ojenizi yenilemek ya da rötuş yapmak yeterli olacaktır. O günü telaşlı değil de huzur içinde geçirirseniz, uzun sürecek yılbaşı gecesini daha dinlenmiş ve dolayısıyla daha sakin karşılarsınız. Bu da size kuaförde geçireceğiniz uzun saatlerden ve her türden koşuşturmacadan daha fazla cazibe katacaktır. Her yılbaşı yeni bir hayatın değilse bile yeni bir yılın başlangıcıdır. Kendinizi daha güzel ve cazip hissetmek güzel bir yılın da başlangıcı olabilir belki.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Cindy'nin protestosu sahnede
 118 kadın içindeki tek erkek
 Kuş meraklıları bayılacak
 Bir Noel'in düşündürdükleri
 Fatih Ürek olmak isteyenler var ama kimse Bülent Ersoy...
 177 bin dolarlık arşiv hangarda bekliyor
 Harvard'a giden yol yardımseverlikten geçiyor
 Tavlada dünyanın bileğini büktü
 Nice yıllara Candan
 Aşk acısı insana neler yaptırıyor
 En yakın arkadaşım Madonna
 Gökten üç Blues divası düşmüş
 O filmleri melekler çekti yavrucuğum...
 Eminem de böyle yaptı
 Datça'nın nadir çiçekleri tehlikede
 Modern sanat müzesi rekabeti kızışıyor
 İş yerinde psikolojik taciz artıyor
 TV dizisi tiyatro için yeniden doğdu
 Paris operasında din
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Siren Ertan'a modacı demeyin
Seda Sayan Hanım ve...
ALİ POYRAZOĞLU
Seyirci olmanın dayanılmaz hafifliği
İstanbul... Deniz...
Meyhane kültürünü yaşatıyorlar
67 yıldır Kumkapı'da hizmet veren Kör Agop Meyhanesi, balık çorbası ve Ermeni...
Menü lokantanın aynasıdır
Türkiye'nin en büyük yemek ve ziyafet menüleri koleksiyoncusu Muhtar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.