kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Fatih bana sette üvey evlat gibi sürekli bağırıyor
Fatih bana sette üvey evlat gibi sürekli bağırıyor
Ben Fatih'e Aşığım
'Başaramazsam vazgeçerim'

Fatih bana sette üvey evlat gibi sürekli bağırıyor

Yapımcılığını ve yönetmenliğini sevgilisi Fatih Aksoy'un yaptığı 'Çat Kapı' adlı sitcom'da rol alan Aysun Kayacı, "Başarılı olmasaydım bu dizide olmazdım" diyor. Kayacı, hata yaptığında Aksoy'un kendisini üvey evlat gibi azarladığını söylüyor'.

Hayatımda önemli değişikliklere imza attığım bir yıl oldu 2005 diyor Aysun Kayacı... İlk olarak yedi yıllık sevgilisi futbolcu Emre Aşık ile yollarını ayıran Kayacı, hemen ardından dokuz yılını verdiği mankenlik mesleğiyle vedalaştı. Hayatı, tıpkı rol aldığı dizinin adı gibi 'Çat Kapı' değişti. Çat kapı meslek değiştirip, çat kapı aşık oldu... Emre Aşık'tan Fatih Aksoy'a, mankenlikten oyunculuğa geçiş yaptı. Tüm eleştirilere kulak tıkayarak hayatın tadını çıkartmaya başladığını söyleyen Kayacı ile oyunculuğunu, yeni sinema filmi 'Kısık Ateşte 15 Dakika'yı ve aşkı Fatih Aksoy'u konuştuk...

* Gelecekle ilgili planlarını "Birgün mankenlik bitecek ve ben oyuncu olacağım" düşüncesiyle mi yapıyordun?
Oyuncu olmayı düşünmüyordum. Ama içimde oyunculuk merakı vardı. 'Acaba yapabilir miyim' diye merak ediyordum. Bu işe sit-com ile başladım. Zaten en zoru da sit-com. 'Çat Kapı' için Med Yapım benimle çalışmadan önce Haldun Dormen ile deneme çekimlerine gönderdi. Haldun Dormen tonlamalarımı çok beğendi ve bu rol bana verildi. Bu iş için ezber de çok önemlidir ve benim ezberim gerçekten çok kuvvetlidir. Metin Akpınar, Ayten Gökçer ve Sevinç Erbulak'ı izleyerek ve dinleyerek bu işi öğrendim. Çok iyi oyuncu olduğumu söylemiyorum ama Buket karekterinde iddialıyım.

* Artık mankenlik bitti mi? Bir daha podyuma çıkmayacak mısın?
Sadece hayır defilelerine çıkarım. Şu an zaten kilo olarak haute couture defilelerine çıkamam. Çünkü artık 36 beden değilim. O kadar zayıf olmayı istemiyorum. Mankenlikle ilgili hâlâ teklifler geliyor ama kabul etmiyorum. Oyunculuğa başladığımda Fatih'e "Mankenliğe devam edeceğim" demiştim. O da bana "Etmeyeceğine emin olabilirsin, oyunculuk öyle bir şeydir ki çok büyük tatmin alırsın" demişti.

HATAYA TAHAMMÜLÜ YOK
* Ve Fatih Bey'in söylediği çıktı...
Fatih ne diyorsa doğru çıkıyor. O, düşüncelerine, aklına, zekasına, tecrübelerine o kadar güvendiğim biri ki. Hayatımda gördüğüm en akıllı insan. O ne derse doğrudur. Çünkü müthiş bir düşünme yeteneği, müthiş bir bilgi birikimi var. Övülmeyi sevmez ama öyle.

* Sevgiliniz Fatih Aksoy, rol aldığınız dizinin yapımcılığının yanı sıra yönetmenliğini de yapıyor. Fatih Bey nasıl bir yönetmen?
'Çat Kapı'nın çekimlerinde beni beğenmemiş olsaydı bu dizide ben olmazdım. Hâlâ çekimlerde beni çok zorluyor. Ben tam üvey evlat gibiyim. Bana sürekli bağırıp çağırıyor. Ezberim iyi olduğu için papara yemekten kurtuluyorum. Hataya hiç tahammülü yok...

* 'Kısık Ateşte 15 Dakika' filminde Aksoy sayesinde bu rolü aldığınız yolunda dedikodular çıktı. Sevgilinizin size bu konuda bir desteği oldu mu? Benim o filme bir katkım olacağını düşünmeselerdi o rol bana asla teklif edilmezdi. Ayrıca bu filmin yapımcısı Fatih Aksoy değil Mehmet Karaca. Bu film için Mehmet Karaca ve Neco Çelik ile görüştüm. Onlar benim filmde canlı şarkı söylememi istediler ve sesimi dinlediler. 'Çat Kapı', haftalardır birinci olan bir dizi ve sesli çekiliyor. Sinema filmi de öyle... Bir sarışın oyuncuya ihtiyaçları var. Böyle olmasa da akıllarına ben gelecektim...

'İNSANLAR BOŞ KONUŞUYOR'
* Çat Kapı'daki rolünün de artırıldığı yolunda söylentiler var...
Evet şu anda 'Buket'in rolü artırıldı' diye yazılıyor. Halbuki dizinin senaryosu Amerika'dan geliyor. İnsanlar o kadar boş konuşuyor ki! Bende o yetenek olmasaydı kim olursam olayım beni oynatmazlardı. Çünkü 'Çat Kapı' Fatih için çok önemliydi. Zaten benim hayatımdaki sıralama da belli. Ben önce işi aldım sonra Fatih ile ilişkim başladı.

* 'Sevgilimin bana iş anlamında hiç bir katkısı yok' mu diyorsun?
Bu bahsettiğimiz yapımcı Fatih Aksoy değil de x birisi olsaydı muhakkak bir katkısı olurdu. Ama Fatih o kadar farklı ki... İşine çok düşkün. Okul tatil oluyor ve biz onunla işleri yüzünden tatile gidemiyoruz. Günde 22 saat çalışıyor, sadece birkaç saat değil... İşi benden ve kendinden önce geliyor. Söylenenler o kadar saçma ki; 'Çat Kapı' reyting almasaydı, ben beğenilmeseydim devam edebilir miydim ki?

* Oyunculuğun beğenilmeseydi rolünden kovulur muydun?
Tabi ki. Derhal beni kovardı. Çünkü yaşadığımız başka, iş başka bir şey. Onu sevme nedenim de bu. İnsanlar erdemin ne olduğunu unutmuş. Erdemli birine rastladıkları zaman değiştirmeye çalışıyorlar.

* Sinema filminde 'Yasemin' isminde bir şarkıcıyı canlandırıyorsun. Şarkıları kendi sesinle söylüyorsun. Sesine güveniyor musun?
Yasemin aslında çok güzel sesi olan bir şarkıcı değil. Sesi biraz kulak tırmalıyor ama iyi olmak için uğraşıyor. Aslına bakarsan fena bir sesi yok.

* Albüm teklifleri başlar artık...
Hep geliyordu. Ama istemiyorum. Şarkı söyleyebiliyorum ama şarkı söyleyebiliyor olmak Ebru Gündeş gibi bir sesim olduğu anlamına gelmiyor. Özkan Uğur çok beğendi. Beğendiği şey, sesimin senaryodaki Yasemin'in sesine tam oturmasıydı...

GÜLŞEN YÜKSEL / MAGAZİN

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Organize İşler'e süper gala
 Okan'ın esprisi mahkemelik oldu
 Nurgül ile Berna oryantallere taş çıkardı
 Bu aşkı 'park yeri' ele verdi
 Ex aşkını ortak aldı!
 Şöhretin zararları!
 Yeni yılda Küba'dalar!
 Örnek patron
 Aklınızda bulunsun
Dilerim Tanrı beni cennetine kabul eder
Dilerim Tanrı beni cennetine kabul eder
"Tanrı'nın 'iyi insan olursanız burası sizin' dediği cennete ulaşmak...
'Keloğlan' için el ele verdiler
'Keloğlan' için el ele verdiler
Hollywood'da sayısız başarıya imza atan Emrah Yücel, Rahman Altın ve...
Irak'ta seçimler
Irak'ta 15 Aralık 2005 tarihinde yapılan genel seçimlerde, 30 Ocak...
Cep telefonları kayıt altında
Cep telefonu kullanımı ve ticaretine ilişkin düzenlemeler getiren...
50 yıllık Türk Ticaret Kanunu değişiyor
1 Ocak 1957'de yürürlüge giren Türk Ticaret Kanunu, yaklaşık 50...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.