kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Emlak
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Pazar Sabah
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
6 TEMMUZ’DA ÖLDÜRÜLDÜ İddianameye göre, Veysi Akgönül, PKK’dan Hikmet Fidan’ı öldürme talimatı aldı. Akgönül, cinayeti, Fırat Karahan’la birlikte işleyecekti, ancak vazgeçti. Daha sonra Diyarbakır’ın Bağlar semtinde yakalandı. Cinayet emri bu kez Serkan Şitilay’a verildi. Fidan’ı 6 Temmuz 2005’te öldüren Şitilay’ın Kuzey Irak’a kaçtığı sanılıyor.
Bu davaya da gelin

Pamuk'tan sonra Fidan davası da AB'nin ilgisini bekliyor... PKK'dan gelen ölüm tehditleri avukatları davadan kaçırdı.

Pamuk davasının ardından gündemde bir kritik dava daha... Diyarbakır'da 29 Aralık'ta başlayacak davanın konusu eski HADEP Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Fidan cinayeti. Savcı iddianamesine göre Fidan'ın katili PKK. Terör örgütü, eski üyesi Hikmet Fidan'ı "örgüt çizgisi" nden ayrıldığı için bizzat katletti.

DÖRDÜ ÇEKİLDİ, BİRİ İLK DURUŞMADA YOK
DAVA PKK'nın eski yandaşlarına karşı bile ne kadar acımasız olduğunu göstermesi açısından çok ama çok önemli... Altı avukat Fidan Ailesi'nin vekâletini üstlendi. Ama PKK'dan ölüm tehditleri gelince dördü çekildi. Biri de mahkemeye gitmeyecek. Sadece Avukat Mustafa Aladağ kaldı.

"PKK BİZİ DE ÖLDÜRÜR KİMSE AĞZINI AÇMAZ"
ÇEKİLEN avukatlar "PKK sizi öldürür, insanlar da ihanetçi gözüyle bakar. Herkes bilir ama kimse söylemez" dediler. Hikmet Fidan'ın oğlu Zinnar Fidan da, "İnsanlar babama olanın kendi başlarına gelmesinden korkuyor" diye yakındı...

'DAVADAN DÖNDÜ' İNFAZI

HİKMET Fidan silahlı eylemlere karşı çıkarak PKK'yı eleştirdiği için terör örgütü tarafından 6 Temmuz'da infaz edildi. İddianameye göre suikast emri tetikçi Serkan Şitilay'a verildi. Şitilay, infazın ardından Irak'a kaçtı.


Fidan davası can çekişiyor

Muhalif tavrı nedeniyle PKK tarafından infaz edilen Hikmet Fidan'ın davasına bakan avukatlar, PKK tehdit edince davadan çekildi Avukatlar, SABAH'a "PKK öldürür, insanlar da ihanetçi gözüyle bakar. Kimse öldürdüğünü söylemez, ama herkes kimin yaptığını bilir" dedi.

Öldürülen Kürt siyasetçi Hikmet Fidan'ın 29 Aralık'ta başlayacak davasına bakan avukatlar, PKK tarafından tehdit edildikleri için davadan çekildiler. Kapatılan HADEP'in genel başkan yardımcılarından Hikmet Fidan, PKK çizgisi ve partiyi eleştirerek yolunu ayırmış, geçen temmuz ayında Diyarbakır'da öldürülmüştü. Ölümünden önce yakın çevresine "bağımsız" hareket etmek istediğini söyleyen, bir ara Osman Öcalan'ın kurduğu Yurtsever Demokrat Parti'ye ilgi duyan Fidan'ın, PKK'ya karşı fikirlerini yüksek sesle dile getirmesi nedeniyle 'infaz' edildiği bildirilmiş, DEHAP'ın yanı sıra İnsan Hakları Derneği'nin de cinayete sessiz kalması, cenazesine sahip çıkmaması kamuoyunda tepki toplamıştı.

AĞAOĞLU İSYAN ETMİŞTİ
Bu arada dikkat çeken bir gelişme yaşanmış, ünlü yazar Adalet Ağaoğlu, kurucusu olduğu İHD'den, "derneğin PKK yanlısı olduğu, Fidan cinayetine sessiz kaldığı" gerekçesiyle istifa etmişti. Diyarbakır Başsavcılığı, Fidan'ın PKK tarafından öldürüldüğü yönünde iddianame hazırlayıp, dava açtı. Bu arada 8 avukat, İzmir'de yaşayan Fidan Ailesi'ne savunma sözü verdi. Bunlardan 2'si yaz sonunda PKK baskısıyla çekildi, Mükrime Tepe, Mükrime Avcı, Sevgi Binbir Alpşen, Canan Uçar, Hanifi Yıldırım ve Mustafa Aladağ ise Fidan Ailesi'nden vekaletname aldılar.

TEK AVUKAT KALDI
Dosya üzerinde son çalışmalarını sürdüren avukatlar, giderek yoğunlaşan tehditler almaya başladılar. İsminin açıklanmasını istemeyen bir avukat, tehditlerin PKK tarafından yapıldığını, davaya girmemelerinin istendiğini söyledi. Tehditlerin artması üzerine Mükrime Avcı, Sevgi Binbir Alpşen, Canan Uçar ve Hanifi Yıldırım adlı avukatlar, çeşitli zamanlarda davadan çekildi. Avukat Mükrime Tepe vekaletini iptal etmedi, ancak ilk duruşmaya katılamayacağını açıkladı. Bu durumda, ilk duruşması 29 Aralık'ta yapılacak Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava için, Fidan Ailesi'ni savunacak tek avukat olarak Mustafa Aladağ kaldı. Yakın çevresi Aladağ'ın da can güvenliğinin sağlanamayacağından endişe ettiğini belirtiyor. SABAH'ın sorularını yanıtlayan avukatlar, "PKK sizi öldürür, insanlar da size ihanetçi gözüyle bakarlar. Kimse öldürdüğünü söylemez, ama herkes bilir" diye konuştular. Avukatlar, neden koruma istemedikleri sorumuza ise, "PKK, hukuk tanıyan bir yapı değil. Bizim bu yapıdan korunabileceğimizi sanmıyoruz" karşılığını verdiler.

DAVA 29 ARALIK'TA
SABAH'a konuşan Hikmet Fidan'ın oğlu Zınnar Fidan ise, "İnsanlar korkuyor. Oysa onlar istediklerini aldı, Fidan'ı öldürdüler" dedi. AB ülkelerinin, 29 Aralık'ta Diyarbakır'da başlayacak Hikmet Fidan davasına gözlemci gönderip göndermeyecekleri merakla bekleniyor.

SİBEL HÜRTAŞ ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İsrail'den kritik gezi
 Başbakan'ı uykusuz bırakan meyhaneler
 Pamuk davasında bir kör nokta daha
 Yabancı damat için zehir zemberek vaaz
 'Türkler'e güveniyoruz'
 Parka verilen Ahmet Kaya ismi sakıncalı bulundu
 Çevre katliamına 'kesintisiz' tepki
 Hastalık avcısı tarayıcı geliyor
 Kalp için doğal vitamin
 Gönül 'sanal' uçak kullandı
 2006'da çifte Kurban
YILMAZ ÖZDİL
Gâvur İzmir (Part two)
"Gâvur İzmir" i...
ALİ KIRCA
Hiçbir şey olmayacak!
(Bu yazı bir...
ÖMER LÜTFİ METE
Barajın düşürülmesi
Halkçı Cumhur-başkanımız koca...
UMUR TALU
Cavcav korkmasın, ülke Bölünmez!
Önce barajı 9.15'e...
FATİH ALTAYLI
Pamuk'a nokta
Orhan Pamuk'la ilgili yazılarıma...
ERDAL ŞAFAK
Diyarbakır sınavı
Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin...
'Erdoğan'ı bu yaz bekliyorum'
Berlusconi verdiği yemekte "Reformları gerçekleştirdikçe daha çok AB...
Saddam: Amerikalılar bana işkence yaptı...
Devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'in ve 7 adamının...
Her şeyin bir ilki vardır!..: 0-2
Her şeyin bir ilki vardır!..: 0-2
Fenerbahçe bu sezon Türkiye sınırları içinde oynadığı 19. maçında ilk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu