kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Emlak
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Pazar Sabah
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ABD, PKK'ya can üflüyor

CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, ''ABD, terör örgütünün ne ikmalini ne de lojistiğini engelliyor; PKK'ya can üflüyor'' dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, bütçe maratonunun 10. turunda, Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nün bütçeleriele alınıyor.

CHP Grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, global terörle mücadelede 2005 yılında başarılı olunmadığını savundu. Terör örgütü PKK'nın dağdan indirilmesi için çok sayıda askere gerek olmadığını ileri süren Elekdağ, ''Terör örgütünün ikmal yolu,
ABD'nin güzergahından geçiyor. Bu güzergahta 600 milyon dolarlık uyuşturucu kaçakçılığı yapılıyor. ABD, terör örgütünün ne ikmal ne de lojistiğiniengelliyor, PKK'ya can üflüyor'' diye konuştu.

Türkiye sınırları içinde 1850, sınır dışında ise 3 bin 500 terörist bulunduğunu bildiren Elekdağ, ''terör örgütünün kökünün kurutulması için, ABD'nin terörle mücadeledeki samimiyetini göstermesigerektiğini'' ifade etti. Elekdağ, ''PKK'ya kol kanat gerdiği için ABD'ye karşı halkın düşmanlığı artıyor. ABD, Kuzey Irak'ta PKK'ya kol kanat gererken, Afganistan'a, ISAF'a karşı 1600 kişilik kuvvet gönderiyor. Gidişata karşı Türkiye tepkisini gösteremedi'' dedi.

'TERÖRÜN KURUCULARI, KENDİLERİDİR'

CHP İstanbul Milletvekili Hasan Fehmi Güneş, toplumun huzuru açısından güvenlik konusunda para hesabı yapılmaması gerektiğini söyledi. ''Son yıllarda iç güvenlikte ağır zafiyetin söz konusu olduğunu'' ileri süren Güneş, büyük şehirlerde oyun çağındaki çocukların ekmek çaldığına, gaspçıların bir telefon için insan öldürüldüğüne dikkati çekti.

Ülkeyi bölüp parçalamak isteyenlerin bu beklentilerinin yok edilmesi gerektiğini vurgulayan Güneş, ''Terör örgütleri, senaryonun yazarı devletler tarafından desteklenip, beslenmektedir'' dedi. Terör örgütlerinin iç ve dış kazanımlarıyla konumlarını bir üst seviyeye taşıdığı görünümü verildiğini belirten Güneş, eylemlerin, çatışma yerine sabotaj, bombalama, sokak gösterilerine çekildiğine işaret etti.

Güneş, terör örgütlerinin yakın gelecekte daha ileri tehditler oluşturacağını savunarak, ''Talep ve tehditlere karşı ödünsüz ve kararlı olunmalıdır. Sorun yapanlardan çözüm üretmesi beklenmektedir. Muhataplar doğru seçilmelidir. Verilecek ilk küçük ödün, peş peşe gelecek büyük ödünlerin gerekçesi olacaktır. Çünkü ödünler, zafiyet ürünüdür. Yaşanan son olaylarda bu zafiyet kendini göstermiştir'' diyekonuştu.

Terörle mücadelede uluslararası işbirliğine ''fazla takılıp kalınmaması'' gerektiğini ifade eden Güneş, şöyle devam etti: ''Söz sahibi ülkeler, terörü kendileri için tehdit görüyorlar ama bizi teröre müstahak görüyorlar. Bunlar teröre rütbe ve destek vermektedirler. Terörü küreselleştiren, terörün kurucuları kendileridir. Terörü kurup yetiştirenler, bizim için çözüm üretemezler. Sorunu biz çözmeliyiz; biz olarak kalarak çözmeliyiz.''

'AĞZINIZDAKİ BAKLAYI ÇIKARIN'


CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir gezisi sırasında ''AKP'nin İzmir'de iktidara gelmesiyle yakıştırmaların ortadan kalkacağı'' yönündeki konuşmalarınıanımsattı. ''Başbakan'ın beyninin arkasında söyleyemediği ifadeler var'' diyen Baratalı, ''İzmir'in çağdaşlığından mı, aydınlık yüzünden mi, demokratlığından mı, laikliğinden mi, milliyetçiliğinden mi, Müslümanlığından mı, özgürlükçülüğünden mi rahatsız olunuyor'' şeklinde konuştu.

Konuşmalarına AK Parti'li milletvekillerinin sataşması üzerine, ''Ağzınızdaki baklayı çıkarın'' diyen Baratalı, şunları söyledi: ''Çağdaş, laik, demokrat İzmir, sizi her zaman rahatsız edecektir.Nutku okumaya başlamışsınız, sizi, İzmir'in kurtuluş tarihini de okumaya davet ediyorum. Başbakan'ın İzmir'de söylediği laflar İzmir'e yakışmıyor. 'Üzerinizde (Gavur İzmir) kimliği var, bunu biz kaldıracağız' demek istiyor. İzmir'in yanından geçemeyeceksiniz.''

CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü ise ''Polis teşkilatı içindeki yasadışı örgütlerin, adaleti yönlendirecek konuma geldiğini'' ileri sürdü. Türban ve içkiyle uğraşan iktidarın sigarayla uğraşmadığını ifade eden Ülkü, ''Kafayı içkiye takmışsınız. Çünkü sigarayı sağlık, içkiyi şeriat yasaklıyor. Siz şeriatın yasağını önemsiyorsunuz'' dedi.

Ülkü, Göztepe Parkı'na cami yaptırılması yönündeki düşünceleri de eleştirerek, ''Erdoğan'ın, 'İstanbul'u Medine Yapacağız' sözü aklıma geliyor. Fas'ta önce cami, bu cami etrafına da gecekondu yaptırılarak seçim kazanılıyor. 'Kabemiz insandır' diyorsanız, samimi olarak söyleyin'' diye konuştu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Çelik'ten kar tatiline eleştiri
 'Gavur İzmir' tartışması
 Seçim yasası değişiyor
 Pamuk dosyası yargıya iade
 Gül: Gerekirse 301 çözülebilir
 NATO'dan terör listesi hazırlığı
 Lagendijk: Türkiye AB için 'özel bir vaka'
 Cumhurbaşkanı Sezer Baykal'ı kabul etti
MAHMUT ÖVÜR
"200 trilyon ziyadesiyle Antalya'ya döndü"
Önceki hafta...
MUHARREM SARIKAYA
DYP'ye imaj maker..
DYP, son dönemde en fazla miting ve...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Org. Yaşar Büyükanıt sonrası
Kara Kuvvetleri Komutanı...
YAVUZ DONAT
Dikkat, dikkat
ELAZIĞ - Pazartesi sabah saat...
Kışın soğuk eli
Kar yağışı ve soğuk hava, tüm yurtta yaşamı olumsuz etkilerken, kayak...
Erken uyarı rahatlattı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kar uyarısını dikkate alan İstanbul...
Kürşat Yılmaz'a rekor hapis istemi: 307 yıl
Kürşat Yılmaz'a rekor hapis istemi: 307 yıl
Birçok ünlünün de aralarında bulunduğu 20'si tutuklu 42 sanık...
Çocuk ölmeseydi kimbilir kime kıyacaktı
Çocuk ölmeseydi kimbilir kime kıyacaktı
Sanık polislerin avukatı, öldürülen 12 yaşındaki Uğur için "Şayet bu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu