kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Seda Sayan'la ilişkim sadece magazin malzemesi olmama yol açtı
Seda Sayan'la ilişkim sadece magazin malzemesi olmama yol açtı
Evet, Seda Hanım bir okul bunu kompleks yapmam
Evet gerçekten aşığım!
O şarkıyı göremezama ben görürüm!

Seda Sayan'la ilişkim sadece magazin malzemesi olmama yol açtı

Şu sıralar Seda Sayan ve Nihat Doğan aşkı gündemde! Herkes onları konuşuyor, herkes onları izliyor. İki tarafın da anlattıkları, onların gerçekten aşık ve mutlu olduklarını doğruluyor. Ama Nihat Doğan, sevgilisi sayesinde gündeme geldiğinin, ondan fayda sağladığının söylenmesine dayanamıyor: Açık açık söylüyorum; Seda Sayan'la birlikteliğim magazinel anlamda da talep edilen, arzu edilen bir adam olmama yol açtı, başka hiçbir şeye yol açmadı!.

Ben aşiret çocuğuyum demedim hiçbir zaman ama o da benim bir gerçeğim diyerek başlıyor kendini tanıtmaya... Muş'un sayılı ailelerinden Batıkan Aşireti'ne mensup. O çok küçükken, babası terketmiş memleketini. "Belki onun da kendine göre bir takım hayalleri vardı, bilmiyorum. Bizim sülalede ilk İstanbul'a yerleşen, babamdır. Kafasına esmiş, gelmiş. 3 defa evlenmiş babam. Toplam 6 kardeşim var" diyor ve ekliyor: "Muhafazakar, örfüne, adetlerine, ailesine bağlı, dışarıya açık olmayan, kapalı bir ailenin çocuğuyum ben..." Babasını 13 yaşında, ilkokulu bitirdiği dönemde kaybetmiş. Ama Nihat Doğan istememiş dönmeyi Muş'a. "Evin büyüğü bendim. Fabrikada çalışan babamın emeklilik tazminatı dışında bir gelirimiz de yoktu. Çalıştım, okulu da bırakmadım. Boş zamanlarımda muavinlik yaptım, su sattım, boyacılık yaptım. Bir çocuk için çok kolay değildi bunlar..." Sesi güzel olduğu için mahalle düğünlerinde çıkarıp şarkı söyletirlermiş ama o dönemlerde ailesinin geçimi kendi sırtında olduğu için bunu meslek olarak düşünecek hali olmadığını anlatıyor: "Şarkıcı olmak istediğimi 15 yaşıma geldiğimde ciddi ciddi düşünmeye başladım, her ne olursa olsun şarkıcı olacaktım..." Ve işte hikayesinin devamı...

* Müziği büyük aşkla mı istiyordun, 'bu işte para var' diye mi bakıyordun?
O bir aşk; sende bir şey yokken, şarkı söyleyemezken parasını düşünemezsin zaten. Herkes senin şarkı türkü söylemeni istiyor, sesinin güzelliğinin farkındasın. Lise 2'deyken karar verdim. Anamdan yediğim ilk dayak da bu yüzdendi, 'serseri mi olacaksın, git çalış' diye dövmüştü.

* Sen ne yaptın?
Evden kaçtım! Yaz tatili dönemiydi, Avcılar'da sahilde yatıp kalkarken tanıdığım bir arkadaş, beni şarkılı türkülü bir çay bahçesine götürdü. Sahnedeki şarkıcı arkadaşa beni anons ettirip şarkı söylettirdi. Orası benim için bir dönüm noktasıydı çünkü inanılmaz alkış aldım. Cebime para koydular ve 'her akşam gel burada söyle' dediler. Sonra da beni Almanya'ya çağırdılar.

STAR OLMAK İSTİYORDUM...
* Kabul ettin mi?
Evet gittim ama o dönemin pek hoş geçtiği söylenemez. Birkaç tane düğün salonunda sahneye çıktım, boynuma takılan markların haddi hesabı yoktu. Ama isteğim bu değildi. Zengin olmak istemiyordum; herkesin tanıdığı bir star olmak istiyordum. Döndüm İstanbul'a... Bütün enerjimi kaset çıkarmak için harcadım. Bu arada ÖSS'ye girdim, kazandım ama ikincisine giremedim çünkü aileme bakmam lazımdı. O ara yine muavinlik yaptım. Bir taraftan da Uğur Bayar'la tanışmanın yollarını aradım. İzini sürdüm, tanıştım ve bana albüm yapmaya karar verdi. 'Albümün maliyeti 200 milyon. 100 milyon sen getir, 100 milyon da ben koyayım' dedi. Allah razı olsun, o zaman bana sahip çıkan büyüğüm Kadir Bölükbaşı verdi bana bu parayı ve ilk kasetim 'Kırdın Kalbimi' çıktı.

* Düşlediğin, istediğin şeyler gerçekleşti mi?
Aslında beklenti olarak, tiraj olarak bulmuştum istediğimi ama başka şeyler oldu.

* Nasıl şeyler oldu?
Bunları çok konuştum zamanında, artık konuşmak istemiyorum.

* Neydi konuştukların, bilmiyorum...
Kimse duymadı zaten, mesele de bu! 2000 yılında askerden geldikten sonra 'Ölürem Kızlar' kasetimi yaptım, o da çok iyi sattı. Ardından 'Sultan' diye bir dizi çektim, paramı alamadığım için bıraktım. Geçen sene yaptığım 'Seve Seve' kaseti var. 'Seve Seve'nin girmediği bar, müziğinin girmediği cep telefonu kalmadı ama o albüme de sadece tek klip çekildi.

* Sence neden parlamadın, star olamadın?
Diğer sanatçı arkadaşlar 10 senede 5- 10 kaset yapıyor, 50 tane de klip çekiyorlar. Ama sen 10 senede 4 kaset yapıp sadece 4-5 klip çekebiliyorsun. Ne kadar kendini tanıtabilirsin? Bakıyorsun şarkılar doğru, insanların dilinde, iyi de satış yapmışsın ama devamı gelmemiş. Böyle bir durumda 'star olamamışsın' denilmesi adaletsiz gelir bana. Star olmak için ne yapmak lazım? Elinin yüzünün düzgün olması lazımsa, elhamdülillah düzgün... Konuşmayı, oturmayı kalkmayı bilmen gerekiyorsa, İstanbul'da doğmuş büyümüşüz çok şükür... Şarkı yakalamak lazımsa, doğru şarkıları da yakalamışım. Doğru firmalarla çalışmak lazımsa, yapmış olduğum 4 kaseti de en büyük firmalarla yapmışım.

* O zaman şanssızlığını neye bağlıyorsun?
Şanssızlığımı aradaki sıkıntılara bağlıyorum, onlar da benim özelim. Benim hatalarım deyip geçeyim. Ben binmişim bir gemiye gidiyorum; önümde çok güzel beklentilerim ve hayallerim var.

* Şu anda Seda Sayan'la yaşadığın ilişki yüzünden 10 yılda uğraştığından daha fazla şöhretlisin. Bu nasıl hissettiriyor?
Şarkı söylemek başka bir şeydir, şöhret olmak başka şey, magazin başka şey. Bir sanatçı olmanın, bir sanatçının kaset çıkarmasının magazinel boyutu yok. Ama bir sanatçının, bir şöhretle yaşadığı aşkın ortaya çıkması magazindir. Ben şimdiye kadar yaşadığım aşkları hep içimde yaşadım. Ama Seda Sayan Türkiye'de bir kraliçedir, onun sanatçılığının dışında başka bir misyonu da vardır. Dışarıda Seda Sayan sayesinde bakan gözler var, yürüyen çocuklar var. Ama benim de bir sanatçı kimliğim var, ben de şöhretim, adam gibi adamım; bundan 5 ay ya da 8 ay önceki konserlerime bakın. Buralara bakmak insanların işine gelmedi. 'Magazinel oldun Nihatçım' demek kolay. Evet, şu anda magazinel anlamda da talep edilen, arzu edilen bir adam oldum, bu da bu işin bir gerçeği!

* Sayan'la birlikteliğin magazinel anlamda malzeme olmana mı yol açtı yani?
Evet açık söylüyorum, başka hiçbir şeye yol açmadı! Televizyonda program yapan yapımcılara gidin sorun; hepsi tarafından aranılan, istenilen, programlarına geldiği zaman reytingleri tavan yapan biriydim zaten...

ŞİRİN SEVER

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Sezen'in şarkılarına telif için teknik takip
 Özgünler'den hız tutkusuna destek
 Bir Selma Türkeş klasiği
 Keloğlan'dan 'Anadolu indirimi'
 Bayan Denktaş 72 yaşına girdi
 Yeni yıla yeni cicilerle girin
 Erkeklere özel tasarım
 Bu çantalar kimsede yok
 Çikolata şov yapıyor!
 Koçlar'a hareketli ve bereketli günler
 Yıldızlara güvenin!
 Aileler tanıştı sıra evlilikte
 Woody'nin kadrolusu oldu
 Sharon Altın Kalp seçildi
 Örümcek Adam evlilik hazırlığında
 Paltrow, ikinciye hamile olabilir
AYŞE ÖZYILMAZEL
Yalvarıyorum dans etmeyin!
İçimizdeki Yoncimik'i...
HAKAN & UTKU
Komik Yalanlar-3
Sabaha karşı 3'te eve geldiğinde,...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Narlı...
Kaliforniya gribi Türkiye'ye geldi
Kaliforniya gribi Türkiye'ye geldi
Bu yıl ilk kez Amerika'nın Kaliforniya kentinde ortaya çıkan ve...
Tam 16 milyar yardım topladı
Tam 16 milyar yardım topladı
Eski manken, yeni şarkıcı Ebru Destan, Kızılay Bayrampaşa Şubesi'nin...
Yasemin çaldı Niran oynadı
Yasemin çaldı Niran oynadı
Cemiyet hayatının tanınmış isimlerinden Ahmet Kozanoğlu'nun kızı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.