kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Pazar Sabah
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Saat seçiminiz sizi ele veriyor
Saat seçiminiz sizi ele veriyor
Stil
Vitrin

Saat seçiminiz sizi ele veriyor

Kullandığınız saatin kişilik yapınızı yansıttığını biliyor muydunuz? Kol saatinizi seçerken karakteriniz ile ilgili birçok ipucu veriyorsunuz.

Sokakta bir İtalyan ile karşılaşırsanız ilk önce baktığı şey sizin ayakkabılarınız olur. İkinci baktığı ise saatinizdir... Saat seçimi gerçekten de karakter hakkında birçok ipucu verir. Bu biz kadınlar için çok yeni bir duygu değil. Fakat bu tür kararları nadir alan bir çok erkek için saat seçimi kendilerini ifade etmeninen iyi yollarından biri... Avrupalı saat üreticilerini hayal kırıklığına uğratırcasına, Amerikalıların büyük bir çoğunluğunu saati sadece "saati öğrenmek" için kullanır. Halbuki, saat modeli ile çok önemli bir kominikasyon kurma ve stil özelliğini yansıtma potansiyelini bilmeyenlere üstünlük sağlayabilirsiniz. Stil karşıtı bir kişi insanların gösterişli ve pahalı saat giymelerine neden olarak başkalarına hava atma hissinin ön plana çıktığını söyleyebilir. Tabii saat üreticileri ne kadar yaptıkları saatlerin çok özel ürünler olduğunu söyleseler de, hava atma faktörünün de bu tür saatleri takmaya neden olduğunu bilmekte yarar var! İsviçre saatlerinin doğal olarak çok havalı olduklarını kabul etmek lazım.

KESİN BİR İFADE
Daha da etkili ve pahalı metallerden yapılanları da işin içine sokarsak, bunların başında gelen markalarından biri de Rolex. Rolex saatler, çok kolay tanınırlar. Başarı ile özdeşleşmiştir. Çok sayıda üst düzey yönetici veya iş adamı, bir Rolex'le bu pozisyonlarını pekiştirirler. Saatin çok belirgin olarak görünmesi, son zamanlarda saat üreticilerinin çok önem verdiği konulardan biri. Bunun en önemli belirtisi saatlerin son zamanlarda ulaştığı boyutlar. Panerai'nin ürettiği bu tip büyük saatler tam bir trend oluşturuyor. Artık kadınların tercihi de büyük saatlerden yana. Trendlerin öbür ucunda da Patek Phillipe gibi klasik saatler var. Patek Phillipe marka saatler 18 ayar altın rakiplerinden daha pahalı bile olsalar, ilk bakışta bu saatler kadar gösterişli olmayabilirler. Fakat bu markayü ait modeller üzerindeki akrep ve yelkovan bölümlerinde yer alan detay ile, kalitelerini ispat ederler. Bu saati taktığınızda daha sofistike zevkleri olanlar hemen sizi farkedeceklerdir. Bugünlerde sofistike olmak modanın önden gelen şartlarından. Komplike saatler (mekanik olup ekstra fonksiyonları olanlar) saat koleksiyoncularının gözdesi. Ama şimdi koleksiyoncuların dışındakiler de bu tip modellerle ilgilenmeye başladı. Saat koleksiyoncuları komplike ve mekanik olan saatlere duyulan yoğun ilgiyi, ilk bakışta detayının çokluğunun dikkat çekmesi ve bu farklı detayların saate daha fazla derinlik kazandırması olduğunu söylüyorlar. Haksız da sayılmazlar...

SPOR SEVENLER
Spor saatler ise kullanana farklı bir kimlik kazandıran başka bir stil. Büyük renkli bir dalma saati olan IWC Aquatimer ya da karmaşık logoritmik Breitling Navitimer ilginizin deniz mi, uçmak mı olduğunu gösteren modeller. Tag Heur'in golf oynarken teknik tarafını gösteren bir saati olduğunu biliyor muydunuz? Ayrıca neredeyse bütün araba modelleri tutkunlarına hitap eden saatler var. Şimdi en son trendlerden biri spor bir saat takıp bunu bir takım elbise ile tamamlamak. Hoş durduğu şüphesiz, akınızda olsun!

Esra ÇORUH

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Datça'nın nadir çiçekleri tehlikede
 Modern sanat müzesi rekabeti kızışıyor
 İş yerinde psikolojik taciz artıyor
 TV dizisi tiyatro için yeniden doğdu
 Paris operasında din
 Erkek olsaydım daha fazla maç verirlerdi
 İki yüz yıllık dokuma tezgahı yeniden canlandı
 Türkiye'nin en çekici kızı seçiliyor
 Bu Asyalı'ya bir 'özgürlük' borcumuz var
 Yılbaşı için yenilenin
 Eğitim tarihimize 'ışık' tutan okul
 "Bir Makine Olarak Beyin"i tartışacaklar
 Fotoğrafla 'İz' bırakanlar
 Annem fabrikada çıkan öğle yemeğini yemez bize getirirdi
 Türklerin antenleri fazlasıyla açık
 Depreme gerek yok Türkler kalpten gidiyor
 Kısa... Kısa...
 Hobiydi uluslararası yarışmaya dönüştü
 Türkçe'yi Nazım'la ilerlettik
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
80 yaşındaki bu kadın dünyayı geziyor ve otel...
SUNAY AKIN
Hayaller kenti İstanbul
İstanbullu çocukların çoğu,...
ALİ POYRAZOĞLU
Ben eskiden küçüktüm -2
Ben eskiden küçüktüm adlı yeni...
Rakının yanına giden en güzel mezeler
Birbirinden leziz mezelerle masalarınızı renklendirmek hiç zor değil.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.