kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Pazar Sabah
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ÇETE SUÇUNDAN YARGILANMIŞTI...  Şah İşkembe Salonunun sahibi Hasan Derya Soy (arkada) ile arkadaşı Akın Güven üç silahla yakalandı. Soy, 2002 yılında DGMde çete oluşturmak, çeteye yardım ve yataklık suçlarından yargılandı.
Pusuya baskın

Şah İşkembe'nin sahibi Hasan Soy, sabah bir otomobilde, kar maskeleri ve ateşe hazır suikast silahlarıyla beklerken yakalandı.

İstanbul Şenlikköy'de bir sokak girişinde park etmiş ve içinde iki kişi olan otomobilden kuşkulanan sokak sakinleri polisi aradı. Baskın yapan polis şaşırtıcı bir manzarayla karşılaştı. Şasi numarası değişmiş sahte plakalı otonun bagajından neredeyse bir cephanelik çıktı:

MERMİ NAMLUDA ÜÇ SİLAH, ALTI CEP TELEFONU
X-Ray cihazına bile yakalanmadığı için suikast silahı olarak nitelenen Glock marka iki tabanca... Berdelli marka bir tabanca... Beş dolu şarjör... 60 fişek... Altı cep telefonu... Eldiven ve kar maskeleri... 7 bin 500 dolar ile sahte 10 bin YTL.

HEDEFTE ALTI ADRES ÇIKTI POLİSE "SİZ BULUN" DEDİ
Otodaki işkembe salonu sahibi Hasan Derya Soy ile Akın Güven gözaltına alındı. Koruması ve şoförü bir süre önce vurulan Soy'un üzerinden altı adres notu çıktığı; polise "Hedefi siz bulun" dediği öne sürüldü...

Gayet rahattı

Ortaköy'deki Şah İşkembe Salonu'nun sahibi Hasan Derya Soy, gözaltına alındıktan sonra Şenlikköy Karakolu'ndan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.


Ava giderken avlandılar

Sosyetenin Ortaköy'de uğrak yeri olan Şah İşkembe Salonu'nun sahibi Hasan Soy, bir otomobilde kar maskeleri ve suikast silahlarıyla birlikte yakalandı.

1- Florya Şenlikköy Mektep Sokak'ta sabah saat 07.00 sularında içinde iki kişinin bulunduğu park halindeki otomobil vatandaşların dikkatini çekti.

2- Polise yapılan ihbar üzerine emniyet güçleri olay yerine geldi. Yapılan aramada şahısların üzerinden 3 silah çıktı. Silahlardan birinin 'Hayalet Tabanca' olarak adlandırılan Avusturya yapımı suikast silahı Glock olduğu görüldü.

3- Araçdaki kişilerden birinin Ortaköy'deki Şah İşkembe Salonu'nun sahibi Hasan Derya Soy olduğu belirlendi.

Önceki gün sabah saatleri. Yer Florya Şenlikköy. Mektep Sokak girişinde içinde iki kişinin bulunduğu park halinde bekleyen 34 TT 1918 plakalı Opel Vectra marka otomobilvatandaşların dikkatini çekiyor. İhbar üzerine olay yerine giden Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Araştırma Büro elemanları şaşırıyor.

SUİKAST SİLAHI BULUNDU
Şahısların üzerinde ve otomobilde yapılan aramada suikast silahı olarak bilinen 2 adet Glock marka tabanca, 1 adet Berdelli marka silah, 7500 ABD doları, 5 dolu şarjör, 60 fişek, 2 telsiz, 6 cep telefonu ve sahte olduğu öğrenilen 10 bin YTL, 2 adet kar maskesi ve eldivenler çıkıyor. Emniyet güçleri yakalanan silahlardaki mermilerin her an ateşlemeye hazır şekilde namluya verildiğini tespit ediyor. Ele geçen silahlardan birisi "Hayalet1tabanca" diye adlandırılan Avusturya yapımı Glock. Glock'un özelliği, sıkıştırılmış plastikten yapılması ve sadece namlusunun çelik olması. Silah bu özellikeri nedeniyle X Ray ıışınlarına yakalanmıyor. Bu suikast silahı ile birlikte zanlıların üzerlerinden Bakırköy'deki 6 kişiye ait adres notlarının çıkması ise poliste, zanlıların suikast amacıyla orada bulundukları düşüncesini oluşturuyor. Arabadaki şahıslardan birinin kimliği ise bu kuşkuyu daha da güçlendiriyor. Arabada yakalanan kişilerden birisi Ortaköy'de bulunan Şah İşkembe Salonu'nun sahibi Hasan Derya Soy (29). Soy'un yanındaki kişi ise 25 yaşındaki Akın Güven.

DGM'DE YARGILANMIŞTI
Hasan Derya Soy'un vukuat dosyası oldukça2kabarık. Soy'un daha önce birkaç kez çete oluşturmak suçlarından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındığı, 2002 yılında otopark mafyası olarak bilinen Erdal Kara ile çete oluşturmak, çeteye yardım ve yataklık suçlarından DGM'de yargılandığı biliniyor. 4 ay önce ise Bahçeşehir'deki villasının önünde bekleyen koruması ve şoförü saldırıya uğradı. Bir ay önce de Soy'a ait olan Ortaköy'deki Şah İşkembe Salonu'nda kasiyer olarak çalışan 32 yaşındaki Deniz Çakmak, nişanlısının gözleri önünde vurularak öldürüldü. Soy ve arkadaşı da birisine pusu kurduklarını inkar etmiyor ancak kim için3orda oldukları sorulduğunda şu yanıtı veriyorlar: "Herhalde boşuna beklemiyorduk. Onu da siz mantığınızla çözün..." Polis şimdi muhtemel kurbanın kim olduğunu bulmaya çalışıyor. Florya Şenlikköy Mektep Sokak'ta oturan ünlüler ya da işadamları araştırılıyor. Yine zanlıların yakalandığı yerin yakınında bulunan bir otelde kimlerin kaldığı ve bunların Soy'la bir ilişkisinin bulunup bulunmadığı soruşturuluyor.

OTOMOBİL SAHTE PLAKALI
Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına getirilen Soy ve Güven'in yakalandığı Opel Vectra marka otomobilin sahte plakalı olduğu, otomobilinin motor ve şase numaralarının değiştirildiği, bir başka otomobilin numaralarının bu otomobile sonradan yazıldığı tespit edildi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Erdoğan: AB'den yargıya baskı var
 Kavganın sırrı çözüldü
 İstanbul Emniyeti Pamuk ipliğinde
 Lajendik'ten Pamuk ve türban uyarısı
 Adalet Bakanı Çiçek postacı yolu gözlüyor
 Arınç: Uygulamada olgunluğa ulaşmadık
 Sanık sandalyesinde ikinci rektör
 Kürtçe kavgası cinayete yol açtı
 Diyarbakır'da Türkçe krizi
 İBDA-C zanlısı iki Türk yakalandı
 Başkentteki bütçe mitingi kavgasız bitti
 İçki satan 79 bin yerin belgesi iptal
 Kocaeli'de 'Kurt Kapanı' operasyonu
 'Umut Davası' kararının gerekçesinde İran'a işaret
YILMAZ ÖZDİL
Ne imajmış be kardeşim
Bizans papağanlarının çoksesli...
FATİH ALTAYLI
Ne Pamuk'muş be
Orhan Pamuk davasında meydana gelen...
ERDAL ŞAFAK
Ertesi gün hüznü
1997'den bu yana ilk kez bir AB...
UMUR TALU
Dava adamları!
Her şey ya törene, ya düğüne, ya...
Veni Vidi Vici (Geldim, gördüm, yendim)
35 saat süren maraton görüşmeler, restleşmeler, laf atışmaları... AB...
'Casino Jack'le Rus ruleti başladı
ABD'de Bush yönetimine yakınlığı ile tanınan ünlü lobici hakkındaki...
Kardeşler takımı
Kardeşler takımı
General Alex'in General Alex'in yönetimindeki Fenerbahçe takımı,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu