kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece
7 gün 7 gece

25 Kasım Cuma
Eski avizeler
Dükkana girince tam karşınızda yukarılardaki raflarda. Çok eski radyolar. Bez yüzlü, ahşap kutulu. Tavanda çok farklı çeşitli eski avizeler. Etrafta her türlü eski/antika büyük küçük eşyalar.Yılların dükkanı. Babadan oğullarına kalma. Abbasağa Parkı köşesinin karşısında. Dükkandan aşağıya inerken, sokakta sağda eski ahşap bir evin yanındaki apartmanın adı: Venedik. Maşuklar Yokuşu. Beşiktaş.
Tel: (0212) 327 96 31. Mektup bilgisi: 25 Kasım 1959. Ahmet Hamdi Tanpınar: Paris'ten. "Seine kenarında bir lokantada yemek yedik. Harika güzel kadınlar vardı. Fakat en güzeli, çıktığımız zamanki acayip, yarı şeffaf sisti. Güzin beni arabasıyla yarım saat dolaştırdı. Sis sefası yaptım. Yani şiirimin ve estetiğimin elemanını seyrettim."

26 Kasım Cumartesi
God Father, İskender ve yün çorap
Geniş ferah bir salon. Camdan dışarısında manzara: Telaşla geçen insanlar, yeşillikler. Bir iki ağaç. Lezzet kusursuz. Acısız Urfa, acılı Adana ve de İskender. Masaların üst örtüleri fıstık yeşili alt örtüleri yorgun sarısı. CD'den müzik: Bazen Ahmet Koç çalınıyor. Mekanın adı: Niyazi Bey. Kebapları ve tatlıları ile. (0216) 310 48 21. Üsküdar. Merkez Çarşı'dan 3 fiyat: 1. Hurma 1.5 lira. 2. Paçalı Mardin güvercin 50 lira. 3. Genç Giyim'de hakiki Yün çorap: 2 lira. Çorabın yanı sıra bay bayan çocuk giyim çeşitleri. Üsküdar Belediyesi Dükkanları No: 19. Yöre Market Karşısı. Adı: Genç Giyim. 0535. 457 65 52. Üsküdar.

27 Kasım Pazar
Hayata gül ki o da sana gülsün
Kitap: Havva'ya Mektuplar. Vüs'at O. Bener Anısına. Norgunk Yayıncılık. Ekim 2005. 33 sayfalık kitaptan 7 cümle: 1. Her ağaç bir kök her uyku bir rüya her deniz bir martı bulabilir ama ben senin gibi bir arkadaş asla. 2. Havva şu an elimdeki tükenecek kağıt ve tükenecek kalem gibi sende tükenme. 3. Bir ağacı yapraklarıyla değil meyveleriyle değerlendirin. 4. Havva, hayat sana gülmese de sen ona hep gül ki o da sana gülsün. 5. Hayat bir çark, eğer çarkı çevirebilirsen mutlu, eğer çeviremezsen mutsuz olursun. 6. Eğer yine de aynı hataları tekrarlıyorlarsa, para için yapıyorlar demektir. 7. Affetmezsin ama benimkisi de bir umut. Lezzet bilgisi: Ankara'dan iyi bir tatlıcı: Kızılay'da Medya Tatlı. (0312) 431 43 80.

28 Kasım Pazartesi
Tren yolculuğu keyfi
Denizli-İzmir arası bir hat. Goncalı'dan, Sarayköy'e, Kemer'e ve son olarak da Basmane'ye geliyor. Aydın'ın ilçesi Umurlu'dan İzmir'e bağlı Selçuk'a trenle bir buçuk saat ya da bir saat kırk beş dakika çekiyor. Toplam 62 km. Umurlu tren tarifesinde trenin geliş saati sabah 7:00 yazıyor ama 7:30'da geliyor hep. Bir de 8:00 tren var o da 8:30'da geliyor. İnsanlar da artık bunu bildikleri için evlerinden ona göre çıkıyorlar. Yedi treni beş ya da altı vagonlu bir dizel tren. Sekizdeki ise iki vagonlu bir moto-tren. Bilet 2.5 lira. 60 yaş üzeri indirimli bilet ise 1 lira 75 kuruş. Normalde Umurlu- Selçuk arası otobüs 6 YTL. İki yıl öncesine kadar bir bar varmış ve bira servisi yapılıyormuş ancak yasaklanmış. Keçi, köpek, tavuk, kuş gibi hayvanlar vagonlara alınıyor ancak onlar için de bilet kesiliyor. Selçuk'un pazarı Cumartesi günleri kuruluyor, o gün genelde tren yolcularında artış oluyor. Yazın özellikle turistler tercih ediyor. Selçuk'a yaklaşırken Çamlık'da manzara özellikle çok güzel, bir vadide yol yokuş ve tren yavaşlıyor, tüm manzara, ormanlar, dağlar vs. göz alabildiğine. Trenin çuf çuf sesi de cabası. İzmir- Aydın demiryolu Anadolu'nun en eski demiryolu. 1846'da İngilizler tarafından yapılıyor ve 1930'lara kadar işletmesi İngilizlerin elinde. O yıllarda tren yolunun sağlı sollu 10'ar km.lik alanı İngiliz toprağı olarak kabul ediliyor ve ürün, vergi vs. tüm gelir İngilizlerin, yöre halkının bu topraklara girmesi yasak. Yasağa uymayanların vurulduğu söyleniyor. O dönemde trenlere hastalar kabul edilmiyor. Son olarak mini bir fiyat örneği: İncirliova Sultanhisar: 1. 5 YTL Denizli tren istasyonu tel: (0258) 268 28 34. Denizli-İzmir.
Hayal bilgisi: Bu hafta hangi şairin dizelerinde yer almalı? Cahit Sıtkı Tarancı. "Yağan beyaz bir sükut, bir mahşerdir sanki kar!"

29 Kasım Salı
Babaanne börekleri
Farklı tatlar bulabileceğiniz bir börekçi. Adı "Rumeli Börekçisi". Sahibi Önder Öbek. Bilkent ve Teksas'ta İşletme okumuş ama kendini bu işe vermiş. Ailesinin kökeni Manastır-Yugoslavya bölgesinin meşhur böreklerini İstanbullulara sunuyor.Çocukluğunda, baba annesinin yaptığı böreklerde zeytin yağı ve ay çiçek yağı kullanılıyor. Börekler, Rumelili bayanlar tarafından elle açılıyor. Bu börekleri İstanbul'da başka bir yerde bulmak zor. Neli börekler var? Kıymalı, peynirli, patatesli kol börekleri bunların yanı sıra soğanlı, kabaklı ve ıspanaklı tepsi börekleri bulunuyor. Tatlı olarak cevizli ev baklavası ve Rumeli'ye özgü irmik tatlısı da tadabilecekleriniz arasında. Tüm böreklerin kilo fiyatı 15 lira. Bir porsiyon börek ise 250 gram ve 4 YTL Ayrıca Beğendik-Kayseri tarafından gönderilen mantıları da çiğ olarak satıyorlar. Sabah 6.30'dan akşam 9'a kadar açık. Selamiçeşme ve Beylerbeyi olmak üzere 2 şubesi var. Her iki tarafta dörder masa ve 16 sandalye mevcut. Tek katlı. Ankara'ya bile paketle börek gönderdikleri olmuş. Selamiçeşme: Tel. (0216)-478 3909.
Sokak istatistikleri bilgisi: Yer: E-5 üzerindeki, Cevizlibağ üst geçidi. Zaman: 21 Kasım 14.30. 145 adımlık uzun köprüde: CD satıcısı: 1. Dilenci: 1. Eşofman- elbise satıcısı:1. Cep telefonu satıcısı:1. Tespih, anahtarlık satıcısı: 1.

30 Kasım Çarşamba
Fotoğrafı yaşamak
Karaköy'deki Kadıköy iskelesinden çıktığınızda sağda ilerinizde. Yan yana tek kişilik dört taş bank. Ayrı ayrı. Yan yana. Karaköy Sahil Sağlık Denetleme Merkezi binasının önünde. Özel size ait bu tek kişilik banklara oturduğunuzda karşınızda üç katlı manzara. 1. Profilden Topkapı Sarayı. 2. Sık sık geçen şehir hatları gemileri. 3. Balık avlayanlar. Seyretmek ya da fotoğraf çekmek için bir İstanbul köşesi. Güneşli karlı havalarda çok kısa bir teneffüs. Karaköy.

1 Aralık Perşembe
Avrupa'ya Damsız Girilmez
İzleyicilerin gülüşlerini boğazlarında bırakan bir kabare ustası Muhsin Omurca şu sıralar Almanya'da turnede. Omurca"nın oyunları kapalı gişe oynuyor. 'AB'ye Damsız Girilmez' adlı oyunda Türkiye ile AB ilişkilerini mizahi bir şekilde ele alıyor. Omurca'dan alıntılar: "Türkler, erkek toplumu millet. Bu topluma girmenin ilk adımı da sünnet olmaktan geçiyor. Sonra da evlenmek. Şu sıralarda ille de Avrupa Birliği"yle evlenmek istiyoruz. Tabii ki kendi geleneklerimize göre. Görücü usulü. Bunun özelliği, gelini zifaf gecesinde tanıyorsun! AB gelinini hiç tanımamamız bizi hiç rahatsız etmiyor, çünkü bizdeki yaygın görüş, 'Hele bir evlenelim de nasılsa tanışırız'. Dönüşü yok artık, üstüne kaldık bir kere Avrupa'nın. Bazı Avrupalılar, Türklerin Avrupa'yla hiç alakaları olmadığını düşünüyor. Yalan! Geçmişte birbirimizi ne kadar çok ziyaret ettik ve birbirimizle evlendik? Ayrıntılı bilgi için: www.omurca.de..

2 Aralık Cuma
20 Günde Bir Tespih Yapılır
Adı: Mevsim Manavı. Bu manavda dört mevsim enginar ve salamura yaprak bulunabiliyor.İki ürün manav tarafından büyük bir titizlikle konserve ediliyor. Enginarlar Gebze'den, yaprak da Manisa Alaşehir'den geliyor. Enginar'ın kavanozu 17 lira, yaprağınki ise 8 lira. Lamartin Cad. No 15/2 Taksim Tel: (0212) 256 49 13. Bir Tespihçi: Harbiye - Taksim arasındaki caddede ayakkabı boyacılığı yapan Hüseyin Kaya , 24 yıldır kuru meyve çekirdeklerinden tespih yapıp satıyor. Elde boyanan tespihler en çok turistler tarafından rağbet görüyor. Şeftali ve kayısı çekirdeği, fındık kabuğu, zeytin çekirdeği ve deniz kabuklarından yaptığı tespihlerin 33lüğü 3 lira Cumhuriyet Cad. No:163 Tarık SİPAHİ sipahitarik@gmail.com
DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Bu kadarını beklemiyorduk!
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 7 gün 7 gece
 Albüm
 Picasso İstanbul'da
 Kaplan gibi sıçra yılan gibi sürün
 Aman Tanrım bu Farinelli!..
 Kadın DJ'lerin gece mesaisi
 Papatya gibisin beyaz ve ince
 Cilalı Brit Pop çağından sesler
 Güzel olduğunuz kadar küstahsınız da!..
 Kumpanya yola devam ediyor
 Öğrenci "iş"i
 Fotoğrafın ABC'si
 Dışarı çıkmadan önce
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 Biz Beğendik
 Che'nin gençliği
    Yazarlar
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
ATİLLA DORSAY
Fransız sineması dev gorile karşı
Yine oldukça sakin bir...
Daum çocukça davrandı
Daum çocukça davrandı
"Derbide Daum'un çocuksu duygusallığı vardı. Bizim sürekli...
Şipşak taktiği
Şipşak taktiği
Denizli maçında "kaza" istemeyen Daum, Erciyes ...
Erdoğan'ın sokağında kurşunlar uçuştu
Başbakan Erdoğan'ın Üsküdar'da kaldığı evin çevresinde önceki gece...
Dünürün evini dokuz polis memuru koruyor
Başbakan Erdoğan'ın dünürü Sadık Albayrak'ın evi, İstanbul Emniyet...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.